A15 afrit 14 Rozenburg vanuit de richting Maasvlakte drie maanden afgesloten

A15 afrit 14 Rozenburg vanuit de richting Maasvlakte drie maanden afgesloten

Van vrijdag 25 maart 21:00 uur tot maandag 4 juli 05:00 uur is afrit 14 Rozenburg-Centrum van de A15 uit de richting van de Maasvlakte richting Rotterdam afgesloten. Deze afsluiting is noodzakelijk voor de bouw van de nieuwe verbindingswegen van knooppunt Rozenburg (onderdeel Blankenburgverbinding).

Omleidingen

Het verkeer wordt in deze periode omgeleid via afrit 12 Brielle en de Calandbrug of via de Thomassentunnel en dan keren bij af- en oprit 15 Haven 4100 - 5200 (Welplaatweg) en terugrijden naar afrit 14 Rozenburg-Centrum (zie afbeelding). Informatieborden langs de N57 en de A15 geven aan of de Calandbrug open staat. Bij een openstaande brug kunnen weggebruikers ervoor kiezen om de route via afrit 15 te volgen.

Waarom deze afsluiting

Tijdens de afsluiting van de afrit worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd voor het aanleggen van nieuwe verbindingswegen van knooppunt Rozenburg. Hier sluit de nieuwe snelweg A24, de Blankenburgverbinding, straks aan op de A15. Om deze werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is het noodzakelijk afrit 14 Rozenburg-Centrum voor 3 maanden af te sluiten.

Webinar 22 maart 2022

Op dinsdag 22 maart om 19:00 uur organiseren BAAK en Rijkswaterstaat een webinar over de werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding bij Rozenburg. Er wordt aandacht besteed aan de bouw van de Maasdeltatunnel, het nieuwe knooppunt Rozenburg en de tunnelelementen in het dok bij Damen Verolme Rotterdam. Medewerkers geven uitleg en het is mogelijk vragen te stellen. Aanmelden kan via www.blankenburgverbinding.nl.

Blankenburgverbinding

Deze nieuwe snelweg, de A24, verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg. Meer informatie over het project vindt u op www.blankenburgverbinding.nl.

14-03-2022