De wereld kan vergaan, film blijft altijd bestaan!

9e Vlaardings Filmfestival

9e Vlaardings Filmfestival

Geen levensbeperkende maatregel zo kenmerkend of Arno Tessers zorgt ervoor dat zijn Vlaardings Filmfestival doorgang vindt. En wederom met een hele trits liefhebbende regisseurs. Vrijdag 3 september bestijgt de laatste versie vóór het 2e Lustrum voor de negende maal het magische witte doek in Vue Cinemas aan het Veerplein.

Net als in 2020 mag het publiek in eilandjes van vrienden en familie de Grote Zaal bevolken. Hierbij wordt iedere bubbel gesecondeerd door een acteur of actrice van naam en faam. Van de 300 beschikbare plaatsen zullen er, afhankelijk van de groepsgrootten, tussen de 100 en 150 verkocht mogen worden.

Arno Tessers
Arno Tessers: ‘Er is dit festival een kleine verschuiving in het aanbod qua tijd. De films, normaal met een zwaartepunt van 4-7 minuten, zijn nu stuk-voor-stuk iets langer. Dat kijkt wat rustiger, er zijn iets minder films maar de avond blijft zo lang als die was.

Voor wie een kleine spoiler niet schuwt: er is een thriller, er zijn komische films en ook drama en dans worden niet geschuwd. Het grote coronafenomeen komt nergens expliciet aan bod. Dus geen herhaling van het nieuws.’

De groeiende kracht van het Vlaardings Filmfestival is de groep terugkerende regisseurs en acteurs (m/v). Hierdoor neemt de kwaliteit van de films ook merkbaar toe. Arno Tessers: ‘Acteur Sytse Faber is, geloof ik, ieder jaar van de partij. Regisseur Tristan van Doorn maakt momenteel zelfs enige furore op Prime van Amazon met zijn oorlogsthriller 7 Wrekers.
   Verdere deelname uit onder andere Amersfoort en alle windstreken rond Rotterdam. Ook is er een Britse bijdrage. Hiervan is het scenario echter van Schiedamse komaf.

De avond
Dat de zaal om 19.00 uur de deuren opengooit mag geen verrassing heten. In dat laatste uur voor alle premières is er dan ook weer volop fototijd om met bekenden of je favoriete filmgod(in) voor het green screen dit magische moment voor de eeuwigheid in beeld vast te leggen.
   Dit jaar is gekozen voor de filmrobot als fotopartner. Deels karton en deels als pop zoekt Arno Tessers naar almaar wisselende varianten om zijn filmfestival te blijven vernieuwen en te laten boeien. En om coronaperikelen te omzeilen, natuurlijk

De jury bestaat als altijd uit ruggengraad Leo IJdo (nachtburgemeester) en decemberbisschop Eric van der Ende. Ditmaal aangevuld met Pau Han Kho; tweevoudig winnaar. Eenmaal in de categorie shortshort (2020) en een jaar eerder met een martial arts film met als titel Steam.

Bescheiden als Arno Tessers is gaat zijn brein toch al richting 2022. Dan immers bestaat zijn Vlaardings Filmfestival 10 jaar. Reden voor een gigafeest.

Een percentage van de kaartverkoop gaat als ieder jaar naar de Amour Luipaarden. Wie een briljant idee heeft kan dit uiteraard aan hem kwijt.

VIP-arrangement
Ook traditie is het VIP-firmament. Immers, hiermee gaan notabelen van het witte doek hand-in-hand met een (gekochte) voorkeurspositie die appelleert aan het echte Hollywood.
   Wie een hapje wil eten in d’Oude Stoep, met de limo naar Vue en volop snacks in de 2e pauze, die kan voor €40,- eigenaar worden van de gewilde Goldcard. Alle andere tickets kosten €10,-. De kaarten kunnen enkel online worden aangeschaft (Zie: onderaan).

Tip
Er zijn op dit moment reeds 40 tickets verkocht. In verband met de van overheidswege beperkte hoeveelheid zitplaatsen is snel aanschaffen belangrijk. Want: op-is-op!

Sponsors
Ook het Vlaardings Filmfestival kan niet worden gehouden van wind alleen en daarom een woord van dank aan: Gemeente Vlaardingen, Stichting de Groot Fonds, DeltaPort Donatiefonds, CandyShop, BIMBI, tapperij de Molm, muzikaal eetcafé d’Oude Stoep, Avant Garde Design Company, Elize Mathilde, The Irish Pub, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Gerard van Kempen, Eetcafé Stam, Willy’s Trouwauto’s & Limousines, Flynn’s Steaks & Bites, Vitaminstore Vlaardingen en Coca-Cola. Laatstgenoemde is een nieuwe eend aan het Vlaardings vochtig firmament en doneert tickets voor de Efteling voor de winnaars.

Tickets en informatie
Contactpersoon: Arno Tessers
Email: info@vlaardingsfilmfestival.nl

Website: www.vlaardingsfilmfestival.nl
Facebook: www.facebook.com/Vlaardings-Filmfestival-160490207439639

Vlaardings Festival
Datum: vrijdag 3 september
Zaal open: 19.00 uur
Start films: 20/00 uur

Locatie
Vue Cinemas
Veerplein 134e
3131 CN Vlaardingen

Website: www.vuecinemas.nl/vue-cinemas/vlaardingen

afbeelding

19-08-2021