6e editie Zwemmarathon groot succes

De Kulk mooi nat decor

Zaterdag 17 juni vond in zwembad de Kulk de jaarlijkse zwemmarathon plaats. In 2016 begonnen als eenmalige actie is dit fenomeen uitgegroeid tot jaarlijks terugkerend evenement. Dit keer was de opbrengst voor Stichting Ambulance Wens. Deze stichting bestaat uit een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers, die dagelijks gratis laatste mensen vervullen van immobiele, terminale patiënten door heel Nederland.

6e editie Zwemmarathon groot succes

Acht teams, met gemiddeld 10 deelnemers, verschenen langs de badrand voor de start. 
Om exact 19.00 uur klonk het startsein. Zes uur lang werd er in estafettevorm door de  teams gezwommen.

De sfeer was goed. WIMA Sound verzorgde belangeloos het muzikale decor. Verder een optreden van een Djembé groep en werden er loten verkocht. De opbrengst uiteraard voor het goede doel Stichting Ambulance Wens.

Van de laatste marathonminuut werden gezamenlijk de laatste 10 seconden afgeteld. Het team van S.A.W. sprong met mascotte Mario het water in om de laatste baan gezamenlijk te zwemmen. Nadat het eindsignaal gegeven was volgden vele deelnemers hun voorbeeld en klonk door de speakers het welverdiende WE ARE THE CHAMPIONS.

De gezwommen banen en het sponsorgeld werden geteld. Team SUPER SWIM BROS won  met 1158 gezwommen banen en captain Luca Erkens mocht de wisselbeker 
in ontvangst nemen. Team SJ2US ging met het wisselspaarvarken naar huis.

En toen … tromgeroffel: Kees Veldboer jr. mocht uit handen van de organisatie een cheque in ontvangst nemen van € 20.000,00 voor Stichting Ambulance Wens. Een recordopbrengst. Moe maar voldaan, kijken ook Irma, Lies en Myra terug op een geslaagd evenement. Met dank aan alle deelnemers, sponsoren, toeschouwers en vrijwilligers.

Zet de 3e zaterdag van juni 2024 alvast in je agenda. Hopelijk tot dan.

19-06-2023