11 tot en met 16 oktober: Week van de veiligheid

11 tot en met 16 oktober: Week van de veiligheid

Het is bijna zover! De Week van de Veiligheid komt eraan! Van 11 tot en met 16 oktober staat Vlaardingen in het teken van veiligheid. In die week zijn er verschillende activiteiten van de politie en de gemeente.

Onder de titel ‘Drop je knife en doe wat met je life’ kan iedereen in deze week anoniem messen inleveren op het politiebureau aan de Delftseveerweg 40. Een wapen op zak is verboden. Dat geldt voor alle soorten messen, van stiletto's tot aardappelschilmesjes. Als iemand niet bij de politie kan aantonen een mes nodig te hebben voor beroep of opleiding, krijgt diegene een hoge boete. 

11 oktober: money mules
Op maandag 11 oktober geeft wijkagent Olcay Karadavut aan een groep vrouwen voorlichting over money mules (geldezels). Money mules zijn mensen die door criminelen geronseld worden om hun betaalpas en pincode af te staan. Interesse in voorlichting hierover? Neem dan contact op met Olcay via www.politie.nl/mijnbuurt. 

12 oktober: in de tent met de wijkagent
Op dinsdag 12 oktober gaan een aantal wijkagenten samen met Toezicht en Handhaving in pop-up politiebureau’s (tenten) de wijken van Vlaardingen in. Op de social mediakanalen van de politie kan men zien waar zij komen te staan.

14 oktober: politie en T&H gaan live op Facebook 
Op donderdag 14 oktober gaan de politie en Toezicht en Handhaving (T&H) live op facebook. Daar kunnen Vlaardingers dan live een verzoek doen om ze naar een specifieke wijk te laten komen. Sinds kort heeft Vlaardingen ook een digitale wijkagent. Waar andere wijkagenten zich richten op een wijk, richten digitale wijkagenten zich als wijkagent op het internet. Het internet is hun wijk. Zij controleren op het internet of mensen een melding doen, wat er speelt in de wijk, en zorgen ervoor dat daarop wordt geanticipeerd. Volg hen via www.facebook.nl/politievlaardingen. 

16 oktober: grote finale
Zaterdag 16 oktober is van 10.00 tot 16.00 uur de grote finale van de Week van de Veiligheid op het Schoutplein. Er staat een Mobiel Media Lab van de politie. In dit lab kan een politiegame gespeeld worden, filmpjes bekeken en kunnen bezoekers een enquête invullen over wat zij belangrijk vinden. 
Zelf altijd al bij de politie willen werken? Kom dan eens kijken bij de Werving en selectiebus, en laat je informeren!  
Ook kan men een kijkje nemen in een zogenaamde hennepcontainer. Daar kunnen bezoekers zien hoe een hennepkwekerij eruit ziet en welke gevaren hennepteelt met zich meebrengt voor zowel de hennepteler als de woonomgeving.
 

07-10-2021