Save the Rhino centraal

10e Vlaardings Filmfestival extra feest

10e Vlaardings Filmfestival extra feest

Het jaar 2022 zal de cinematografische- en andere geschiedenisboeken ingaan als het Tweede Lustrum oftewel de 10e editie van het Vlaardings Filmfestival. Het netvlies-strelend filmfeest vindt op vrijdag 2 september plaats en zoals te doen gebruikelijk in het enige echte Vlaardingse filmtheater dat onze stad rijk is: de Vue Bioscoop.

Het Vlaardings Filmfestival kent een geheel eigen karakter en DNA: het draait allemaal om eigen inzendingen waarbij die van de korte film maximaal 10 minuten duren. De regisseurs van deze veelal pareltjes van inventiviteit, humor en verhalend vermogen dingen mee voor de felbegeerde Vlaardingse Oskar.
   Voor de extreem korte film met de meeste stemmen (want die gelden) is zelfs een drone beschikbaar gesteld. Het behoeft geen betoog dat het feest dit jaar nog groter en spectaculairder is dan de vorige negen edities.

De vrijdagavond gaat van start met een spraakmakend de Blues Brothers (niet de smurfen). Die zullen om 19:45 ten tonele verschijnen. Het filmprogramma begint en half uurtje later. Het volle programma, dat wordt onderbroken door 2 pauzes gaat het door tot vlak voor het middernachtelijk uur. Het gekende tijdstip waar, indien voorzien van volle maan, tanden groeien en bijzondere situaties zich kunnen voordoen.

Zoals ieder jaar krijgt iedere bezoeker een goed gevulde goody bag of goederentas mee voor thuis. Maar het moet gezegd: die tas valt in het niet bij de kwaliteit van alle films die, aldus initiatiefnemer, organisator en manusje van alles (en nog wat) de kijker van de ene in de andere verbazing laten rollen.
   Alles bijeen reden genoeg om op 2 september weer een bezoekje te brengen aan het Vlaardings Filmfestival.

Dieren Quiz voor het goede doel
Voorafgaand op 28 augustus wordt in de Irish pub op de Westhavenplaats in Vlaardingen een Dieren Quiz georganiseerd. Het doel van de quiz is het inzamelen van geld voor Save the Rhino, een organisatie die zich inzet voor de neushoorns. Initiatiefnemer van dit alles, inclusief de quiz, Arno Tessers, zal dit jaar op 2 oktober (twee dagen vóór Werelddierendag) de London Marathon lopen voor deze stichting. Niet alleen hoopt hij ongeschonden de start te halen, ook wil hij (met quiz en marathon) een leuk centje op te halen.
   De Waku Waku-achtige quiz zit vol met interessante en grappige dierenfilmpjes en beloofd een leuke avond vol entertainment te worden. Er zijn leuke prijzen zoals voor de uiteindelijke koplopers. Naast een fles wijn, een T-shirt alsmede een ticket voor het Vlaardings Filmfestival.

Ieder team bestaat uit maximaal 6 personen. Inschrijven kan bij de Irish Pub of via teyt.entertainment@gmail.com. De kosten? Die bedragen €5 per speler. De gehele opbrengst gaat naar Save the Rhino.
   Ook is er een verloting waarbij prijzen te winnen zijn zoals een High Tea, een High Beer, Rugzakken, T-shirts, VIP-kaarten en nog veel meer.
   Aanvang van de quiz: 20:00 uur op 28 augustus in de Irish Pub.

220818 Vlaardings Filmfestival

22-08-2022