100 jarige St.-Jozefmavo houdt reünie

100 jarige St.-Jozefmavo houdt reünie

VLAARDINGEN - Vanaf 22 september 1922 is de St.-Jozefmavo, een van oorsprong katholieke school voor voortgezet onderwijs, actief in Vlaardingen. Deze school, met nu 750 leerlingen, viert dit schooljaar het eeuwfeest.

Begonnen op een bovenverdieping van de Willibrordusschool aan de Boslaan en vervolgens aan de Willem de Zwijgerlaan is de school uitgegroeid tot een begrip in Vlaardingen. De school kende ook altijd een flink aantal leerlingen uit Schiedam. Van de huidige 750 leerlingen is zo'n 40% uit Schiedam afkomstig, laat de school ons desgevraagd weten.

Daar waar vele scholen gefuseerd zijn tot grotere onderwijskoepels is de Jozefmavo al die jaren een zelfstandige school gebleven. Nu de Jozefmavo in september 100 jaar wordt, is het reden voor de school om in dit jubileumjaar een reünie te organiseren voor alle oud-leerlingen, betrokkenen en collega’s van vroeger en nu, om het schoolgebouw te bezoeken en elkaar terug te zien, bij te praten, oude foto’s te bekijken en nieuwe groepsfoto’s te laten maken. "Loop nog éénmaal mee, zoals je bij het begin van je schoolloopbaan op de Willem de Zwijgerlaan deed achter de doedelzak aan voor een rondje om de school", zo schrijft de school in de aankondiging.

Op zaterdag 17 september is het gebouw vanaf 10.00 uur geopend. Om 10.30 vindt de officiële opening plaats. In en rond het gebouw zijn ontmoetingsplekken georganiseerd en kan iedereen onder het genot van een hapje en een drankje bijpraten.

Er worden consumptiebonnen verkocht. Overgebleven bonnen kunnen gedoneerd worden voor de zusterschool in Kenia, de school waar de Jozefmavo op de Jozefdag in maart ook altijd voor inzamelt. ’s Middags rond 15.00 uur wordt de reünie feestelijk afgesloten. 

inmiddels hebben zich naar zeggen van de school 1000 bezoekers opgegeven voor de reünie. Aanmelden kan nog via de reüniepagina op www.sjm.nl
"Gewoon lags komen om oude bekenden op te zoeken en te spreken onder het genot van een hapje en drankje kan natuurlijk ook", zegt Jan van der Kolk van de 'feestcommissie St.-Jozefmavo 100 jaar'. Nadere informatie kun je bij hem krijgen per e-mail (jvdkolk@sjm.nl). 

Foto: een foto uit het schooljaar 1989-1990, de foto is gemaakt in de voormalige aula, inmiddels de huiskamer van de St.-Jozefmavo (bron St.-Jozefmavo)

01-09-2022