100-jarige Museum Vlaardingen gerenoveerd door 100-jarige Kloet Onderhoud

100-jarige Museum Vlaardingen gerenoveerd door 100-jarige Kloet Onderhoud

Vlaardingen, 17 juni 2021, Museum Vlaardingen is al ruim 100 jaar stevig verankerd in Vlaardingen. Het museum maakt met haar vaste en tijdelijke tentoonstellingen al generaties lang onderdeel uit van de samenleving. Nadat het museum in 2015 geheel is gerenoveerd, is de buitenzijde van het monumentale pand weer toe aan periodiek groot onderhoud. Voor dit prestigieuze werk heeft het museum Kloet Onderhoud uit Vlaardingen geselecteerd. Kloet onderhoud is gespecialiseerd in het grootschalig onderhoud van gemeentelijk vastgoed. 

Beide partijen slaan de handen ineen om het museum aan de buitenzijde weer klaar te maken voor de toekomst. 

Het dak wordt deels vervangen, de buitenzijde van het gebouw wordt geschilderd en de gevel wordt hersteld.

Museum Vlaardingen heeft bij de selectie van aannemers uiteraard gelet op prijs, maar ook gekeken naar vakmanschap en kennis van monumentaal vastgoedonderhoud. “Kloet kan deze integraliteit bieden en daarom hebben wij hen geselecteerd” zegtLéanne Selles, directeur van Museum Vlaardingen. 

“Wij zijn trots dat wij geselecteerd zijn om dit prestigieuze werk uit te voeren. Het museum is een prachtig monument in Vlaardingen en als echte Vlaardinger is het geweldig als je deze parel nog mooier mag maken. Dat is toch waarom je dit vak doet, ” aldus Steven Oerlemans, directeur Kloet Onderhoud. Kloet Onderhoud is een van de 19 onderhoudsbedrijven in Nederland die gecertificeerd zijn volgens de Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM). Hierdoor is Museum Vlaardingen gegarandeerd dat het monument volgens de juiste werkmethoden wordt uitgevoerd.

Léanne Selles: “Museum Vlaardingen vierde vorig jaar het 100-jarig bestaan en Kloet dit jaar. Dat geeft de samenwerking ook een extra feestelijke bekroning.”Met de ondertekening van de aannemingsovereenkomst is het startschot gegeven voor de werkzaamheden, die begin september zullen aanvangen. 

Over Museum Vlaardingen

Museum Vlaardingen is een bruisend en ondernemend stadsmuseum, waar de historische, actuele en toekomstige ontwikkelingen van Vlaardingen centraal staan. 

Vanuit een karakteristiek, monumentaal pand aan de Museumkade vertelt Museum Vlaardingen de verhalen van een kleurrijke stad aan het water, waar de delta, als bron van werkgelegenheid en welzijn, al eeuwenlang zorgt voor bedrijvigheid, ondernemerschap, innovatie en welvaart. 

Met een spraakmakend en gevarieerd programma van tentoonstellingen en activiteiten gericht op alle Vlaardingers, streeft het museum naar inclusiviteit: jonge, oude èn nieuwe inwoners van de stad ontdekken en herkennen in het museum ‘hun’ verhalen, waardoor de kennis over, waardering voor en verbindingen binnen de stad een flinke impuls krijgen.Bezoekers uit de regio - en daarbuiten - ervaren in Museum Vlaardingen waarom Vlaardingen meer is dan zo maar een Hollandse stad aan het water.
www.museumvlaardingen.nl

Over Kloet Onderhoud
Kloet Onderhoud is al 100 jaar een onafhankelijk dienstverlener in de vastgoedonderhoudsector.  Met 70 medewerkers in vaste dienst onderhoudt het bedrijf vastgoed voor zakelijke vastgoedbezitters zoals beleggers, zorg- en onderwijsinstellingen, woningbouwcorporaties en overheden. Kloet Onderhoud wil een wezenlijke bijdrage leveren aan de lange termijn aantrekkingskracht, gebruiksvriendelijkheid en duurzame kwaliteit van gebouwen en kiest daarbij bewust voor veilige en maatschappelijk verantwoorde werkwijzen. Met een specialisme in het resultaatgericht vastgoedonderhoud, vastgoedbeheer en onderhoud aan erfgoederen is het familiebedrijf één van de grotere onderhoudsbedrijven in Nederland. 

Naast de bouwkundige disciplines zoals schilderwerk, glaszetten en timmerwerk, biedt Kloet haar opdrachtgevers een multidisciplinaire 24/7 servicedienst voor allerhande storingen en integrale projectinrichting. Daarnaast levert Kloet diverse adviesdiensten op het gebied van MJOB’s, interieurontwerp, renovaties, inspecties en duurzaamheid etc. Afhankelijk van de wens van de opdrachtgever en die specifieke aspecten die een project met zich mee brengt, levert Kloet maatwerkoplossingen voor iedere vastgoedportefeuille passend bij de wensen van de klant en haar gebruikers.

Voor meer informatie over Kloet zie www.kloetonderhoud.nl

Afbeelding: Steven Oerlemans (directeur Kloet Onderhoud), Léanne Selles (directeur Museum Vlaardingen en Hans Versluijs (voorzitter Raad van Toezicht van het museum) met het zojuist ondertekende onderhoudscontract voor het museum.

17-06-2021