Decennium lang in Vlaardingse klei met groene vingers

10 jaar Stadslandbouw van Ruytenburch

10 jaar Stadslandbouw van Ruytenburch

VLAARDINGEN - Vlaardingen – De vrijwilligers van de Stadslandbouw kunnen met trots terugkijken op een mooi feest ter ere van het 10 jarig bestaan. Vrijwilligers, oud-vrijwilligers en genodigden konden onder het genot van heerlijke hapjes en een drankje herinneringen ophalen aan de eigen natuur.

Er werd begonnen op de akker aan de Westlandse weg bij pannenkoekenrestaurant De Soete Suikerbol. Wethouder Arnoud Proos was verrast bij het zien van de mooie akker. Zoiets moois hebben ze vast niet in Barendrecht, moet hij hebben gedacht. Hij sprak zijn waardering uit voor de vrijwilligers van de Stadslandbouw. Samen met gids Rienus en de heer van Ruytenburch werd er langs voor de Stadslandbouw belangrijke plaatsen naar de kas en kindertuinen aan de Hofsingel gewandeld. De kas was feestelijk ingericht.

Het team van Maaltijden op maandag (MOM) had hapjes en drankjes die smakelijk en tot in de puntjes verzorgd waren. Voorzitter van het eerste uur Nel Versteeg vertelde hoe de Stadslandbouw tot stand was gekomen. Oud voorzitter Jan Robberegt werd in het zonnetje gezet. Bestuurslid Marja de Jong bedankte Jan Robberegt voor 9 jaar voorzitterschap.

Huidig voorzitter Rob van der Mark stond stil bij de Stadslandbouw in 2023 op de drie prachtige locaties. Hij bedankte alle (oud) vrijwilligers voor hun inzet de afgelopen 10 jaar. Met elkaar is er iets heel bijzonders gerealiseerd in Vlaardingen. Comme ci comme ca zorgde voor de muzikale omlijsting.

Voor meer informatie:
www.stadslandbouwvanruytenburch.nl of de Facebookpagina’s van Stadslandbouw van Ruytenburch, Kindertuinen Vlaardingen en MOM (Maaltijden op maandag).

Fotografie
Nel Versteeg

28-09-2023