Platenzaak die nu al draait

010 Vinyl: 2 lp’s & 1 arm met naald

010 Vinyl: 2 lp’s & 1 arm met naald

Platenzaken zijn net lp’s. Na enige tijd zijn ze afgelopen, je draait ze om en je gaat verder. Zo nam Jolanda de la Fosse het pandje waar voorheen de Platenreus zat over en twee weken terug ging, na een gezellig makende verfbeurt en enig timmerwerk, de deur weer open.

Ze moest er even over nadenken, de ex-assistent van de Platenreus, om onder eigen naam 010 Vinyl op te starten. Maar alle schroom viel als herfstbladeren van een lommerrijke boom van haar af. Haar inwerkperiode had ze immers ruim achter de rug en als muziekliefhebber kun je nergens beter werken dan met muziek, geluidsdragers en enthousiaste klanten met elk een eigen smaak.

In de bakken vind je dus van alles; van klassiek, via jazz en country richting hardrock, soul, Frans-, Nederlands- en welke talig ook. Dit alles naast een indrukwekkende serie van A t/m Z en de gekende losse namen met meer dan slechts een enkel album.

Naast vinyl sr. en jr. (lp’s en singles) verkoopt Jolanda cd’s, dvd’s (zowel film als muziek), platenkoffers, draaitafels, et cetera. Die laatste niet familiair gerelateerd aan de Amerikaanse zanger, liedjesschrijver annex bassist Peter, trouwens.

Achterin een koffiehoekje met vier makkelijke stoelen en bijpassend tafeltje. Lekker voor wie slechts ter been is, snel moe of een kopje koffie, thee of een bekertje limonade wil; mét koekje! Hiernaast de Luisterhoek, waar je ouderwets met de koptelefoon voorpret kunt hebben met de plaat die je later kopen gaat.

De plaat draait
010 Vinyl staat vrij snel weer daar waar het hoort, gecentreerd in het hart van de muziekliefhebber die houdt van vinyl en een cd ook niet uit de weg gaat. ‘Het is nog allemaal tweedehands,’ zegt Jolanda. ‘Nieuw komt eraan.’ Net,zoals andere zaken, moest er veel op de rit worden gezet. Dus hier-en-daar ontbreekt nog een spreekwoordelijk “plintje” als het online bestellen en verzenden.

Dat het met name op zaterdag druk is doet haar deugd en bevestigt dat ze op de goede weg is met 010 Vinyl. Vanaf €2,- kun je al bij Jolanda terecht; de prijzen in overeenstemming tot de waarde en uniciteit van de plaat vind je ook voor enige tientjes - of iets meer - de mooiste overzichtsboxen van je favoriete band of artiest.

Toekomstmuziek
Voor Record Store Day was Jolanda dit jaar te laat, maar voor 2022 kan iedere live muziekgek dit vast in de agenda zetten; met buitenmuziek en gezellig als voorheen. Vooralsnog en met de huidige vanuit medisch oogpunt opgelegde beperkingen zal eens per maand op zaterdag het opzwepende ritme klinken van een huis- of House-DJ.

Wie verder een leuk idee heeft, die kan zich ook melden. Eventueel met oude geluidsdragers waar je vanaf wil; niets in consignatie, maar tegen een afgesproken prijs. Lokale bandjes kunnen in overleg hun met Blood, sweat & tears opgenomen eigen cd ter promotie en verkoop achterlaten.

En, zoals een al wat oudere klant zei toen hij op zoek was naar bluesmuziek: ‘Het is een stuk overzichtelijker dan voorheen.’

Openingstijden
Dinsdag                           : 12.00 t/m 17.30 uur
Woensdag/donderdag  : 11.00 t/m 17.30 uur
Vrijdag                             : 11.00 t/m 20.00 uur
Zaterdag                          : 10.00 t/m 17.00 uur

010 Vinyl
Hoogstraat 210
3131 BR Vlaardingen

Telefoon: 06-1429 1972
E-mail: info@010vinyl.nl

Website: www.010vinyl.nl (under construction)
Facebook: www.facebook.com/010Vinyl
Instagram: www.instagram.com/010_vinyl/

01-06-2021