Theme picker

Meest gelezen:

De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Jake van Baalen vanuit Nieuw Zeeland

Verdwenen stadgenoot zoekt contact

Verdwenen stadgenoot zoekt contact

Soms krijg je een bijzonder verzoek. Ditmaal van oud-Vlaardingen Jake van Baalen. Via het clubblad Puch66 (en Tomos) bereikte ons een verhaal uit het zwartwitte tijdperk met een aantal foto's waarop stadsgenoten in de leeftijdscategorie 16 t/m 18 jaar. Niet alleen vertelt Jake van Baalen van zijn Puch wederwaardigheden, ook is hij op zoek naar vrienden en vriendinnen van toen.

Puch66
Als Jake van Baalen zijn fotoarchief open doet komt er ook iets uit. Mooie foto’s uit een vervlogen periode. Toen je nog hard moest werken om je eerste brommer bij elkaar te sparen. In Australië wonen is één ding. Maar met Puch en Tomos als hobby vervagen de grenzen en betekenen afstanden niets meer. De redactie neemt je mee op een toertje langs de foto’s en Jake geeft het commentaar!

Voor ons huis in Vlaardingen
Die foto met dat badkuipstuur haha, nou … ik wil liever niet dat een van m'n ouwe Haagse Puchnics maatjes die foto ziet, van die Puch met 'n afbeelding van DINO (v/d Flintstones) die ik op het rooster van het motorblok had geschilderd. Dat is nog on-haagser dan dat je een vossenstaart aan je Puch hebt wapperen. (dit is zeker 'n subtiel sexy signaal !?)

Maar  het geeft  toch 'n leuk tijdsbeeld. De foto is genomen door mijn moeder op de Van Maerlantlaan in Vlaardingen-West. Mirjam den Hartog woonde dichtbij. Haar Oma had 'n prachtig huis op de Kaag aan de Kagerplassen ten noorden van Leiden. Soms reden we helemaal naar de Kaag op onze 'brommerts'. Naast m'n vader staat Rick Doederlein de Win. (die we nog kenden van Nederlands Nieuw Guinea) achterop: m'n broer Willem.

In Vlaardingen- Oosthavenkade
De 4de jongen van rechts met de enige Puch met kleine koplamp op de foto aan de Oosthavenkade in Vlaardingen was het meest bekend met de Puch situatie in Den Haag. (hij was de eerste in Vlaardingen met Beatle kapsel; de anderen en ik zien er nog keurig uit, ha ha. Hij nam ons 'n paar keer mee naar Van Zijl en naar nog een andere leuke zaak op de Boekhorststraat vlakbij Van Zijl, waarvan ik de naam helaas ben vergeten. Alhoewel Rotterdam dichter bij was gingen we liever naar Den Haag via Naaldwijk, of via Delft.

De Rotterdamse brommerts gingen in de zomer altijd langs de Nieuwe Waterwegdijk, via Schiedam, Vlaardingen en Maassluis naar Hoek van Holland. Van Kijkduin in het zuiden van Den Haag kon je Hoek van Holland zien, maar voor zover ik weet hebben de Hagenezen en Rotterdammers elkaar nooit in de haren gezeten. De Hagenezen hadden het druk genoeg met hun eigen vetes.

Kranten bezorgen
Hier nog 'n paar foto's . Ik halfnaakt met Rotterdamsch Dagblad  De Puch is dezelfde Puch als in de Vlaardingse foto's maar nu 'vermomd' als Haagse Puch. Foto genomen op camping Ockenburg bij Kijkduin. Je ziet de kastjes zijn er weer even op, zodat de krantentas niet in de achterwielen raakt.

Nog een keer de Oosthavenkade
Die foto samen met jongen van wie ik de naam helemaal vergeten ben, met eerste Vlaardingse Beatle frisuur, vind ik zelf erg leuk. De foto werd genomen op de Oosthavenkade bij 'n pakhuis voor visserij produkten, waar ons groepje Puch en Tomos 'artistiekelingen annex 'werkschuw tuig' op de hoogste verdieping soms feestjes hielden waar platen van de Beatles en Rolling Stones etc werden gedraaid. Je kon toen eigenlijk geen fan van beide groepen zijn!

Puch voor fans!
Op de een of andere manier spreekt deze foto me erg aan.Eén van de redenen is waarschijnlijk dat ik ook rondliep met zo'n dikke hockeysjaal (?!), door mijn moeder gebreid. Ik was zelfs lid van de hockeyclub Spirit in Schiedam, niet zozeer omdat ik geïnteresseerd was in hockeyen maar omdat ik dicht in de buurt wilde zijn van Annelien Huisman met wie het me gelukt is 'n paar jaar geleden contact op te nemen. Ze woont al jaren in Canada, lekker 'dicht bij' Nederland om zomaar even 'over te wippen'.

Ik heb eens op FaceBook, twee mensen gezien die op die andere groepsfoto staanl: Wouter Wapenaar en Mirjam den Hartog, ik heb ze toen allebei gemaild maar alleen van Mirjam toen antwoord gekregen. Ik zal proberen hen nogmaals op Facebook te vinden en te vragen hoe die eerste Vlaardingse 'Beatle' ook weer heet. Ik ben eigenlijk normaal gesproken nooit op Facebook sinds een paar jaar terug. Wie die foto genomen heeft ? NO IDEA!

Herkenbare koppies?
Wie zichzelf of anderen herkent op met name de groepsfoto of er nog verhalen over kan vertellen, die tijd, die kan zich melden per e-mail bij Cor van Breukelen van Puch66. Stuur je e-mail naar: www.puch66.nl en dan zorgt Cor ervoor dat alle info bij Jake van Baalen terechtkomt.

 

4 commentaar(en) op artikel "Verdwenen stadgenoot zoekt contact"

Het meisje op de derde Puch rechts met paardenstaart is Jennie (Brouwer)

Door: HansBakker Op:

Het meisje met paardenstaart op de derde Puch rechts is Jennie (Brouwer).

Door: Hans Bakker Op:

Hallo allemaal, ja nou weet ik het weer: dat is inderdaad Jennie (Brouwer), wat leuk ! Wie herkent er nog meer mensen en weet namen ? Het verhaal is zo'n 3 jaar terug geschreven toen ik nog in Australie woonde, nu woon ik al sinds ruim 1 jaar in Nieuw Zeeland

Door: Jake Van Baalen Op:

Oh ja, mijn naam is eigenlijk Kees, maar dat werd al gauw: mad case, bad case, suitcase, court case etc.

Toen heb ik maar voor Jake gekozen, verkorting van m'n doopnaam.

Door: Jake Van Baalen Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker