Theme picker

Meest gelezen:

De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Privacy ontbreekt bij doktersbezoek

Medisch Centrum Hoog Lede ‘open’ buur

Medisch Centrum Hoog Lede ‘open’ buur

De meeste ziekenhuisseries op tv hangen aan elkaar van onmin, liefde, intrige, spannende kwalen, spectaculaire operaties en een enkele dode. Toch zegeviert aan het einde van een aflevering meest het goede. Niet in Vlaardingen, en zeker niet op het voormalig terrein van het Holy Ziekenhuis. Daar dansen bewoners en medici nog altijd arglistig als in een Dance Macabre om elkaar heen.

Waar het deze aflevering in Medisch Centrum Hoog Lede om draait is de ongewenste inkijk die voorbijgangers en bewoners hebben richting patiënten, die een visite afleggen bij hun medisch vertrouwenspersoon, de (huis)arts.

‘Op de foto kun je vanaf de openbare weg zo de spreekkamer inkijken,’ aldus de briefschrijver. ‘Je ziet zowel arts als patiënt zitten. Vanwege de privacy lijkt ons dit onwenselijk. We hebben de foto, de lezer snapt waarom, wazig gemaakt, dat lijkt ons wel zo netjes.

Komt een man bij de dokter (in MCHL), het zou zomaar een nieuwe aflevering van dit komische SBS-programma kunnen zijn. Auteur Kluun kan hier zo een nieuw boekje samenstellen. En Bram B. Bot heeft zijn 250e mop te pakken over hetzelfde onderwerp.

Of de artsen menen dat in een medisch centrum, waar parkeren op openbare parkeerplaatsen geschiedt, ook gesprekken met patiënten openbaar dienen te zijn, is onduidelijk.
   Het lijkt ons omwonenden (en anderen ook) geen goede zaak dat iemand, die zijn/haar kwalen bespreekt met de geneesheer, dit open en bloot aan zijn bureau doet. De ramen geheel blinderen lijkt ons een goede zaak.’

 

4 commentaar(en) op artikel "Medisch Centrum Hoog Lede ‘open’ buur"

Hoeveel meter is het lopen naar de overkant om dit te melden bij het MC Hoog Lede? Zeuren is ook een vak.

Door: Lastige Vlaardinger Op:

Ontzettend kinderachtig gedrag dit, Albert Verlinde is er niets bij. De maker van de foto mag in zijn handjes knijpen dat dit de wereldproblemen zijn die prioriteit hebben in zijn leven.

Zo te zien hangt er prima raamdecoratie die vast en zeker naar beneden gaan zodra de eendenbek tevoorschijn komt.

Door: Kim Op:

Ongekende berichtgeving! Het fotograferen van mensen zonder dat ze daarvoor accoord hebben gegeven! En wie zit daar met wie te praten? De dokter met zijn assistente? De dokter met zijn stagiair? En waarover gaat het? Arbeidsvoorwaarden? De vakantiedagen? De vakantie zélf? Hoe ruk je zaken uit hun verband? Hoe suggereer je je iets zonder dat je weet hoe het exact zit? Hoe laf ben je door dat wat je wíl zien niet op z’n minst te bespreken met hen die je beschuldigd? Wie de dokters in dit gebouw kent wéét dat het goed zit....wie vuil wil spuien weet dat ie zich kwaadaardig gedraagt...

Door: Sjoerd van Bergen Op:

Ongetwijfeld dezelfde mensen die al meer dan een jaar alle mogelijke moeite hebben gedaan om Medisch Centrum Hoog Lede tegen te houden. Waarschijnlijk hebben deze meest oudere mensen niets anders te doen. Als je de andere kant op kijkt heb je een prachtig uitzicht over de Vlaardingse Vaart. Genieten toch?

Door: Gerard van der Velden Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker