Theme picker

Meest gelezen:

De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Daadkracht in plaats van toekijken

Hans Nieuwstraten redt man uit sloot

Hans Nieuwstraten redt man uit sloot

Vrijdag 27 maart was stadgenoot Hans Nieuwstraten een stukje sportief aan het fietsen. Het was lekker weer en vanwege alle medische corona malheur werd er minder gewerkt, dus tijd voor wat beweging. Rond 14.30 uur kwam hij vanuit Maassluis de Broekpolder in. Tot zover niets bijzonders. Tot hij, in de buurt van het Klauterwoud een Landrover tegenkwam die, met aanhanger, op de weg stond.

Hij moest afstappen om te kunnen passeren en zag uit zijn ooghoeken een clubje mensen staan, die keken naar een man in de sloot. Hans gooide zijn fiets neer, gleed van de steile helling af en stapte in dezelfde sloot.
   Daar pakte hij direct de oudere man, die tot aan vlak onder zijn kin in het water en de modder zat, onder zijn oksels en trok hem uit/van zijn blauwe elektrische driewieler. Hulpvaardige andere handen trokken de man verder de kant op.

Hans Nieuwstraten: ‘Toen ik aankwam stond naast het slachtoffer een dame, ik dacht de schaapsherder, die heeft ook veel werk verricht en verdient naar mijn idee ook een bloemetje.’ Dus helemaal alleen was hij niet. Vlak nadat ik hem op de kant had arriveerden twee politieagenten op de fiets.
   Ik heb, na de man, eerst zijn fiets ook maar van de verdrinking gered en eenmaal allemaal weer op het droge hoorde ik de mannelijke agent vragen of het slachtoffer door de schuld van een tegenligger van het pad af was geraakt. “Nee,” zei de man.
   Daarop kwam een motoragent, een ambulance en wel drie brandweerwagens. Dat werd me allemaal te druk, de man was in goede handen, en ik ben naar huis gefietst; even douchen, want het blijft toch meer modder dan water in zo’n sloot.’

Uit de digitale handen van burgemeester Bas Eenhoorn kreeg Hans Nieuwstraten namens de gemeente Vlaardingen voor zijn moedige daad een bos bloemen. Geheel in stijl werd de mooie en kleurrijke bos dinsdag 31 maart om 17.00 uur door bloembindersatelier Moois van Mooy uit de Fransenstraat keurig op tijd afgeleverd, waarna de burgemeester en de kordate stadgenoot nog even het verhaal via facetime kort doornamen en de held zijn welgemeende felicitaties in ontdangst mocht nemen.

Wie weet wie de oudere man (donker haar) is, kan zich melden bij De Vlaardinger (peter@devlaardinger.nl) of de gemeente Vlaardingen. Hans wil graag weten of alles in orde is na zijn onvrijwillige duik.
   Hans Nieuwstraten tot slot: ‘Ik was lekker aan het fietsen, nu is mijn gemiddelde helemaal naar de vaantjes. Maar ja, die man is gered, dat is het enige dat telt. Daarbij gaat de Tour toch niet door.’

7 commentaar(en) op artikel "Hans Nieuwstraten redt man uit sloot"

Respect en hulde voor deze man,niet toezien maar handelen,top!

Door: Johan Op:

Ik heb het altijd al geweten, mijn vader is een super held! πŸ˜‰

Trots!

Door: Michelle Nieuwstraten Op:

Top hansπŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Door: Kees Op:

Van dat lieve kleine jongentje zo,n storen grote vent geworden Hans goed gedaan

Door: Jeanne van den Brink Op:

Wat een topper πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»

Door: Freddy Schippers Op:

Geweldig werk van Hans , om trots op te zijn !

Door: Dick Op:

Mooi zo Hans, dat is weer wat anders dan scherminstallaties maken!

Door: Rochus van Tuijl Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker