Meest gelezen:

De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Tussenuitspraak rechtbank MC Hoog Lede

Geen avond- en weekendopenstelling

Geen avond- en weekendopenstelling
De rechtbank heeft dinsdag 7 mei met betrekking tot het geschil tussen MC Hoog Lede en de bewoners een tussenuitspraak gedaan en heeft daarbij het besluit, om het MC in de avond en in het weekend op te stellen, geschorst. De gemeente Vlaardingen moet nu binnen 6 weken met een onderbouwing van dit besluit komen. Daarna hebben de bewoners nog 4 weken de tijd om bezwaar te maken.

Dat is volgens de bewoners het enige positieve van deze uitspraak. Want alle andere punten zijn, zeker voor wat betreft parkeren en verkeersdrukte, op onbegrijpelijke wijze van tafel geveegd.

In de omgevingsvergunning is opgenomen dat het centrum niet eerder open mag dan nadat er in een bepaald gebied om het MC, 77 openbare parkeerplaatsen zijn gerealiseerd. Omdat de wijk nog volop in aanbouw is, zijn deze 77 plaatsen er nog niet. De bouw is wel gestart en sterker nog al bijna klaar.

Dan zijn er 2 mogelijkheden: de opening wordt uitgesteld tot de omgeving is afgebouwd (kan wel even duren) of de gemeente gaat tijdelijke parkeerplaatsen aanleggen. Voor de laatste optie is gekozen en gloednieuwe Stelcon platen worden neergelegd. Voor het MC wordt een tijdelijke weg aangelegd met eenrichtingverkeer.

Een bewoner: 'De vraag is nu wie gaat dit betalen. Waarschijnlijk de gemeente (dus wij, de inwoners als belastingbetaler). Dit, omdat het MC zo nodig te vroeg gebouwd moest worden. Door het eenrichtingverkeer wordt een groot deel van het verkeer van en naar het MC geleid via de Gretha Hofstralaan. Met deze verrassing zijn de bewoners van de Gretha Hofstralaan niet blij. De laan is totaal ongeschikt voor de te verwachten stroom bezoekers aan het MC.'

Al met al voor de bewoners een rampzalige ontwikkeling waarbij de wal het schip zal keren.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen