Theme picker

Meest gelezen:

De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Frankenland Schiedam coronavrij

Besmetting Revalidatiecentrum Marnix

Besmetting Revalidatiecentrum Marnix

VLAARDINGEN | SCHIEDAM - Verzorgings- en verpleeghuizen kunnen brandhaarden zijn voor wat betreft de verspreiding van een virus zoals het coronavirus (COVID-19). Frankelandgroep geeft aan nog coronavrij te zijn. Bij de andere grote zorgaanbieder binnen Schiedam en Vlaardingen, Argos Zorggroep, zijn wel besmettingen bekend.

Algemeen directeur Ben de Koning van de Frankelandgroep antwoordde vanmiddag aan Jan Willem de Boer: "Even afkloppen, maar we zijn tot nu toe coronavrij, en dat is bijna een zegen te noemen. Er heerst ook bij ons een soort spanning, zoals die in heel Nederland bij onze collega's zal leven. We proberen het desondanks voor de mensen die bij ons wonen zo leuk mogelijk te houden, maar het is eigenlijk verschrikkelijk. Dan ben je ergens in de tachtig jaar, en dan mag je niet naar buiten en je mag geen bezoek krijgen, je zou kunnen zeggen dat die mensen nu - je mag het woord eigenlijk niet noemen -'opgehokt' zijn. Dat is heel verschrikkelijk allemaal."

Zijn er bij bewoners binnen de Frankelandgroep tot op heden testen op het coronavirus uitgevoerd? Ben de Koning: "Er zijn zo'n vijf testen uitgevoerd bij bewoners die een 'verdenking van' corona hadden, maar die testen waren allemaal negatief. We moeten uiteraard heel alert zijn op eventuele besmettingen met het coronavirus. We mogen trouwens niet vergeten dat er ook griep heerst." Het gehele gesprek van Jan Willem de Boer van JW TV met Ben de Koning kun je hier zien.

Binnen de Argos Zorggroep is wel sprake van besmettingen. Voor zover tot op heden bekend is, is één inwoner van Schiedam overleden aan de gevolgen van besmetting met het coronavirus. Deze overleden Schiedamse patiënt was een inwoner van een onderdeel van Argos Zorggroep, te weten 'DrieMaasStede' in Schiedam Noord. Dit is ons bevestigd door de woordvoerster van de Argos Zorggroep. Op dit moment heeft DrieMaasStede geen bewoners met vastgestelde coronavirusbesmetting binnen de muren, aldus de woordvoerster. 

Marnix is een revalidatiehuis van de Argos Zorggroep in Vlaardingen Westwijk. De woordvoerster bevestigde ons desgevraagd dat er sprake is van vastgestelde coronavirusbesmettingen binnen Marnix. In dit huis is een zogenoemde 'high care' afdeling ingericht, waarop besmette patiënten in afzondering met de grootst mogelijke zorg verpleegd kunnen worden, aldus de woordvoerster. 

In ons bericht van 28-3-2020 meldden wij  over Argos-onderdeel De Meerpaal in Vlaardingen Holy dat hier een patiënt in huis is bij wie het coronavirus is vastgesteld. Deze patiënt is in quarantaine geplaatst. De woordvoerster van Argos Zorggroep bevestigt ons dat er sprake is van besmetting binnen De Meerpaal. 

Het door het RIVM gemelde aantal besmettingen voor alle inwoners van Vlaardingen nam sinds gisteren met 8 toe tot 42, voor inwoners in Schiedam met 4 tot 31. Dat lees je hier.
Volgens de RIVM-kaart van overleden patiënten bij wie coronavirusbesmetting is vastgesteld, zijn er nog geen overlijdensgevallen gemeld in Vlaardingen.

Afbeelding: Jan Willem de Boer maakt zijn reportages in verband met de coronacrisis via een online-verbinding, links in beeld algemeen directeur van de Frankelandgroep Ben de Koning

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker