De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Ben Hoogwerf, de Pukbijters en Costello van Steenis

Sportkampioenen incasseren Flip Vethaaktrofee

Sportkampioenen incasseren Flip Vethaaktrofee

Uit handen van Bart Bikkers, de enige wethouder met basketballengte, hebben DVO’32 hoofdtrainer Ben Hoogwerf, onderwaterhockeyteam De Pukbijters van Zwemvereniging Vlaardingen-Schiedam en de Vlaardingse Reddingsbrigade (ZVVS/VRB) en tot slot MMA Bellator kooivechter Costello van Steenis de Flip Vethaaktrofee 2019 ontvangen. Binnenkort wordt nog een vierde trofee uitgereikt.

Ben Hoogwerf
Ben Hoogwerf heeft de Flip Vethaaktrofee gekregen in de categorie Sociaal-maatschappelijke sportprestatie. Ben is sinds 2015 verbonden aan DVO'32 als hoofdtrainer van de seniorenselectie. Naast zijn functie als trainer heeft hij zich maatschappelijk ingezet voor de vereniging. Hij heeft de vereniging positief op de kaart gezet. DVO'32 is als vereniging stevig verankerd in de wijk.

De Pukbijters
Het onderwaterhockeyteam De Pukbijters van ZVVS/VRB kreeg de Flip Vethaaktrofee in de categorie Breedtesport. Dit jonge team van enthousiaste onderwaterhockeyers heeft in 2017 nog bijna alles verloren, maar herpakte zich in 2018 verrassend.
   Het team is eerste geworden in de competitie: Jeugd Sub Top. Dit is mede gelukt dankzij de zeer enthousiaste en motiverende begeleiding van hun trainers en coaches.
   Ze zeggen zelf dat iedere training een feestje is en dat de sfeer in het team zeer gezellig is. Onderwaterhockey is een kleine sport, met een landelijke competitie in Zeist en gemengde teams in de leeftijd 10-19 jaar. Binnen de vereniging vindt men het bijzonder en leuk dat de jeugd voor onderwaterhockey kiest.

Costello van Steenis
Costello van Steenis ontving de Flip Vethaaktrofee in de categorie Buitenlandse prestatie. Hij heeft de 1e ronde van een MMA-toernooi gewonnen: Bellator 200 in Londen UK. MMA is een multidisciplinaire vechtsport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtkunsten.
   Door een technische knock-out heeft hij grote concurrent Kevin Fryer uitgeschakeld in 1.20 uur. Bellator is de op een na grootste MMA-organisatie van de wereld.
   Momenteel staat Costello 8e op de wereldwijde ranking. Zijn ster is rijzende.

We waren bij de uitreiking van de Flip Vethaaktrofee bij Costello in de Polderpoort. Doordat hij nog van niets wist was de verrassing een grote. Aanvankelijk vol aan het trainen met zijn maat en voorbeeld Ricardo Wondel, waarbij het opviel dat de zaal voller was dan enige maanden geleden, was er een ruime persaanwezigheid. Zijn opwaartse carrière is niet alleen bij de gemeente Vlaardingen op juiste waarde geschat.

Wethouder Bart Bikkers (notabene ex-schoolgenoot van Rico Verhoeven) op roze/lila sokken, maakte de blits en met een gloedvol betoog verruilden de trofee en een bos bloemen van eigenaar.

En dat dit verhaal een staartje krijgt moge duidelijk zijn. Immers zijn jongere broer Gino van Steenis, van meet af aan op niveau trainend, lijkt over minimaal dezelfde capaciteiten te beschikken.

Doel van de trofee
Vlaardingen kent veel actieve sporters op top- en recreatief niveau. Met de Flip Vethaaktrofee wil de gemeente Vlaardingen sporters en sportcoaches inspireren en stimuleren om sportieve dromen na te jagen. De gemeente zet sporters met bijzondere successen extra in het zonnetje. De trofee is in opdracht van de gemeente Vlaardingen ontworpen door de Vlaardingse kunstenaar Frans de Winter.

Flip Vethaak
Flip Vethaak is geboren, getogen en overleden in Vlaardingen. Hij maakte furore als wielrenner en heeft in 1936 deelgenomen aan de Olympische Spelen. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd hij tewerkgesteld in Duitsland. Na de capitulatie is Flip Vethaak met zijn neef en stadgenoot en Vlaardings ereburger (1947) Piet de Vries (van het gelijknamige speelautomatenbedrijf) vanuit Berlijn terug naar Vlaardingen gefietst.

Bart Bikkers
Binnenkort brengt wethouder Bart Bikkers nog een verrassingsbezoek voor een huldiging in de categorie Topsport.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: