De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Robuuste voetballer & beminnelijke trainer

Ger Robbemond overleden

Ger Robbemond overleden

Ger Robbemond, ex-speler van Fortuna Vlaardingen en FC Vlaardingen, is na een lang ziektebed op 75-jarige leeftijd overleden. Robbemond speelde met Fortuna in totaal 16 jaar betaald voetbal en werd later trainer bij verscheidene Vlaardingse verenigingen.

Zelf ken ik Ger als trainer van Satelliet en HSC. Ook was hij trainer bij RKWIK. Nu als geheel opgegaan in CWO. Hij werd in Vlaardingse voetbalkringen ook wel gekscherend Truus de Mier genoemd. Als verdediger stond hij bekend als robuust en noest. Als trainer had hij veel geduld met én plezier in wát hij deed.

Met Ger Robbemond in de verdediging won Fortuna in 1962 de Eerste Divisie.  De opvolgende play-off tegen Heracles de Eredivisie werden op een haar na gemist. Nog een hoogtepunt kwam in 1964, toen Fortuna in De Kuip met 2-3 van Feyenoord wist te winnen. Dat was in de kwartfinale van het bekertoernooi.

In 1974 werd Fortuna FC Vlaardingen. Robbemond zou meegaan en tot 1976 blijven voetballen. Waarna het tijd werd voor een bescheiden trainersloopbaan, bescheiden als Ger zelf.

Op donderdag 31 januari wordt er om 13.00 uur in de aula van crematorium Beukenhof (Burgemeester van Haarenlaan 1450, Schiedam) afscheid genomen van Ger Robbemond. Na afloop daarvan is er de mogelijkheid om samen te zijn met de familie. Bloemen zijn welkom. Ger hield van de rood-gele Fortunakleuren.

10 commentaar(en) op artikel "Ger Robbemond overleden"

Gecondoleerd

Door: Liz Op:

Rust zacht Ger,gecondoleerd voor de familie.heel veel sterkte met het overlijden van een fantastische man.

Door: Boudewijn Groen Op:

Namens alle leden van Victoria’04 gecondoleerd met dit grote verlies. Voor alle nabestaanden veel kracht en sterkte de komende tijd.

Door: Meindert Jongenengel Op:

Gre en de familie gecondoleerd met grote verlies.

Ger een geweldige maar ook een bijzondere man ,

Hij heeft RKWIk getraind en vele spelers hebben direct of indirect toch altijd wel een band met hem gehouden.

De laatste tijd als ik eens bij VFC

kwam kijken miste ik Ger al dat waren al slechte voortekenen

Ger we zullen je missen

Door: Albert verhoogh Op:

Gecondoleerd met het verlies .

Ik heb Ger leren kennen in militaire dienst in het Harde in 1963 waar ook Sjaak Roggeveen gelegerd was.

Veel sterkte toegewenst hoor.

Door: Adrie v Splunter Op:

Mij kon hij niet veel meer leren dan de bal afpakken. De rest van het team bij Satelliet en later HSC zag je groeien. Waarvoor veel en sportieve dank.

Door: Peter Joore Op:

In mijn jeugd enorm genoten van Ger Robbemond. Na het 'poten'op het landje aan de Dijklaan wilden velen Ger Robbemond zijn...Dat zegt voldoende dunkt mij zo. Een bescheiden mens en ooit een uitstekende verdediger. Ik wens zijn nabestaanden heel veel sterkte in deze moeilijke periode, RIP Ger Robbemond...

Door: G. van Schaijk Op:

Ik ben verdrieteg ik zij klijn zoon. 😩

Door: Mik Op:

Gecondoleerd Gre en familie, ik wens alle nabestaanden sterkte in deze moeilijke periode! Margreet

Door: Margreet Degens Op:

Gecondoleerd ik ben een oud leerling van de W.F bedrijfschool en Ger en ik zaten in de zelfde klas heel wat voetbal party,s uitgevochten.heel veel sterkte,groetjes Tom van Gils.

Door: Tom van Gils Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: