De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Over de jaren na de Tweede Wereldoorlog

Lezing Vereniging Vrienden van Museum Vlaardingen

Lezing Vereniging Vrienden van Museum Vlaardingen

Op 20 februari a.s. zal Frans Assenberg in museum Vlaardingen een lezing houden over de jaren na de Tweede Wereldoorlog.

Hij schreef er in 2018 een boek over, maar er valt nog heel veel meer te vertellen over deze moeilijke tijd. Met deze lezing staan de Vrienden van het museum stil bij het feit dat 75 jaar geleden Nederland van de Duitse overheersers werd bevrijd: mei 1945. Er breekt dan in ons land voor velen een enorme feestvreugde los die soms maanden aanhield. De schade aan Vlaardingen viel eigenlijk wel mee kijkend naar Rotterdam en andere kapotte steden.

Maar er was ook veel teleurstelling en schaarste.

De deuren gaan open om 19:30 uur en de lezing begint om 20:00 uur. De toegang is voor leden van de Vereniging Vrienden van Museum Vlaardingen gratis. Niet leden betalen 5,00 euro per persoon (inclusief een kopje koffie).

AANMELDEN: https://museumvlaardingen.nl/vrienden/agenda/inschrijven-lezingen

 

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker