De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Geachte mevr. Jetten

Geachte mevr. Jetten

Beste mevr. Jetten, burgemeester der Stede Vlaardingen en aldus daardoor verantwoordelijke, dat is geen sinecure, dat is heel wat. De eerste vrouwelijke Vlaardingse burgemeester. Dat is nogal wat, zeker voor u.

De heer Buischwater vindt u een zéér aardige verschijning, maar daar redt u het niet mee; daadkracht, doorzettingsvermogen en eerlijkheid naar medebestuurders en zeker de burgers van de goede stad V zijn van levensbelang.

De heer Buischwater weet dat het bestuurlijke, ambtelijke apparaat er niet een is waar je, als bestuurlijk verantwoordelijke, blij van wordt. U, als gezicht van Vlaardingen, moet presenteren als een vrouw met hart voor ‘haar’ stad. Dat heeft de heer Buischwater nog niet gezien.

Bij de komst van Tjerk Bruinsma gingen in Vlaardingen de vlaggen uit: eindelijk een aanspreekbaar burgemeester die nog wat beloofde ook. Al was het straat.
   Alleen, de heer Buischwater geloofde hem niet. De heer Buischwater heeft hem vrij lang en van dichtbij leren kennen en kwam tot de conclusie dat Bruinsma niet was wat Vlaardingen nodig had.
   Vele bewoners zullen het niet met de heer Buischwater eens zijn, waarvan akte. Gedachten aan zijn Vlaardingse periode zijn verre van mythisch.

Na bekwaam bestuurder en naoorlogs bouwer, burgemeester Heusdens, is er feitelijk geen vergelijking mogelijk. De stad opstuwen in de vaart der volken bleef een kreet, hol en loos; altijd lag de politiek dwars.
   Rood ruziede met groen en oranje-blauw was gericht op de bovenlaag. Bij politieke gevechten werd nimmer nagedacht over de bevolkingswens. Eigenbelang: Hoogtij!
   Vragen van bevolkingsgroepen betekenden problemen, het favoriete antwoord luidde standaard: ‘Ja, dat is politiek.’
   Ik heb het nooit begrepen, die kreet. De heer Buischwater heeft er talloze malen het hoofd over gebroken, nu pas denkt hij dat dit betekent: ‘Ik heb ook geen idee, waar ik mee bezig ben.’

Problemen, zo mag de heer Buischwater concluderen, zijn van alle tijden. Een stad gaat niet zomaar en plots naar de vaantjes. Daarvoor is een reden, en die heet: Samenwerking. Een burgemeester is daarin eerste verantwoordelijke. De lokale gemeenteraad bevat louter individuen, alle met een mening, die er vaak niet toe doet. Wie wil autorijden moet rijles nemen en examen doen, dat weet de heer Buischwater als geen ander

Om in de raad te komen, een belangrijk beslisorgaan waar stadse behoeftes geregeld moeten, zijn een grote mond, een beloftevol partijprogramma, en wat overdrachtelijke spiegeltjes en kraaltjes nodig om twijfelende kiezers om te vormen tot kleur(on)echte stemmers.
    Ook politiek kent zo haar sjoemelsoftware. Kijk om je heen, bent je tevreden, gelukkig in de woonomgeving, veilig en geborgen? Kunnen je kinderen veilig op straat spelen?
   Allemaal basale noodzakelijkheden. Dáár moeten B&W en raad borg voor staan.

Geachte mevr. Jetten, als de heer Buischwater leiding zou moeten geven waar u dat doet, had hij rap de knuppel in het hoenderhok gemikt, en ging zelf met al zijn spullen op een ander adres zitten. Onbereikbaar voor iedereen, met de Noorderzon vertrokken.
   De heer Buischwater denkt dat u niet de juiste bent om Vlaardingen op te stuwen in de vaart der volkeren, en dat bedroeft hem zeer. U zult uw kwaliteiten hebben, burgemeester word je niet zomaar.
   Mocht u, om welke reden ook, eens een goed gesprek voeren met de heer Buischwater, ik ben bereid u te woord te staan om info uit te wisselen. E-mailadres bekend bij de redactie.

Geachte mevr. Jetten: Dit is geen kritiek op u, positief denker Buischwater vraagt zich enkel een paar dingen af, die mensen zich wel vaker afvragen: Waarheen leidt de weg die wij moeten gaan?

Zoals daar te zijn gezegd,

T.Buischwater. z.p.
Onafhankelijk beroerder der diverse zielen.
Tunnelvisionair m.d.
En altijd bereid. 

 

3 commentaar(en) op artikel "Geachte mevr. Jetten"

Zelfingenomen vaten klinken het hardst maar o wee als zij zelf de kar zouden moeten trekken. Zelfs als je de tekst zou lezen als een satire is het verhaal slecht. Misplaatste arrogantie ten top van een tunnelvisionair m.d.

Door: willem van hoof Op:

Dank u voor het mooie compliment, het geeft de heer Buischwater de kracht door te gaan.

Door: Buischwater Op:

De beste stuurlui staan nog altijd aan de wal.

Door: van Arkelen Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: