De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

... nog één verhaaltje voor het slapen gaan

Boekje open, oogjes dicht!

Boekje open, oogjes dicht!

Zelf vind ik dat ik te weinig lees, immers van lezen leert men. In dit informatietijdperk is het echter lastig om goed te gaan zitten en een boek te lezen. Zo dacht ook mijn favoriete wethouder blijkbaar; Bart de Leede van GroenLinks. In juli boden wij hem namens ONS.Vlaardingen een boekje aan. Dankzij dit informatietijdperk ontworpen door uw columnist. U kunt zelfs de e-book versie nog altijd inkijken via onderstaande link: https://drive.google.com/file/d/1-0PAnl76rueMe3OO57UiC0xjBmT_3Gnx/view?usp=sharing.

Hij deed er bijna een half jaar over om het boekje, inclusief 14 plaatjes, te lezen. “Ik kom er na het reces op terug,” zei Bart. Dat is dus technisch juist. De antwoorden die ONS.Vlaardingen in de mail ontvingen duidden echter niet op een denkproces van 6 maanden waarin een uitvoerige beleidsvisie word gedeeld.

Ik zal hieronder de inhoud van het ‘antwoord’ delen:

De wethouder wil alleen handhaven door het najagen van een wurghouding; om alleen maar actie te ondernemen met betrekking tot handhaving wanneer het verschrikkelijke pasjessysteem word ingevoerd bij containers. Geen pasjessysteem? Geen handhaving!

Raadslid Ben Vuijk zei in juni dat een prullenbak op dat moment al een half jaar scheef stond op het Liesveld. Dat is nu bijna een jaar geleden en ... jawel, hij staat nog altijd scheef. De oplossing van de wethouder in dezen? Er komen binnenkort nieuwe prullenbakken, deze worden wel rechtgezet. Hoort u het inwoners van Vlaardingen? We zetten pas iets rechts als we iets nieuws bouwen. Duurzaam van de wethouder GroenLinks, vindt u niet?

Verder vertelt de wethouder dat er €400.000 naar de buitenruimte gaat in 2020, maar hij sorteert al voor op het feit dat dit de bezuinigingsrondes waarschijnlijk niet gaat overleven. De buitenruimte zou met dit tamelijk kleine bedrag van C naar B niveau gaan. Als de huidige situatie C niveau is, wat is dan D niveau?!

Ik ben niet boos. Ik ben diep teleurgesteld. De buitenruimte is het eerste contact wat een inwoner heeft met de gemeente. Er kan van alles aan de hand zijn in een stad of land, maar een scheve, stinkende en/of kapotte prullenbak is op het moment dat het gebeurt het grootste probleem van een inwoner.

We kunnen nog wel 1000 boekjes maken, maar wij willen actie. Een wethouder behoort beleid te maken, wat de raad aan hem vraagt, maar wij zien al jaren niets. Ik ga mij als steunraadslid keihard inzetten om de buitenruimte, ondanks de financiële perikelen, op een hoger niveau te tillen, die plicht hebben wij aan de inwoners.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: