De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Het morele failliet van de Vlaardingse gemeenteraad

Het morele failliet van de Vlaardingse gemeenteraad

Donderdag 19 september was er in de gemeenteraad door ONS.Vlaardingen een interpellatiedebat aangevraagd omtrent de alom bekende vermissing van 650.000 euro aan belastinggeld. Geld dat Vlaardingen in deze zeer lastige tijd enorm goed kan gebruiken.

Sebastiaan Nieuwland (D66) is de wethouder die deze vermissing mocht verdedigen. Tot mijn grote shock vertelde hij doodleuk dat er waarschijnlijk nog meer lijken uit de kast komen. Wat dit betekent liet hij in het midden; nogmaals 650.000 euro (of meer) vermist of een eenvoudige budget overschrijding?

Wat ook opviel is dat de collegepartijen D66 en CDA geen woord gezegd hebben in dit debat. Saillant detail was dat zij beiden technische vragen ingediend hadden met betrekking tot de jaarrekening en hier dus incorrecte antwoorden van hadden gekregen. Mij lijkt het, als beginner in de politiek, vrij logisch dat je dan even wat navraag doet.. Zo’n debat is daar een uitstekende opportuniteit voor.

Door het rapport van de nieuwe interim-gemeentesecretaris kwamen veel zaken aan het licht. Daar komt nu nog eens bij dat ambtenaren in Vlaardingen blijkbaar zo bang zijn voor het college van B&W dat zij hen niet eens meer informeren. De gemeenteraad kan dan ook lastig zijn controlerende taak invullen. Kortom we hebben onze interim-gemeentesecretaris hard nodig de komende periode.

Het lijkt in Vlaardingen weer af te stevenen op een nipte meerderheid in de coalitie die alles erdoorheen drukt en de oppositie buitenspel zet, nu dat lastige raadsakkoord (waarin alle partijen ertoe deden) van tafel geveegd is.

De begrafenis van de democratie in Vlaardingen was al bezig, de doodskist lijkt nu gearriveerd.
 

 

4 commentaar(en) op artikel "Het morele failliet van de Vlaardingse gemeenteraad"

Frans Hoogendijk van ONS Vlaardingen was toch wethouder in die periode.. Dus deze wethouder doet wel aan zelfreflectie door zijn eigen onkunde (mede onder zijn leiding is dit gebeurd) ten toon te spreiden.

Door: W.A Van Dijk Op:

@W.A Van Dijk

Dhr Hoogendijk was weliswaar wethouder maar met een totaal andere portefeuille.

Dat is hetzelfde om te zeggen dat de Vlaardingse vuilnisman(m/v) in die periode aansprakelijk was voor het beleid.

Door: Thom van Vugt Op:

Die vergelijking is wat vreemd maar hoe dan ook. Een wethouder is niet alleen verantwoordelijk voor zijn / haar portefeuille. Een college spreekt met 1 mond en is dus initieel verantwoordelijk voor alles wat er binnen het college gebeurd / niet gebeurd. Daar kan ook de dhr. Hoogendijk zich niet aan onttrekken.

Door: W.A Van Dijk Op:

Vld is bestuurlijk al jaren stuurloos misschien wordt het eens tijd om tegen Rotterdam aan te gaan schurken en op te

gaan in een groot Rotterdam.

Door: Aad Ottervanger Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker