De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Nieuwe ergernis bewoners park Hoog Lede

Gemeentebestuur provoceert opnieuw

Gemeentebestuur provoceert opnieuw

De gemeente Vlaardingen heeft (toekomstige) bewoners van park Hoog Lede vlak voor kerst geen blijde boodschap verkondigd. Het college besloot de voorschriften, behorende bij de omgevingsvergunning van het medisch centrum, te wijzigen: beperkte openstelling op zaterdag en ’s avonds wordt nu toegestaan.

De omgevingsvergunning en voorschriften moeten overigens nog wel worden behandeld. Dat gebeurt op een zitting van de rechtbank op 19 maart 2019.

In de omgevingsvergunning staat expliciet aangegeven wat is vergund. Dat is onder andere: Het medisch centrum is in regel op werkdagen tijdens de dag-periode in gebruik. In het verweer van de gemeente bij de rechtbank vult de advocaat nog aan: “De praktijken van de huisartsen (evenals de fysiotherapeut) kennen geen openingstijden in de avond, nacht en weekend”.

In de digitale brochure van ontwikkelaar AM, bestemd voor toekomstige kopers, wordt het gebruik nog duidelijker omschreven: “Alleen huisartsenpraktijken, fysiotherapiepraktijk en de apotheek zijn de gehele week tijdens kantooruren bezet. In MC Hoog Lede zal dus van bedrijvigheid buiten kantooruren geen sprake zijn”.
Waarom het college hier nu vanaf wil wijken is niet duidelijk. ‘Het nieuwe college is overigens geen haar beter dan het vorige omdat ook nu geen informatie, overleg en zoeken naar draagvlak heeft plaats gevonden,’ aldus een bewoner. ‘(Toekomstige) bewoners moeten niet alleen overdag op zoek naar een parkeerplek, maar nu ook ’s avonds en in het weekend.

Leefmilieu en woongenot worden ondergeschikt gemaakt aan de commerciële belangen van vergunninghouder/eigenaar ”Hoog Lede Vastgoed b.v.
   Uiteraard wordt tegen dit besluit beroep aangetekend.

Mocht het project alsnog mislukken dan kan het gebouw wellicht gebruikt worden als Chinees restaurant met de toepasselijke: De Lange Muur.’

Het moge duidelijk zijn dat de bewoners zich wederom geschoffeerd voelen door de gemeente Vlaardingen en Hoog Lede Vastgoed.

2 commentaar(en) op artikel "Gemeentebestuur provoceert opnieuw"

Wat een zeikers op dat parc ze voelen zich nog al boven de rest van de stad staan . Als ze buiten stad s,avonds naar een apotheek of huisarts moeten wordt er geklaagt is het dichtbij is het overlast .. ik vindt het een apart verhaal

Door: R de wolff Op:

“Het”, We zijn zeker geen zeikerds. Buiten de stad, of buiten een rustige woonwijk zijn 2 verschillende interpretaties.

Men komt hier voor de rust en goede omgeving.

Ik reageer zelf nooit en lees ontwikkelingen naar aanleiding van berichten en reacties, maar deze reactie slaat nergens op.

Het is praktisch nooit een goede zet geweest deze onderneming. En dat men soms geholpen moet worden door specialisten staat buiten kijf. Dus geheel andere discussie.

Maar goed. Slim en doordachte opmerking.

Door: J Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: