Zoeken

Mestiza & Cumbi(er)a

Los Paya Brava in Bierbrouwerij Vulcaan
Februari is per definitie de maand waarin de B van Bier pas écht het nieuwe jaar inluidt en de winter kansloos maakt. Los van oorverdovend knallen, brandstapels van kerstbomen, zinloos glasgerinkel en mateloos ge-kus, bestaat de overgang in deze maand uit klanken van warme subtropische cultuur, wiegende heupen en in één hand een koel flesje bier van Vulcaan.

"Maar daar heb ik nog nooit van gehoord," sprak iemand die denkt dat Vlaardingen werkelijk het middelpunt van de aarde is. "Klopt,"antwoordde het deinend bestuur van zowel het Zomerterras als de Vlaardingse Bierbrouwerij in koor. "Het is een kakelvers idee. Swingend, gezellig en lekker bovendien."

Frank Tomeï (namens het Zomerterras): "Het is een nieuw initiatief. Zie het als een hartverwarmende manier om de wintermaanden door te komen. Tot aan de zomer is er eens per maand een live-optreden. Dat vindt (nu nog) afwisselend plaats in de Vlaardingse Bierbrouwerij van Vulcaan en in Theater de Harmonie. Het permanent inwonende zusje van de Stadsgehoorzaal.

Na de zomer willen we ook op andere plekken zondagmiddagen organiseren met muziek. De ex-brandweerkazerne is bijvoorbeeld een mooie plek of misschien en bij mooi weer kunnen we zelfs buiten een feestje bouwen."

Maar ook café's en andere horecagelegenheden zijn welkom. In dat geval moet de alcoholische nering faciliteren en wordt de band betaald. Onderaan dit bericht staat hoe je contact kunt zoeken met de organisatie i.c. Frank Tomeï. Die verstrekt desgewenst alle informatie.

Zondag 19 februari is de aftrap in de deels afgebouwde Vlaardingse Bierbrouwerij. Frank Tomeï: "Hoewel nog een tikje krakkemikkig kun je er zelfs naar het toilet. Verder lijkt dansen tussen de kratten, etiketteermachines en roestvast stalen vaten een prima optie. Evenals het genieten van een flesje Vulcaan. Hoewel andere smaken (ook non-alcohol) weer andere papillen van andere mensen (die met een rijbewijs) trakteren."

Los Paya Brava
De aftrap wordt verricht onder de Spaanstalige noemer: Fiesta de la Cumbia y la Cerveza de Volcán, of te wel Cumbia, Feest en Vulcaan bier. Los Paya Brava is een 8-mans cumbia orkest, inclusief percussie en koperblazers; echt een typische Zomerterrasband. En hoe de organisatie erin slaagt een Latijns-Amerikaanse band binnen haar poorten te trekken terwijl winterweer nog op de loer ligt en zelfs de grootste misantropen nog hunkeren naar een Elfstedentocht?

Frank TomeÏ: "Het zijn (in dit geval) acht jongens die in Den Haag naar het conservatorium zijn gegaan. Ter plekke in de Hofstad niet alleen noten en maten hebben bestudeerd, maar ook vrouwelijk schoon en op een goede dag hebben besloten dat Nederland zo gek nog niet is. Denk ik."

Importante
Vlaardingse Bierbrouwerij Vulcaan
Oosthavenkade 90
3134 KA Vlaardingen
(over het spoor!)

Datum : zondag 19 februari
Aanvang : 15.30 (inloop 15.00)

Entree : € 7,50 (kaartverkoop aan de deur)

Voorpret : www.youtube.com/watch?v=f1KobOHVAmk

 


Auteur: Peter Joore (Tekst), Frank Tomeï (Tekstidee + Verzorging Fotografie)
Gepubliceerd: 14-02-2017
Aantal keer bekeken: 902


Reacties
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Mestiza & Cumbi(er)a

Laadtijd van deze pagina: 0,0312528
© De Vlaardinger  |  Inloggen