Zoeken

SVV jaagt, VFC breekt uit: 1-4

Effectiever 2e klasser wint van technischer 4e klasser
VOETBAL - De strijd om de Supercup, een treffen tussen de kampioen van Schiedam (SVV zondag) en die van Vlaardingen (VFC) werd door de Vlaardingers met 4-1 gewonnen. Een gelijkwaardig én pittig duel, met volop doelkansen, een technischer SVV en vooral een effectiever VFC kreeg ondanks het op papier klassenverschil een winnaar (4-1) waarmee de Schiedammers maar moeilijk konden leven.
Het organisatiecomité van de Supercup, bestaand uit de echte voetbaldieren Mischa Keemink, Marvin Janssen en Edward Molenaar, had werkelijk alles uit de kast gehaald om de nieuw leven ingeblazen strijd om de Supercup tot een succes te maken. Zo was er om 16.00 uur een voorwedstrijd tussen de jeugdteams VFC Jo15 1 en SVV Jo15 1, respectievelijk hoofdklasser en eersteklasser, die door het lager spelende SVV verrassend met 2-1 werd gewonnen. Meteen werd geopperd dat de zege een voorproefje was voor het Vlaardingse keurkorps dat om 18.00 uur zou aantreden.

Uniek was het voorstellen van de spelers en de begeleiding in de afgeladen kantine van Kethel Spaland, vlak voor het beginsignaal van scheidsechter Van Oudheusden. Uit de speakers knalden de namen van de gladiatoren en de bijval van het publiek was overweldigend. Direct erna snelden, onder de aanzwellende klanken van de UEFA Champions League hymne, de hoofdrolspelers en het publiek, toch wel zo'n 300 man en vrouw, naar het tweede - van kunstgras voorziene - veld. Het beoogde hoofdveld zal tot 1 april niet bespeeld gaan worden en daarom moesten beide clubs het doen met een door beide trainers bekritiseerd veld, waarvan de verlichting op deze met enkele winterse buien gezegende avond niet als ideaal werd gezien. "Zijn we hier bij de vv Kethel Spaarlamp", was - onder veel meer voetbalhumor die de toeschouwers warm hielp houden - het grapje dat langs de lijn rondging.

Vooraf werd door menig voetbalkenner beweerd dat VFC werkelijk geen poot aan de grond zou krijgen, dat SVV wel even zou laten zien dat zij als ongeslagen vierdeklasser ook een tweedeklasser aan de zegekar kon binden. VFC, dat in de persoon van trainer Raymond de Romph beweerde alles van SVV af te weten, begon als een razende en zette SVV in het eerste kwartier vast op eigen helft. ,,Natuurlijk heeft SVV een prima ploeg,'' gaf de VFC-trainer eerlijk toe, ,,maar in de vierde klasse worden ze natuurlijk nooit hoog vastgezet. Hun tegenstanders staan allemaal rond hun eigen strafschopgebied en laten SVV komen. Wij hadden afgesproken er meteen bovenop te zitten en ze van het doel af te houden.'' De spelers van SVV moesten duidelijk even slikken en zich hervatten. ,,We begonnen veel te slap,'' wist SVV-trainer Toon Wolters ook, ,,en lieten ons te makkelijk aftroeven.''

Na dat stormachtige kwartiertje was SVV over de schrik heen en kregen de toeschouwers, die duidelijk lieten blijken blij te zijn met het potje om het 'echie', een felle en leuke ontmoeting te zien. Vlak voor rust kwam VFC toch nog aan de leiding. Een diepe bal van Aaron de Bruin werd door Mark van der Slot op een subtiele manier langs SVV-doelman Serhan Tenekecioglu gewerkt (0-1).

Na de hervatting, en een sneeuwbuitje, liet SVV zijn tanden zien. VFC-goalie Simon Kooy, met een verleden bij SVV, toonde herhaaldelijk zijn talenten en had geluk dat het aluminium geregeld meehielp. In de 51e minuut kogelde Wesley Schouten op de paal, maar één minuut later zorgde Justin van Mullem (die ooit bij SVDPW speelde met Toon Wolters als trainer) aan de andere zijde voor de 0-2. Ondanks alle tegenslag bleven de roodgroenen jagen op een doelpunt. De actieve Dick Tijdeman bracht in de 65e minuut de hoop terug in de Schiedamse harten met de 1-2. VFC liet zich niet gek maken en maakte goed gebruik van de ruimten die steeds groter werden achter de defensie van de roodgroenen. De uitbraken van VFC, het handelsmerk, sorteerden duidelijk effect. Aaron de Bruin was het meest attent en tekende de 1-3 aan. Het mooist was voor het laatst bewaard. Sven Groeneveld mocht van ruim twintig meter een vrije trap nemen. De linkspoot haalde vernietigend uit en zag de bal in de bovenhoek verdwijnen (1-4).

,,Een wedstrijd als deze,'' stelde Raymond de Romph vast, ,,gaat tussen Vlaardingen en Schiedam en dat is toch een aparte strijd. We hebben het vandaag goed gespeeld en daarom ook terecht gewonnen.'' Toon Wolters gunde VFC de Supercup best al had hij als sportman wel flink de balen: ,,Met de rust hadden we gewoon met 3-1 voor moeten staan, dan was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Ook na rust zijn we gevaarlijk genoeg geweest, maar speelde VFC het handig uit.'' Misschien is dit duel voor SVV een goede les om te ondervinden dat vierde klas voetbal even wat anders is dan het spel van een modale tweedeklasser. Zaak is nu voor SVV om de titel, die lonkt, zo snel mogelijk in de tas te steken. VFC dient zich weg te spelen uit de gevarenzone om gewoon een jeugdige tweedeklasser te blijven.

 

 


Auteur: Ton de Leede (tekst); Jan Schrijver (foto's)
Gepubliceerd: 15-01-2017
Aantal keer bekeken: 1223


Reacties
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
SVV jaagt, VFC breekt uit: 1-4

Laadtijd van deze pagina: 0,0312619
© De Vlaardinger  |  Inloggen