Zoeken

Mager Sportgala Schiedam

Matige opkomst in prachtige ambiance

Als het Schiedams Sportgala dezelfde ambiance had als die van de voor de gelegenheid tot boksring omgebouwde foyer van het Theater aan de Schie, dan had 2017 al op 7 januari haar feestelijk hoogtepunt gekend. Helaas. De publieke belangstelling bleef met zo’n 150 gasten ver achter bij de verwachting die de aankleding (een premature hommage aan boksster Nouchka Fontijn) wekte.

Was het een gemankeerd OV, veronderstelde gladheid, verplichte boodschappen, het relatief vroege uur of het schaatsen op tv, dat de mensen thuis, of althans buiten de boksring hield? Of betrof het hier een aperte hekel aan al teveel bewegen en wachtte men op de receptie van de gemeente? Dat laatste leek waarschijnlijk. Gezien het door druppelen van gasten nadat de sportprijzen waren uitgereikt.

Ex-Feyenoord spits Peter Houtman was ingehuurd als speaker. Geroutineerd kweet hij zich van zijn taak. Een begeleidende film, waarin Schiedam en haar klassieke gebouwen functioneerden als levend scherm voor diverse sportfragmenten, was bedoeld als visueel opwarmertje. Helaas wat aan de korte kant.

Er werden vier sportprijzen over het jaar 2016 uitgereikt. Eentje aan het talent van het jaar (judoka Shannon van de Meeberg). Een andere, die voor de beste sportploeg ging naar het cricketteam van Excelsior 20. Uiteraard en, gezien de centraal opgestelde boksring van meet af aan verwacht, mocht Nouchka Fontijn de welverdiende prijs voor Sporter van het Jaar incasseren.

Een aparte en enigszins aan de zijlijn van het échte sporten stond de beloonde prestatie van Miep Kerklaan. Zij maakt zich in praktijk met veel succes hard voor de ouderensport. Een extraatje was de cheque van € 250,- die zij mocht aannemen.

Al met al een magere uitreiking in een geweldige ambiance. Theater aan de Schie liet zien dat het terecht het predicaat theater voert en verdient daarvoor ook een prijs: de schoonheidsprijs. Aan alle sporters de taak 2017 tot een onvergetelijk sportjaar te maken. Dan komen januari 2018 de gasten vanzelf tot dringen toe de foyer tijdig bevolken.

Misschien een idee voor 2018. De gemeentelijke receptie als eerste om 15.00 uur laten starten. Pas daarna het sportgala. Dat heeft twee voordelen: alle sporters zijn op tijd aanwezig en de stemming zit er alvast in.

 


Auteur: Peter Joore (Tekst), Gert Struijs (Fotografie)
Gepubliceerd: 07-01-2017
Aantal keer bekeken: 960


Reacties

Re: Mager Sportgala Schiedam

Lekker wegblijven uit Schiedam, kom op zeg....

Door Mooi op 8-1-2017 00:44:11

Re: Mager Sportgala Schiedam

Was jij er ook, 'Mooi'?

Door Peter Joore op 8-1-2017 18:45:04

Re: Mager Sportgala Schiedam

Wat denk je zelf....? ??

Door Mooi op 8-1-2017 23:53:37
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Mager Sportgala Schiedam

Laadtijd van deze pagina: 0,0156244
© De Vlaardinger  |  Inloggen