Zoeken

Knalsensoren voorkomen vuurwerk?

Jeugd kan "lul-lopertje" herintroduceren

Het idee alleen al dat Vlaardingen knalsensoren gaat inzetten om de stad te vrijwaren van oorverdovende knallen vind ik een lachertje. Het mag wat kosten en dat zij denken dit terug te verdienen aan bekeuringen van maximaal € 4100,- (uitgedeeld door aantal medewerkers van Toezicht en Handhaving die zijn voorzien van met knal-app zodat zij binnen 10 sec de locatie op hun smartphone in het vizier hebben van de afstekers en er daarna gericht op af kunnen gaan).

Nu deze vuurwerkovertreders op de hoogte zijn omtrent het gebruik van deze knalsensoren, zie ik niet in dat deze heren de komst van de aangestelde handhavers aldaar zullen afwachten en elders toeslaan.

Tussen het afsteken en het in het vizier hebben zit tien seconden, maar om daarna de app uitlezen kom je al gauw op 15 seconden plus de reistijd van de handhaver richting plaats delict.

Dit wordt een kat en muis spelletje. De ene groep vuurwerkfanaten kiest een ander locatie dan de andere. Op deze wijze kunnen er veel van dit soort groepen ontstaan en zo de pakkans verkleinen.

Het is tamelijk naïef om te denken dat deze vuurwerkfanaten op de plaats delict blijven rondhangen, maar voor de Vlaardingse burgers zou het een hele opluchting zijn als deze knalsensoren zouden bijdragen aan minder vuurwerkoverlast in de stad.

 


Auteur: Dirk Tempelaar (Tekst + Selfie)
Gepubliceerd: 07-12-2017
Aantal keer bekeken: 252


Reacties
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Knalsensoren voorkomen vuurwerk?

© De Vlaardinger  |  Inloggen