Zoeken

Nieuws uit 2e hand?

Waarman's ogenblik

Het was niet zijn stiel, maar Waarvrouw drong nogal aan. 'Vakantie? Ach ja, waarom niet,’ mompelde Waarman wat voor zich uit. In Vlaardingen vergaat de wereld niet als je twee weekjes de pleiterik maakt. Soms denk je dat ze hier 25-jaar achterlopen en het millenniumvirus aan het begin staat van zijn incubatietijd. De lezer herinnert het zich vast nog wel: neerstortende vliegtuigen vanaf 31 december 1999 om 23.59.59 uur. Computers die een eeuw in de war waren en meer van die commerciële diefstal-kul.

Het werd een tocht van kilometers maken, veel zien, zonne-uren en fijne bezoekjes afleggen. Maar daarover later meer. Vol verwachting gingen we weg en voldaan kwamen we terug. Dit in het kort.

Alras, en met de gebruinde kont op een terrasstoel van Café de Waal en de Irish Pub kringelden roddels als dure tabaksrook om Waarman’s hoofd dat het snel duizelde. ‘Je kan verdikkeme geen vijf minuten je hielen lichten of de boel staat in brand.’ Hij wist van de ESSO en de opvolgende politieke ongerustheid.

Iemand zei dat Renske Verbeek, directeur m/v van zowat alle kunstzinnige instellingen die de stad rijk is, haar circa € 80.000,- jaarwedde zeker niet uitgaf aan lokale makelaars om haar private woning in de verkoop te mikken. Ook niet nu er zeker eentje De Kroepoekfabriek financieel van een jaarlijks douceurtje voorzag middels sponsoring. ‘Misselijk,’ sprak iemand er schande van.

Op straat, zo viel Waarman op, vele keutels die zeker niet van honden of ander huishoudelijk dierenspul afkomstig waren. Iemand van TNO (de biologische afdeling) zei: ‘Dat zijn paardendrollen.’ Een dag later zag Waarman de onbewuste overtreders lopen: twee stuks bereden politie. Neon met zwart, hoog gezeten op een bruine knol.

Waarman vroeg zich direct af waarom de dames en heren van de Hermandad geen plastic zakjes bij zich hadden om de verteerde en afgestoten maaltijden direct, net als iedere hondenbezitter, op te rapen en in de dichtstbijzijnde prullenbak te deponeren. ‘Een vreemde zaak,’ vond Waarman. ‘Stel dat je wordt bekeurd door een bereden agent, wiens paard juist een oog- en neus vullende maaginhoud op het plaveisel dempt. Enkel en alleen omdat de mini-keutel van je Chihuahua lastig tussen de stoeptegels valt uit te peuren of aan de aandacht is ontsnapt. Hoe serieus kun je die gezagsdrager dan nog nemen.

Wie bekeurt de politionele overtreder? Oftewel (met enige taalkundige fantasie): “Quis custodiet ipsos custodes?”

Verder werd bekend dat familie Admipunt de stad heeft verlaten. Reinald en Anthea Don wonen elders. Gelukkig weet het OM waar. Dus van strafrechtelijke vervolging is nog niet afgezien.

Daarop keek Waarman over de gebruinde schouder van Waarvrouw, die juist de vieze vakantiekleding had gewassen en aan de lijn gehangen, en sprak: 'Het was een fijne vrije periode. Met wijn en Baskisch bier. Maar tjezus ... de tijd vliegt als je het naar je zin hebt.'

 


Auteur: Peter Joore (Tekst), Robert Daalmeijer (Wakend Oog)
Gepubliceerd: 30-08-2017
Aantal keer bekeken: 484


Reacties

Re: Nieuws uit 2e hand?

Waarman, u ziet het goed: in Vlaardingen is het echtmis, morgen maar eens naar het stadhuis voor nog meer ellende! Gr. Jan van Hees

Door Jan van Hees op 30-8-2017 18:29:13

Re: Nieuws uit 2e hand?

Heerlijke column.

Door Ger van Veen op 31-8-2017 00:08:52
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Nieuws uit 2e hand?

© De Vlaardinger  |  Inloggen