Zoeken

Warrige tijden

Waarman's ogenblik

Op het terras van Café Stam vertelde een man hilarisch over een ontzettend dikke vrouw: ‘Ze heeft natuurlijk Obesitas,’ zei hij. ‘Weet je trouwens hoe dat komt?’ Waarman haalde niet-wetend zijn schouders op. ‘Veel te veel tampons doorgeslikt,’ hikte de lolbroek. Waarman vond de grap maar matig.

Even later. Waarman bulderde nu van het lachen. De ramen trilden er van. Passanten liepen snel verder. Je wist het immers maar nooit met zich tranen en tuiten lachende columnisten. Die konden weleens gevaarlijk worden en uit hun vel barsten. Of de straat oplopen en iedereen die binnen gehoorsafstand was een preek geven of juist omarmen.

Het verhaal van Ben Trooster lijkt hout te snijden en de gemeente Vlaardingen staat voor joker, voor paal voor lul en een vrouwelijke variant ervan. De organisator van het Loggerfestival is op valse gronden tot blazen gedwongen door een daartoe onbevoegde Chef (van toeten noch) Blazen.

De grap is, zo wist Waarman al enige jaren, dat je aanleiding moet geven om voor een blaastest in aanmerking te komen. Lallen, wankelen, vreemd rijden ... dat soort vaak aan politici toegedicht werk. Dat zou een beetje jurist moeten weten. En laat burgemeester Annemiek Jetten nu juridisch ‘expert’ zijn een kennelijke zeperd van grote orde. Hierbij vergeleken is een tsunami een golfbreker die in Madurodam geen kijkcijferkanon is. Het lijkt erop dat Jetten zich heeft laten leiden door persoonlijke gevoelens doordat Trooster haar links heeft laten liggen. Normaal een socialistische kant die door een beetje PvdA’er als perfect wordt geafficheerd, nu een plek waar je voor het voetlicht een alles behalve snuggere indruk maakt.

Dat wethouder Arnout Hoekstra (net verhuisd, misschien dizzy van de drukte) in het AD heeft staan oreren vanuit het luchtledige doet ook zijn geloofwaardigheid geen goed. Verhalen van derden als waarheid tegen een krant uiten is geen goede zaak. Hoekstra was elders en moet zijn mond houden. Maar ja, het politiek belangrijkheidsvirus heeft kennelijk ook hem geïnfecteerd. ‘Een landelijke krant!’ En dan met één hand in de pantalon een verslaggever (m/v) te woord staan. ‘Kickuh ...’

Tsja, maar wat is er nu mis met het drinken van een drankje. Verdorsten is ook weer zo wat. Benieuwd of Jetten en Hoekstra excuses aanbieden en wat hun strafmaatregel wordt ...

Ergens, zo wist Waarman, ligt een afscheidsbrief onder een steen. Ergens beukt een op Wilma Verver gelijkende burgemeester zich keihard met de kop tegen de muren van de Grote Kerk. Ergens ligt (niet onder een steen) het Grote Gelijk. Ergens pruttelen wraakgedachten. Ergens worden de stoffelijke resten van Flappie geëerd. Ergens gaat er iemand sneuvelen. Ergens moet Barbertje hangen. Ergens ... zal het Vlaardingen zijn.

Maar met hoeveel maten het college maten mat bleef nog altijd schimmig. Op vragen van Waarman, naar de hoeveelheid gemeten alcohol die in de organisator van het feest was, kreeg hij drie soorten antwoorden.

  1. Burgemeester (via afdeling Communicatie): ‘Over dit soort informatie doen wij geen uitspraken.’
  2. Wethouder Cees Oosterom: ‘Ben Trooster had volgens de politie tweemaal de toegestane hoeveelheid op.’
  3. Wethouder Arnout Hoekstra: ‘Vanuit hun proces-verbaal is op te maken dat betrokkene teveel had gedronken, in de zin van een score 'A' op de blaasapparatuur, wat staat voor 'méér dan 220 Ugl (0,5 promille)'. Dat is teveel.

Weet u het nog?

Waarman vroeg zich, de ogen nog altijd droogwrijvend, af wanneer de uitspraak was van deze onverkwikkelijke zaak. Of zou alles, zoals echte politiek betaamt, onder het stadse vloerkleed, de verzamelplek van vele blunders en uitglijers, worden geveegd. Hou je stad op orde, krijgt hiermede een geheel andere lading.

Tot slot stelde Waarman zich voor dat Hoekstra geen domme jongen is. Het zou altijd nog zo kunnen zijn dat hij door een collega wethouder fout is voorgelicht en dit verhaal klakkeloos heeft doorgebriefd aan het AD. Ook niet slim, maar dan geeft het weer te denken dat de verhoudingen binnen het college nog altijd niet zijn veranderd sinds de Slag om Leo ten Have. De man die in de wandelgangen wordt genoemd als nieuwe voorzitter van Omroep Vlaardingen.

 


Auteur: Peter Joore (Tekst), Robert Daalmeijer (Wakend Oog)
Gepubliceerd: 05-07-2017
Aantal keer bekeken: 782


Reacties

Re: Warrige tijden

Peter, je bent een toffe peer, je meent het allemaal goed, maar je slaat de spijker goed mis hier.

Nieuwe bezems vegen schoon. Jetten gaat duidelijk niet mee met de 'zo doen we dat nou eenmaal in Vlaardingen'-mentaliteit van Ben, en verwachtte gewoon een goed doortimmerd plan van de organisatie van het Loggerfestival. Toen dat na weken van aandringen nog steeds niet op tafel lag heeft ze het advies van de hulpdiensten gevolgd, en besloten dat de sluitingstijden aangepast moesten worden. Het College is verplicht dat advies te volgen, daar is niets mis mee.
Tijdens de raadsvergadering is hier uitgebreid op ingegaan en toen daar pas bleek dat het bezoekersaantal door de organisatie schromelijk te hoog was ingeschat kon, wederom in overleg met de hulpdiensten, de sluitingstijd wat aangepast worden.

Kijk Peter, de organisatie wil een feestje geven en als de hulpdiensten het onverantwoord vinden kan en mag het College niet instaan voor de veiligheid, dat moet toch duidelijk zijn?

Door Pollie op 5-7-2017 01:50:45

Re: Warrige tijden

Ben heeft gewoon zich niet gedragen zoals dat van een organisator verwacht wordt. Afgezien van het niet kunnen opstellen van een goed plan heeft hij ook gedronken tijdens de dienst. Dat getuigt van een slecht verantwoordelijkheidsgevoel, vooral nu hij ook nog roept dat hij denkt dat dat geen probleem is omdat dat niet in de Drank- en Horecawet zou staan. En nu gaat hij een potje touwtrekken over de legitimiteit van de controle op zijn drankgebruik.
En je hoeft echt niet zelf aanleiding te geven om een blaastest afgenomen te krijgen, ook in het verkeer zijn er fuiken waar iedereen moet blazen. Een beetje jurist weet dat, om met jouw woorden te spreken. Ook in de sport wordt zonder directe verdenking gecontroleerd op doping, moet je maar denken.

Dat B&W het wel een beetje gehad hebben met Ben en liever niet opnieuw met hem in zee willen gaan is mij wel duidelijk nu en ik kan ze geen ongelijk geven. Dat heeft niks met socialisme of wat dan ook te maken, dat is gewoon logisch nadenken.

Door Pollie op 5-7-2017 01:53:54

Re: Warrige tijden

De vergelijking met Wilma Verver raakt kant noch wal, het is hier verdorie Schiedam die!

Ik begrijp best dat je het allemaal maar warrig vindt overkomen, Ben doet toch gewoon zo goed zijn best om een leuk feestje te geven en iedereen werkt hem alleen maar tegen, toch?

Maar ik hoop dat je mijn kijk op dit drama ook een beetje kan begrijpen,

Groet,
Pollie

Door Pollie op 5-7-2017 01:58:18

Re: Warrige tijden

U is nogal druk met uw commentaar beste Pollie. Het dunkt de heer Buischwater dat het misschien een idee is om uw zieleroerselen te bundelen in een column om daarmede alle misverstanden in deze loggerklucht uit delucht te halen. Ik denk dat de heer Joore u best wel een plaatsje gunt, hem kennende.
Groet T.Buischwater.sr

Door T.Buischwater sr op 10-7-2017 09:25:06
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Warrige tijden

© De Vlaardinger  |  Inloggen