Zoeken

Geslaagd!

Angel van gemoedelijkheid uit Loggerfestival

Alle collegeleden het interview van Martijn van der Steen in het Algemeen Dagblad al gelezen? Geboren Vlaardinger, Hoogleraar bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit en lid van de Economische Adviesraad Vlaardingen.

“Vlaardingen wil het te goed doen en dat kan slecht uitpakken”. En zo is het maar net.

Circa 21.30 uur verliet burgemeester mevrouw Annemiek Jetten vrijdag 23 juni de VIP-tent aan de Westhavenplaats. Om eerst daarvoor het Loggerfestival te openen, vervolgens vrolijk pratend, dansend en swingend te doen voorkomen alsof de burgemeester weer volop “goede maatjes” was  met het organiserend comité. Schone schijn, bleek het te zijn. De ontgoocheling zou later in de avond komen. De ‘verborgen’ agenda kwam tevoorschijn.

Op een cruciaal moment en plaats delict de vuile was aan een ander overlaten, is het gênante aan deze soap. Zeker afgezet tegenover de fouten die er op vele fronten in het voortraject zijn gemaakt.

Appels en peren hebben hier niets mee te maken, het is simpel een opeenstapeling van fout op fout. Van een mug een olifant maken. Hem later door de porseleinkast te laten draven en maar zoeken naar spijkers op laag water. Het eigen ambtenarenstraatje schoon vegen en proberen een zondebok te vinden. Daarop aansluitend; er is altijd wel een stok te vinden om de hond te slaan. De stok heeft men niet gevonden maar blijkbaar bood de “blaaspijp” uitkomst. Ben Trooster gepakt. Aangeschoten, als een eend in een eendenkooi gedreven. Hoe gemakkelijk kan de handhavende macht het zichzelf maken?!

Op velerlei manieren proberen politici en ondersteunende diensten hun handen te wassen in onschuld. Het zou sympathiek en oprecht zijn om ook gewoon de hand in eigen boezem te durven steken. Was het open vizier en ‘fair play’ of ging men wat regels betreft tot de uiterste grens? Daar, waar mensen elkaar het bloed onder de nagels vandaan weten te halen?

Terreurdreiging? Crisis of fake? Macht: kwaliteit of kwantiteit? Leiderschap en flexibiliteit, onmacht der machteloze, integriteit, sterren en strepen mentaliteit, bewust of onbewust? Het zijn vragen die op antwoord wachten. Leren voor de toekomst is daarbij het belangrijkste uitgangspunt. Desnoods besteed de gemeenteraad er wederom nog een keer 100 uren aan.

Dat een jarenlang gemoedelijk verlopen festival door ‘terreurdreiging’ ten onder dreigt te gaan, sluit aan op de viering van de gevoerde Slag bij Vlaardingen 999 jaar geleden. Toen slachtte men elkaar af met spijkerkogels en houwdegens. In de huidige tijd met wetteksten, “blaaspijpen” en angstvisioenen.

Wat valt er volgend jaar te vieren vanuit historisch perspectief gezien?

Eigenlijk alleen maar moord- en doodslag wat de Slag bij Vlaardingen betreft en verder kommer en kwel wanneer het om het college zo geroemde visserijverleden gaat?

Beter zou het zijn geweest wanneer burgemeester Jetten dit jaar eerst eens het Loggerfestival zou hebben meebeleefd om van daaruit lering te trekken voor een volgend jaar. Zich niet het hoofd op hol had laten brengen door wie dan ook en het woord ‘terreurdreiging’ als argumentatie voor beperkingen niet in de mond zou hebben genomen.   

Het is alsof het college alleen bij de herinnering leeft. Maar geen idee heeft dat er problemen zijn op te lossen die de toekomst van Vlaardingen aangaan. Denk daarbij aan de milieuconsequenties van de Marathonweg en Florislaan. Het vrijkomende terrein van Unilever. De werkgelegenheid die in Vlaardingen maar niet tot ontwikkeling wil komen. Leegstand en verpaupering van het centrum. En niet te vergeten de aandacht voor de vele aanbevelingen in het accountantsrapport gedaan bij de gemeentelijke jaarstukken 2016.  

College wanneer komen toekomstplannen boven tafel die er werkelijk toe doen? Ga hiermee aan de slag en laat u niet verleiden tot extreme aandacht voor allerlei futiliteiten.

Neem ter harte de adviezen die Martijn van der Steen u geeft in het AD van 24 juni. En al eerder door anderen gedaan. Waaronder ondergetekende. De stad Vlaardingen zal er in de toekomst baat bij hebben.

       

  

 


Auteur: Frans Kuil (Tekst), Archief (Fotografie)
Gepubliceerd: 27-06-2017
Aantal keer bekeken: 1912


Reacties

Re: Geslaagd!

AMEN

Door erna op 27-6-2017 12:53:04

Re: Geslaagd!

En zo is het! Fijn dat dhr Kuil zich richt tot het college en niet "de politiek' of 'de Raad'. Bij het eerste illustere gezelschap ligt immers momenteel de sleutel. Dat het maar snel 21 maart 2018 mag zijn...

Door Erwin op 27-6-2017 14:06:09

Re: Geslaagd!

Een woord naar mijn hart. War een troep is het bij het college.

Door Han op 27-6-2017 15:41:07

Re: Geslaagd!

Een woord naar mijn hart. Wat een troep is het bij het college.En een onkunde bij de hulpdiensten. Natuurlijk is veligheid belangrijk maar om je nou mee te laten slepen in de euforie gaat toch iets TE ver.

Door Han op 27-6-2017 15:44:15

Re: Geslaagd!

Heel bijzonder dat 'het college' en 'de burgemeester' blijkbaar schuldig zijn en een 'heksenjacht' hebben geopend..

De organisator, die VOORAF te horen had gekregen dat hij gecontroleerd zou worden, heeft GEDRONKEN terwijl hij voor de veiligheid verantwoordelijk was..

Wat wat zijn respons?
"Normaal worden we veel minder gecontroleerd"
en
"Het was pas mijn eerste glaasje"

Alsof DAT uitmaakt. Er is al een maand gedoe over een feest dat je organiseert waar het veiligheidsplan (volgens de politie nota bene!) niet deugt.. En dan ben je zo dom om ook maar één slok te nemen. Laat staan twee keer de toegestane hoeveelheid, zoals ik vernomen heb.. Andere organisatie en volgend jaar een mooi feestje maken zonder dit gedoe.

Door Jan op 27-6-2017 17:58:58

Re: Geslaagd!

Juist, Jan. Als je het spel wilt spelen moet je je aan de regels houden en gaan zeuren dat die te strak gecontroleerd worden.

Door Pollie op 27-6-2017 18:02:37

Re: Geslaagd!

En....wie een Kuil graaft voor een ander...

Door George op 27-6-2017 18:11:29

Re: Geslaagd!

Juist ja. Dat zijn grafdelvers op Holy en worden dik betaald.

Door Frans Kuil op 27-6-2017 19:26:12

Re: Geslaagd!

Helemaal eens met Jan!
De heer Kuil blaast vaak zo hard van de toren, maar is loophond of schoothondje van de slechtste politieke dwarslaesie die vlaardingen kent: Vera Kalfs VVD in vlaardingen VVNEE genoemd.

De heer Kuil roept overal de antwoorden op niet bestaande probleme ondersteund door de VVD overstelpt hij de gemeente en de raad met brieven en kletspraat.

Wie kan deze senior tot de orde roepen en hem er op wijzen dat genieten niet moeilijk hoeft ze zijn als je geen azijnvocht van Vera's clubje drinkt...

Ik vind het een geslaagd idee als 21 maart de VVD uit de Raad verdwijnt en de heer Kuil stopt met deze slecht geschreveb spam.

Door Frank Kul op 27-6-2017 19:32:54

Re: Geslaagd!

Ja, die Frans, hij is zo druk bezig met het lezen van en verwijzen naar rapportjes en interviewtjes dat hij vergeet waar het eigenlijk om gaat: het op een verantwoorde manier omgaan met elkaar. Het college verwijten dat het alleen bij herinnering leeft, terwijl deze ouwe rakker zelf overstroomt van nostalgische waanbeelden als het gaat om hoe je een evenement dient te organiseren heden ten dage.
Ik word zo verschrikkelijk moedeloos van dit soort beste stuurlui

Door Pollie op 27-6-2017 21:01:46

Re: Geslaagd!

Pollie: De beste stuurlui die staan vaak aan wal. dat is een feit. Maar wel met een radarinstallatie.

Door Peter Joore op 29-6-2017 13:57:31

Re: Geslaagd!

Peter: radarinstallaties zijn van voor de tijd van Frans. Die denkt dat alles nog gaat zoals het 43 jaar geleden ging

Door Pollie op 29-6-2017 14:56:15
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Geslaagd!

© De Vlaardinger  |  Inloggen