Zoeken

Vreemde Vogel

Waarman's ogenblik

Was het vorig weekeinde er een van gruizige huisraad en een open lucht meubelboulevard in de Mariswijk, dit keer leek de vuilophaaldienst (wellicht in opdracht van de gemeente Vlaardingen) de hoon voor te zijn door op maandag 5 juni morgens vroeg alle containers nog maar eens te legen. Dubbelduur en zinloos, want alle grove puin was reeds verdwenen. Alles? Nou, op wat in de tuintjes stond na. Dat was men eerder vergeten. Denkelijk omdat de opdracht luidde: ‘Alle puin van straat ophalen en afvoeren.’

Waarman lachte zich een kriek na eerst de vuilboer te hebben verwenst. Want, welke idioot gaat op een als zondag geafficheerde Tweede Pinksterdag de wijk wakker maken met ondergronds container gerammel.

Tussendoor bereikte hem politieke berichten over M. De als Annemiek Jetten geboren burgemeester van de dag en de waan. Na eerst Vera Kalf-Müller (VVD) dwars te hebben gezeten door bewijs te verbieden tijdens de raad enige maanden terug, en daarna een poging deed om Ron Boers (ONS.Vlaardingen) de mond te snoeren, was het ditmaal  tijd om met haar bevallige billen op een Zuid-Europees strand een VNG-bijeenkomst  bij te wonen.

Dat ze en passent de Avond4daagse en de Haring en Bier Wandeltocht met een vuige veeg van de agenda bonjourde deerde haar niet. Als de VNG roept, dan ga je. Dan doen lokale afspraken er niet toe.

Veel meer schik had Waarman in eigen stad. Ruim 2.000 wandelaars bij de Haring en Bier Wandeltocht, een enthousiaste massa bij het Horecavoetbal en (een dag eerder) bij het Ramon de Rond Voetbaltoernooi en allemaal smerige medemensen in de Broekpolderse prut voor de betere beweging tijdens de SurvivalRun. De Schelvispekelenclave had het er maar druk mee.

Veel verder wil Waarman dit keer niet gaan dan dat op 23 en 24 juni tijdens het Loggerfestival voor het eerst gebruik wordt gemaakt van een heuse drone. Dit, om toeschouwersaantallen te checken. Zo luidt de officiële versie. In de volksmond weet men wel beter. Het zou gaan om een serieuze veiligheidsmaatregel. Dit met het oog op alle terroristische ellende de laatste tijd in omliggende landen.

Maar Vlaardingen zou Vlaardingen niet zijn als er geen geldbesparende variant zou zijn gekozen. Overigens in directe samenspraak met de Vreemde Vogel!

 


Auteur: Peter Joore (Tekst), Robert Daalmeijer (Wakend Oog), Cees Groen (Fotografie)
Gepubliceerd: 07-06-2017
Aantal keer bekeken: 770


Reacties
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Vreemde Vogel

© De Vlaardinger  |  Inloggen