Zoeken

Column

Abonneren op deze RSS-feed
Wie een kuil graaft ...
28-06-2017
Auteur: Peter Joore (Tekst), Robert Daalmeijer (Wakend Oog)
Waarman lag op zijn rug op de deckchair in de tuin. De zon scheen en het voelde aan als lekker lenteweer. Toch was het al 27 juni. De handen gevouwen in de nek. De ogen gesloten. Het leek of hij sliep. Niets was minder waar. Zijn hersenen maalden volop. Verwerkten alle informatie van het afgelopen weekeinde en dat was heel wat.
Commentaar (2)
Wauw, Ben Liebrand op de foto zetten ??
27-06-2017
Auteur: Text & Foto's : Cees Groen
'Wauw, Ben Liebrand op de foto zetten?' Dit was de eerste gedachte van mij, toen een trotse Ben Trooster een paar maanden terug, de aankondiging op Facebook zette dat hij Ben Liebrand had kunnen strikken voor het Vlaardings Loggerfestival. Maar wel een Wauw met dubbel vraagteken, want hoe fotografeer je nu de bekendste dj van Nederland en leg je de sfeer van zijn set vast in een fotomap.
Geslaagd!
27-06-2017
Auteur: Frans Kuil (Tekst), Archief (Fotografie)
Alle collegeleden het interview van Martijn van der Steen in het Algemeen Dagblad al gelezen? Geboren Vlaardinger, Hoogleraar bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit en lid van de Economische Adviesraad Vlaardingen. “Vlaardingen wil het te goed doen en dat kan slecht uitpakken”. En zo is het maar net. Circa 21.30 uur verliet burgemeester mevrouw Annemiek Jetten vrijdag 23 juni de VIP-tent aan de Westhavenplaats. Om eerst daarvoor het Loggerfestival te openen, vervolgens vrolijk pratend, dansend en swingend te doen voorkomen alsof de burgemeester weer volop “goede maatjes” was met het organiserend comité. Schone schijn, bleek het te zijn. De ontgoocheling zou later in de avond komen. De ‘verborgen’ agenda kwam tevoorschijn.
Commentaar (10)
Loggerfestival: Cold as Ice
26-06-2017
Auteur: Peter Joore (Tekst), Gert Struijs (Fotografie)
Nee. Het waren er geen 50.000 die Vlaardingen bezochten. Het laatste Loggerfestival (de naam Haring & Bierfeest circuleerde regelmatig) moest het met minder gasten stellen. Veel minder zelfs. Nog geen 10% van de door organisator Ben Trooster geopperde hoeveelheid aan geschatte invasie heeft de moeite genomen het Loggerfestival met een troostrijk bezoekje te vereren. Deels lag dat aan het weer. Ingeleid door Coolblue burgemeester Annemiek Jetten. Door Waarman bestempeld tot Wolf in Blauw Mantelpak kieperde de columnist direct alle sprookjes overboord. Fabels en dromen zijn immers bedrog, aldus Marco Borsato. En gelijk heeft 'ie. Op het moment dat Ben Trooster en zijn zelfbenoemde tegenstrever Annemiek Jetten het podium betraden vrijdagavond (om de opening officieel te maken) daalde een deken van ijzigheid neer over de Westhavenplaats. De burgemeester, geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, stond op het podium ver weg van haar tegenstrever. Op veilige afstand?
Logger Winkelhart en Terreurdreiging tussen 22.00 en 24.00 uur
21-06-2017
Auteur: Peter Joore (Tekst), Robert Daalmeijer (Wakend Oog)
Het was onvermijdelijk, het Loggerfestival behoefde een finale column. ‘Eentje die uitlegt en verklaart,’ monkelde Waarman in zichzelf. Maar eerst openbaarde zich een lang verborgen vraag in zijn grijze massa.
Evenementenbeleid tempert vrijwilligersenthousiasme
19-06-2017
Auteur: Frans Kuil (Tekst), Archief (Fotografie)
“Een belangrijk speerpunt in mijn portefeuille is het nieuwe beleid voor participatie van bewoners: een fundamentele omslag realiseren die er voor zorgt dat bij initiatieven van bewoners in buurt en stad, zij veel meer zelf kunnen beslissen, terwijl de gemeente intensief ondersteunt”. Deze uitspraak van wethouder Hans Versluijs op de PvdA-site staat haaks op de feiten rondom de procedure betreffende de vergunningverlening voor het ‘Loggerfestival’ 2017. Een festival, al 43 jaar zonder incidenten of problemen. Een volksfeest in een braderie-achtige opzet, refererend aan een roemrijk haringverleden van de stad. In de avond een feestelijke afsluiting van optredende bands met daarbij in de tegenwoordige tijd aansprekende licht- en lasereffecten.
Commentaar (1)
G1 april!
14-06-2017
Auteur: Peter Joore (Tekst), Robert Daalmeijer (Wakend Oog)
Waarman bulderde van het lachen. ‘De gemeente Vlaardingen gaat eind 2018 een bordeel openen,’ zei hij tegen Waarvrouw. ‘Een bordeel?’ schamperde die. Als altijd op haar hoede voor de woordgrapjes van haar echtgenoot. ‘Ja,’ zei hij. ‘In het Mariskwartier komt de Arij van Pleziertoren. Een kunstschilder vernoemen naar een fallussymbool. Dat vraagt om problemen. Dat wordt dus een ouderwets bordeel. Ook professioneel plezier en pret in een Van Heusden Bestebed.’ Nog was hij niet klaar: ‘Zullen de bewoners van de Hoge Witte – een racistische uiting van het mannelijk lid – gewapend met verrekijker de kunst uit die betaalde vagijnen kunnen kijken. Krikt misschien hun moyenne op en ze zijn direct de voorgenomen opbouw van het V&D-pand vergeten.’ Waarman bekeek de artist impression van het Mariskwartier nog eens uitgebreid. Langs de Cronjéstraat (tegenover Admipunt, hoe treffend ligt alle nieuws bijeen) een flatgebouw van 5 etages. ‘Dat is weer zo’n 15 meter de lucht in. Er blijft op die manier weinig zonlicht over voor de achterburen.’ ‘De ideale manier om de laatste bewoners van de Jozef Israëlstraat, Marisstraat, Mesdagstraat en de Patrimoniumstraat en de gelijknamige -dwarsstraat op termijn weg te jagen,’ riep Waarvrouw er verre van enthousiast achteraan.
Commentaar (2)
Regelzucht nekslag voor Loggerfestival?
11-06-2017
Auteur: Frans Kuil (Tekst), Archief (Fotografie)
Ter gelegenheid van de herdenking Vlaardingen 700 jaar stad in 1973, begonnen als het haring- en bierfeest met daaraan verbonden een draaiorgelconcours en nu eigentijds uitgegroeid tot een meer educatief festijn waarin het laatste stukje historie over het Vlaardingen visserijverleden levendig wordt gehouden. Door regelzucht gedreven dreigt aan deze traditie nu een einde te komen.
Commentaar (1)
Kan Jan Traats het niet alleen?
07-06-2017
Auteur: Frans Kuil (Tekst), Archief (Fotografie)
Op de recent, in de Stadsgehoorzaal gehouden, bijzondere oriënterende raadsavond ‘ Centrumplan Binnenstad’ hield binnenstadsmanager Jan Traats zich angstwekkend stil en zijn kaken stijf op elkaar. Opgesteld in de luwte van de achterzijde van de Harmonie liet hij de presentatie van de vorderingen van de plannen over aan de nieuwbakken wethouder Bert van Nieuwenhuizen (D66) en twee escorterende bureaus.
Commentaar (2)
Vreemde Vogel
07-06-2017
Auteur: Peter Joore (Tekst), Robert Daalmeijer (Wakend Oog), Cees Groen (Fotografie)
Was het vorig weekeinde er een van gruizige huisraad en een open lucht meubelboulevard in de Mariswijk, dit keer leek de vuilophaaldienst (wellicht in opdracht van de gemeente Vlaardingen) de hoon voor te zijn door op maandag 5 juni morgens vroeg alle containers nog maar eens te legen. Dubbelduur en zinloos, want alle grove puin was reeds verdwenen. Alles? Nou, op wat in de tuintjes stond na. Dat was men eerder vergeten. Denkelijk omdat de opdracht luidde: ‘Alle puin van straat ophalen en afvoeren.’ Waarman lachte zich een kriek na eerst de vuilboer te hebben verwenst. Want, welke idioot gaat op een als zondag geafficheerde Tweede Pinksterdag de wijk wakker maken met ondergronds container gerammel. Tussendoor bereikte hem politieke berichten over M. De als Annemiek Jetten geboren burgemeester van de dag en de waan. Na eerst Vera Kalf-Müller (VVD) dwars te hebben gezeten door bewijs te verbieden tijdens de raad enige maanden terug, en daarna een poging deed om Ron Boers (ONS.Vlaardingen) de mond te snoeren, was het ditmaal tijd om met haar bevallige billen op een Zuid-Europees strand een VNG-bijeenkomst bij te wonen.
Meer artikelen...

© De Vlaardinger  |  Inloggen