Zoeken

Historisch

Abonneren op deze RSS-feed
Verpaupering Sprijpanden Westhavenkade
04-07-2017
Auteur: Tekst: Wout den Breems / Foto's: Cees Groen
De Historische Vereniging Vlaardingen (HVV) vraagt uw aandacht voor het volgende: Al sinds jaar en dag staan de in uw bezit zijnde Sprijpanden aan de Westhavenkade 71-74 te Vlaardingen leeg. Nummer 71 is een Rijksmonument en de nummers 72-74 komen voor op de lijst van gemeentelijke beeldbepalende panden. Het bouwblok bevindt zich in het beschermd stadsgezicht van Vlaardingen.
Lees meer Commentaar (8)
Scheepswerven in Vlaardingen deel II
05-02-2017
Fotoartikel Donderdagavond 9 februari geeft Peter Zuydgeest een lezing over de scheepswerven in Museum Paviljoen de Joon.
Lees meer
Vlaardingen na de 2e Wereldoorlog
28-01-2017
Auteur: Textbron: Streekmuseum Jan Anderson / Foto's: Hans Bakker / Opmaak: Cees Groen
Vrijdag 27 januari opende burgemeester Annemiek Jetten om 15:00 uur de nieuwe expositie "Vlaardingen na de 2e Wereld Oorlog" met als ondertitel “Van het touwtje uit de brievenbus tot de Kerst cd van onze herstelde Bas van Toor”.
Lees meer
Eerste paal voor tunnel onder spoor
27-01-2017
Auteur: Foto's & Text: Cees Groen
Donderdag 26 januari - Wethouder Ruud van Harten draaide de eerste paal de grond in op het bouwterrein aan het einde van de Marathonweg. Deze palen zijn voor de tunnel, waardoor de Marathonweg dadelijk onder het spoor door gaat. Met deze tunnel kan het verkeer op de Marathonweg straks ongestoord het spoor kruisen, waardoor de doorstroming aanzienlijk zal verbeteren.
Lees meer
Nieuwjaars- en afscheidstoespraak burgemeester Bert Blase
09-01-2017
Auteur: Text: Gemeente Vlaardingen / Foto's: Cees Groen
Hieronder lees je de nieuwjaarstoespraak die burgemeester Bert Blase uitsprak tijdens de nieuwjaarsreceptie op 7 januari. De nieuwjaarsreceptie, die werd gehouden in het stadhuis aan de Markt, was tevens de afscheidsreceptie van Bert Blase. Dames en heren, Dit is een nieuwjaar- en afscheidstoespraak tegelijk. Verpakt in tien wensen voor Vlaardingen. Wens 1: Een ambitieus stadsbestuur Niemand is gebaat bij een bestuur dat op zijn lauweren rust. Er is teveel aan de hand in de stad en de wereld om een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen gas terug te nemen. Tijdens de bespreking van de begroting in november deed de gemeenteraad een oproep aan het college om een nieuwe ambitie te verwoorden. Juist nu de financiën van de gemeente op orde zijn gebracht. Volgende week ligt een brief voor in het college, gericht aan de gemeenteraad en aan de stad, waarin die ambitie is gevat. Over de vitaliteit van de binnenstad, over de toekomst van het gebied van Unilever, over de aanpak van overlast gevende jongeren en over duurzaamheid. Erg belangrijk dat het bestuur niet stilstaat als het gaat om de toekomst van de stad.
Lees meer
Archeologisch spreekuur in Museum Vlaardingen
23-11-2016
Auteur: Foto en text : Museum Vlaardingen / Samenstelling : Cees Groen
Het Vlaardings Archeologisch Kantoor (VLAK) en de archeologische werkgroep Helinium te Vlaardingen starten een maandelijks spreekuur in het Museum Vlaardingen.
Lees meer
Meer artikelen...

© De Vlaardinger  |  Inloggen