Zoeken

Hooymeijer Group op alle transport

Hooymeijer & Tunderman combineren krachten

De logistieke bedrijven Hooymeijer en Tunderman voegen hun diensten per 1 september samen. De intentie bestond al langer en deze week hebben beide eigenaren een volmondig ‘ja’ uitgesproken om de fusie definitief te maken. Hierdoor ontstaat er een logistieke speler in Rotterdam die het complete dienstenpakket van transport- en havenactiviteiten in eigen beheer aanbiedt.

Waarom samengaan?
De krachtenbundeling geeft beide bedrijven een extra activiteiten-impuls. Die gaat bijdragen aan verdere groei. Daarnaast wordt de innovatieve slagkracht vergroot. Dat is nodig om toekomstbestendigheid in de branche te garanderen. Door samenvoeging en versterking van de activiteiten biedt de nieuwe organisatie een nog vollediger dienstenpakket aan haar klanten.

Naam nieuwe organisatie?
De nieuwe joint venture vennootschap krijgt per 1 september de naam Hooymeijer Group. Op die dag gaan de groupage-activiteiten van beide bedrijven verder onder de naam Tunderman Groupage Transport, duidelijk herkenbaar als onderdeel van de Hooymeijer Group. De gezamenlijke warehousing-activiteiten opereren onder de naam Hooymeijer Warehousing & Customs. De overige diensten (containertransport, speciaal transport, stuwage, warehousing en customs) gaan verder onder de huidige Hooymeijer-namen.

Voordelen
Door het samengaan van beide bedrijven ontstaan meer en betere mogelijkheden in de dienstverlening. Meer capaciteit, dus een grotere leveringsdichtheid. De nieuwe organisatie beschikt over eigen cross-dock mogelijkheden en een CFS warehouse. Via de vernieuwde afdeling warehousing biedt zij het afhandelen van douanedocumenten in eigen beheer aan. Ook heeft de nieuwe onderneming een eigen afdeling Stuwage, Container Transport en Speciaal Transport. Tot slot biedt zij een distributieafdeling die gespecialiseerd is in transport van en naar de UK en Schotland.

Lange familiegeschiedenis
Hooymeijer en Tunderman zijn van oorsprong familiebedrijven. Beide logistieke organisaties zijn een begrip in het vervoer van en naar de Rotterdamse haven. Het Vlaardingse Hooymeijer is in 1935 opgericht. Tunderman zag in 1972 het levenslicht.

Personeel
Er zullen geen arbeidsplaatsen verloren gaan. Sterker: er zijn een aantal vacatures. Die kun je op de site (www.hooymeijer.nl/nl/vacatures) uitgebreid bekijken.

 


Auteur: Hooymeijer Group (Tekst + Fotografie)
Gepubliceerd: 14-07-2017
Aantal keer bekeken: 763


Reacties
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Hooymeijer Group op alle transport

© De Vlaardinger  |  Inloggen