Zoeken

Voornemen om krachten te bundelen

Hooymeijer en Tunderman gaan samen transporteren
Bij zowel de transporteurs Hooymeijer als Tunderman bestaat de intentie om de krachten te bundelen. Aan dit voornemen ligt de wens tot groei, een nog sterkere waardepropositie voor de klanten en de bijbehorende schaalvoordelen ten grondslag.

Zowel Hooymeijer (1935) als Tunderman (1972) draaien lang mee in de haven- en transportwereld. Beide organisaties, van oudsher familiebedrijven, hebben zich in de loop der jaren een sterke positie in de markt verworven.

Tunderman richt zich op de groupage van en naar de haven, distributie door Europa, transport naar UK en Schotland en warehousing. De kracht van Hooymeijer zit in het containertransport, groupage (ook van en naar de haven), speciaal transport, douanezaken en de AEO-gecertificeerde warehousing.

Daarnaast heeft Hooymeijer ook een stuwage-tak in de Vlaardingse haven. Hoewel beide bedrijven hun eigen signatuur hebben, zijn er ook sterke overeenkomsten. ‘Door de groupage van en naar de Rotterdamse haven, de warehousing activiteiten en de distributie door de Benelux en Europa samen te voegen, krijgen deze werkzaamheden een enorme impuls’, zegt Menno Mulder, CEO van Hooymeijer. ‘Bovendien bieden we door uitbreiding van onze diensten een vollediger pakket aan onze klanten.’

Tot slot hebben de organisaties gezamenlijk een grotere slagkracht als het gaat om innovaties. ‘Om als bedrijf toekomstbestendig te zijn, moet je mee in de digitale vooruitgang’, aldus Mulder. ‘Niet alleen in bedrijfstechnische zin, maar zeer zeker ook in de groei en ontwikkeling van onze mensen.’

De komende 2 maanden worden gebruikt om de nieuwe organisatie uit te tekenen. Uiterlijk 31 mei is duidelijk of het voornemen tot een daadwerkelijke samenvoeging leidt.

 


Auteur: Redactie (Tekst + Fotografie)
Gepubliceerd: 07-04-2017
Aantal keer bekeken: 958


Reacties
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Voornemen om krachten te bundelen

© De Vlaardinger  |  Inloggen