Zoeken

Archief economie

Fontijne Holland viert doorstart
09-11-2017
Auteur: Redactie (Tekst + Fotografie)
Het nieuwe bedrijf Fontijne Holland vierde maandag 6 november jl. de doorstart van de business unit wielproductielijnen met medewerkers en zakenrelaties. De receptie werd gehouden in de sfeervolle binnentuin van het Vlaardingse bedrijfspand met metershoge uitheemse planten en vijvers met sierlijke koi karpers. Openingshandeling De openingsspeech was van Kees Scholtes, de nieuwe COO / Local Manager bij Fontijne Holland. Hij gaf een blik in de toekomst en roemde zijn team. “Ik ben trots op de nieuwe groep gekwalificeerde collega’s. Vrijwel allemaal waren zij al werkzaam bij het voormalig moederbedrijf en maakten vol overgave de overstap. Daaruit spreekt vertrouwen in deze doorstart en vooral in elkaar. Daardoor kunnen we garanderen dat ons team de kennis en ervaring heeft om onze klanten vakkundig te ondersteunen”. Speciaal voor deze gelegenheid was de heer Jin met delegatie overgekomen uit China. Hij is naast opdrachtgever ook als investeerder nauw betrokken bij Fontijne Holland. Oud-eigenaar van het voormalig moederbedrijf en beheerder van het bedrijfspand de heer Fontijne, verrichtte samen met de heer Jin en Scholtes de openingshandeling, waarmee ook het bedrijfspand officieel in gebruik is genomen. Dochter Marjolein Fontijne wenste Fontijne Holland een welvarende toekomst en schonk namens de familie een -inmiddels bij de ingang geplante- Gingko boom, die hoop en kracht symboliseert.
Hooymeijer Group op alle transport
14-07-2017
Auteur: Hooymeijer Group (Tekst + Fotografie)
De logistieke bedrijven Hooymeijer en Tunderman voegen hun diensten per 1 september samen. De intentie bestond al langer en deze week hebben beide eigenaren een volmondig ‘ja’ uitgesproken om de fusie definitief te maken. Hierdoor ontstaat er een logistieke speler in Rotterdam die het complete dienstenpakket van transport- en havenactiviteiten in eigen beheer aanbiedt. Waarom samengaan? De krachtenbundeling geeft beide bedrijven een extra activiteiten-impuls. Die gaat bijdragen aan verdere groei. Daarnaast wordt de innovatieve slagkracht vergroot. Dat is nodig om toekomstbestendigheid in de branche te garanderen. Door samenvoeging en versterking van de activiteiten biedt de nieuwe organisatie een nog vollediger dienstenpakket aan haar klanten. Naam nieuwe organisatie? De nieuwe joint venture vennootschap krijgt per 1 september de naam Hooymeijer Group. Op die dag gaan de groupage-activiteiten van beide bedrijven verder onder de naam Tunderman Groupage Transport, duidelijk herkenbaar als onderdeel van de Hooymeijer Group. De gezamenlijke warehousing-activiteiten opereren onder de naam Hooymeijer Warehousing & Customs. De overige diensten (containertransport, speciaal transport, stuwage, warehousing en customs) gaan verder onder de huidige Hooymeijer-namen.
NIKOZIJN: ‘Van raam tot Huis’
20-06-2017
Auteur: Peter Joore (Tekst), Beaty Czetö (Fotografie)
Vroeg jaren zeventig van de vorige eeuw vertelde André van Duin over zijn broer al het volgende: ‘Hij is een uitvinder. Een fanatieke en een creatieve. Hij knobbelt altijd wel iets uit waar de mensheid iets aan heeft. Onlangs nog – bedacht hij iets uit waarmee je door een muur kon kijken.’ De zaal doodstil. Het enige wat je hoorde, buiten het vallen van een speld, was het knarsen van hersenen. De 300 grijze massa’s hadden het zwaar, en geen enkele kwam op het hetzelfde idee. Van Duin zag het (lullig kijkend, zijn handelsmerk) zompig aan en zei: ‘Een raam. Mijn broer heeft een raam uitgevonden, waarmee je door de muur kunt kijken.’ De zaal plat van het lachen. Zulke logica. Die lulligheid trof je later enkel bij Herman Finkers. Dat Nikozijn de uitvinding heeft geperfectioneerd mag een niet onbelangrijk detail worden genoemd. De bijbehorende onnozelheid mag de lezer direct vergeten. Het cabareteske idee heeft professioneel wortel geschoten.

Laadtijd van deze pagina: 1,0937649
© De Vlaardinger  |  Inloggen