Zoeken

Archief economie

Hooymeijer Group op alle transport
14-07-2017
Auteur: Hooymeijer Group (Tekst + Fotografie)
De logistieke bedrijven Hooymeijer en Tunderman voegen hun diensten per 1 september samen. De intentie bestond al langer en deze week hebben beide eigenaren een volmondig ‘ja’ uitgesproken om de fusie definitief te maken. Hierdoor ontstaat er een logistieke speler in Rotterdam die het complete dienstenpakket van transport- en havenactiviteiten in eigen beheer aanbiedt. Waarom samengaan? De krachtenbundeling geeft beide bedrijven een extra activiteiten-impuls. Die gaat bijdragen aan verdere groei. Daarnaast wordt de innovatieve slagkracht vergroot. Dat is nodig om toekomstbestendigheid in de branche te garanderen. Door samenvoeging en versterking van de activiteiten biedt de nieuwe organisatie een nog vollediger dienstenpakket aan haar klanten. Naam nieuwe organisatie? De nieuwe joint venture vennootschap krijgt per 1 september de naam Hooymeijer Group. Op die dag gaan de groupage-activiteiten van beide bedrijven verder onder de naam Tunderman Groupage Transport, duidelijk herkenbaar als onderdeel van de Hooymeijer Group. De gezamenlijke warehousing-activiteiten opereren onder de naam Hooymeijer Warehousing & Customs. De overige diensten (containertransport, speciaal transport, stuwage, warehousing en customs) gaan verder onder de huidige Hooymeijer-namen.
NIKOZIJN: ‘Van raam tot Huis’
20-06-2017
Auteur: Peter Joore (Tekst), Beaty Czetö (Fotografie)
Vroeg jaren zeventig van de vorige eeuw vertelde André van Duin over zijn broer al het volgende: ‘Hij is een uitvinder. Een fanatieke en een creatieve. Hij knobbelt altijd wel iets uit waar de mensheid iets aan heeft. Onlangs nog – bedacht hij iets uit waarmee je door een muur kon kijken.’ De zaal doodstil. Het enige wat je hoorde, buiten het vallen van een speld, was het knarsen van hersenen. De 300 grijze massa’s hadden het zwaar, en geen enkele kwam op het hetzelfde idee. Van Duin zag het (lullig kijkend, zijn handelsmerk) zompig aan en zei: ‘Een raam. Mijn broer heeft een raam uitgevonden, waarmee je door de muur kunt kijken.’ De zaal plat van het lachen. Zulke logica. Die lulligheid trof je later enkel bij Herman Finkers. Dat Nikozijn de uitvinding heeft geperfectioneerd mag een niet onbelangrijk detail worden genoemd. De bijbehorende onnozelheid mag de lezer direct vergeten. Het cabareteske idee heeft professioneel wortel geschoten.
I-TeQ: 'Weg met kloof tussen klant en ICT'
09-05-2017
Auteur: Peter Joore (Tekst), Esther Hulspas (Fotografie)
Niets is vandaag eenvoudiger dan verdwalen in de wereld van de ICT. Op straat heb je TomTom of GPS. En voor de meer archaïsch ingestelde reiziger zijn er nog de ANWB-borden en wie honger heeft kan de menukaart raadplegen. Maar in de wondere wereld van de ICT bestaan zulke hulpjes niet. Dan moet je vertrouwen op een software-specialist, het bedrijf dat hij of zij vertegenwoordigt en dat de hand die daar gegeven wordt de juiste blijkt. Omdat Vlaardingen (door sommigen gezien als het middelpunt der aarde) in de vaart der arbeidzame volkeren niet achterblijft, ging De Vlaardinger op visite bij I-TeQ-directeur Marc van Vossen: entrepreneur in ICT voor logistiek (Mitoz), verhuur (Kratoz) en een aantal overige specialisaties. Het karakteristieke kantoor (twee immense etages) aan de Koningin Wilhelminahaven ZZ getuigt van ruimte, rust en overzicht. De ideale plek om complexe uitdagingen (met uitzicht op de Maas) als een digitale hen uit te broeden.
Voornemen om krachten te bundelen
07-04-2017
Auteur: Redactie (Tekst + Fotografie)
Bij zowel de transporteurs Hooymeijer als Tunderman bestaat de intentie om de krachten te bundelen. Aan dit voornemen ligt de wens tot groei, een nog sterkere waardepropositie voor de klanten en de bijbehorende schaalvoordelen ten grondslag.

Laadtijd van deze pagina: 1,3281218
© De Vlaardinger  |  Inloggen