Zoeken

Economie

Abonneren op deze RSS-feed
NIKOZIJN: ‘Van raam tot Huis’
20-06-2017
Auteur: Peter Joore (Tekst), Beaty Czetö (Fotografie)
Vroeg jaren zeventig van de vorige eeuw vertelde André van Duin over zijn broer al het volgende: ‘Hij is een uitvinder. Een fanatieke en een creatieve. Hij knobbelt altijd wel iets uit waar de mensheid iets aan heeft. Onlangs nog – bedacht hij iets uit waarmee je door een muur kon kijken.’ De zaal doodstil. Het enige wat je hoorde, buiten het vallen van een speld, was het knarsen van hersenen. De 300 grijze massa’s hadden het zwaar, en geen enkele kwam op het hetzelfde idee. Van Duin zag het (lullig kijkend, zijn handelsmerk) zompig aan en zei: ‘Een raam. Mijn broer heeft een raam uitgevonden, waarmee je door de muur kunt kijken.’ De zaal plat van het lachen. Zulke logica. Die lulligheid trof je later enkel bij Herman Finkers. Dat Nikozijn de uitvinding heeft geperfectioneerd mag een niet onbelangrijk detail worden genoemd. De bijbehorende onnozelheid mag de lezer direct vergeten. Het cabareteske idee heeft professioneel wortel geschoten.
I-TeQ: 'Weg met kloof tussen klant en ICT'
09-05-2017
Auteur: Peter Joore (Tekst), Esther Hulspas (Fotografie)
Niets is vandaag eenvoudiger dan verdwalen in de wereld van de ICT. Op straat heb je TomTom of GPS. En voor de meer archaïsch ingestelde reiziger zijn er nog de ANWB-borden en wie honger heeft kan de menukaart raadplegen. Maar in de wondere wereld van de ICT bestaan zulke hulpjes niet. Dan moet je vertrouwen op een software-specialist, het bedrijf dat hij of zij vertegenwoordigt en dat de hand die daar gegeven wordt de juiste blijkt. Omdat Vlaardingen (door sommigen gezien als het middelpunt der aarde) in de vaart der arbeidzame volkeren niet achterblijft, ging De Vlaardinger op visite bij I-TeQ-directeur Marc van Vossen: entrepreneur in ICT voor logistiek (Mitoz), verhuur (Kratoz) en een aantal overige specialisaties. Het karakteristieke kantoor (twee immense etages) aan de Koningin Wilhelminahaven ZZ getuigt van ruimte, rust en overzicht. De ideale plek om complexe uitdagingen (met uitzicht op de Maas) als een digitale hen uit te broeden.
Voornemen om krachten te bundelen
07-04-2017
Auteur: Redactie (Tekst + Fotografie)
Bij zowel de transporteurs Hooymeijer als Tunderman bestaat de intentie om de krachten te bundelen. Aan dit voornemen ligt de wens tot groei, een nog sterkere waardepropositie voor de klanten en de bijbehorende schaalvoordelen ten grondslag.
College blijft Vlaardingse bedrijven negeren
05-01-2017
Auteur: ONS.Vlaardingen (Tekst)
Vlaardingen - De gratis wifi voor de Vlaardingse binnenstad blijkt te zijn aangelegd door een bedrijf uit Den Haag. Dit terwijl in Vlaardingen het gerenommeerde bedrijf Smartcable zit met expertise en ervaring op dit gebied. Het college zegt voor het Haagse bedrijf te hebben gekozen, omdat dat bedrijf was aanbevolen door de firma die de bewakingscamera's in Vlaardingen heeft geïnstalleerd. En bedrijf dat overigens ook niet uit Vlaardingen komt. Lokale ondernemers Naar aanleiding van eerdere blunders op aanbestedingsgebied, en een motie van ONS.Vlaardingen hierover, verscheen op 29 maart 2016 een extern onderzoeksrapport over dit onderwerp. Een belangrijke conclusie uit dit rapport was: "Het Vlaardingse beleid om waar mogelijk opdrachten bij lokale ondernemers uit te zetten, wordt niet actief uitgevoerd."
Meer artikelen...

© De Vlaardinger  |  Inloggen