Zoeken

Silver Pockets Full: Life is Good

Muzikaal, harmonisch en voel je goed!

Silver Pockets Full. Muziek om naar te luisteren. En nog een keer. En weer eens. Om vervolgens ... Als je van reizen in de muziek houdt een aangename band, die je doet denken aan woestijnen, hoge temperaturen en een tikje masochisme. Met akoestische inslag luisteren naar meerstemmige samenzang en mooie harmonieën waan je je bij CSNY, denk aan de Allman Brothers of droom weg bij de Jayhawks.

In augustus 2014 – niet de meest in het oog springende Indian Summer – grepen Erwin Mossel (gitaar), Edwin Dortland (gitaar), Freerk van Oudheusden (bas) en Fred Langhorst (drums) elkaar vriendelijk bij de muzikale strot. De jaren 70 moesten herleven. Met Vlaardingen als gerestaureerde wieg. Noem het Americana. Noem het Schelvisana. Een uitgekauwde formule? Zeker niet. Deze herwaardering smaakt nog altijd net zo fris als bijna vijf decennia terug.

Nu de eerste nummers (ga gerust naar YouTube) klaar zijn en het spelen het karakter krijgt dat het verdient, is het tijd voor een complete cd. Een album dat zalig kabbelt, alsof je op een luchtmatras de golven onder je houdt, en Rock en Soul verbindt met de muzikaliteiten van vandaag.

De Vlaardinger – zelf uitgesproken fan van King Crimson – luisterde naar Life is Good (EP) en droomde spontaan van longdrinkglazen, ijskoud bier en een strak gejurkte, op hooggehakte pumps paraderende vamp. Aangenaam en het herbeluisteren dubbel en dwars waard, ontvouwt de geschiedenis zich als een verrassende herhaling van zetten die nimmer voorheen zó zijn gespeeld.

Benieuwd?
Surf naar : https://www.youtube.com/watch?v=kLiZojtiE9U en naaste YouTube omgeving!
Website : http://silverpocketsfull.nl/
Facebook : https://www.facebook.com/silverpocketsfull?fref=ts

EP kopen?
Surf naar de website hierboven. Wie € 2,50 of meer doneert wordt trotste eigenaar van dit juweel. Inclusief een dikke zoen van de bandleden! Dat op zich is al een aankoop waard.

Live!
Live at RTV Rijnmond
(met Ronald van Oudheusden)
Datum : 15 mei
Tijdstip : 22.00 – 23.00 uur

Noot: er worden 5 nummers gespeeld alsmede valt een een lang interview te beluisteren

Fotolocatie’s
BRLN en in de krochten, steegjes en achtertuintjes in Vlaardingen-Centrum – alles op een lichamelijk koude, nee kille, maar innerlijk hartverwarmende januari-ochtend 2015.

Silver Pocket Full
Wie de bandnaam Googled komt op vage duidingen. Gelardeerd met een flinke dosis Feng-Shui. Silver Pocket Full is een van oudsher Chinese uitdrukking, die wijst op een maand met vijf vrij-, zater- en zondagen in één maand. Volgens de lekkerder Broodjes Aap Gezond komt dit eens per 827 jaar voor. In de fantasievernietigende praktijk echter eens per acht jaar. Zo ook vorig jaar augustus, toen de band werd opgericht.

 


Auteur: Peter Joore (Tekst), Rob Ligtenberg (Fotografie)
Gepubliceerd: 24-03-2015
Aantal keer bekeken: 1381


Reacties
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Silver Pockets Full: Life is Good

© De Vlaardinger  |  Inloggen