Zoeken

Verkoop afgeschreven materialen & taalvrijwilligers

Bibliotheek houdt huis

Op zaterdag 9 december is er weer een verkoop van afgeschreven materialen. Voor een leuk prijsje zijn ook deze keer weer veel boeken, tijdschriften, cd’s  en dvd’s (voor jeugd en volwassenen) te vinden. Wees er snel bij, want op=op.

De verkoop van afgeschreven materialen is in de centrale bibliotheek, Waalstraat 100 tijdens de openingstijden van 10.30 uur - 15.00 uur.

***

Bibliotheek Vlaardingen zoekt taalvrijwilligers
Op donderdag 14 december is er een informatieve bijeenkomst van 11.00 tot 12.00 uur over taalvrijwilligerswerk in de centrale Bibliotheek aan de Waalstraat 100. Coördinator Agnieszka van Maren vertelt over de verschillende vrijwilligersfuncties en de mogelijkheden die er zijn. Geïnteresseerden kunnen zich meteen opgeven waarna de projectleider met iedereen een persoonlijke afspraak maakt voor een kennismaking.

Waarom zoekt de Bibliotheek taalvrijwilligers
Bibliotheek Vlaardingen opende op maandag 4 september een centrale plek in de bibliotheek waar alle Vlaardingers tijdens vaste spreekuren terecht kunnen met een vraag over taal, rekenen of digitale vaardigheden. Naast spreekuren gaat de bibliotheek ook van start met een aantal activiteiten. Een Taalcafé, een Oefencafé, Leesclubs, Klik & Tik cursussen en Taalmaatjes. Voor zowel de spreekuren als de activiteiten gaat de bibliotheek werken met professionele taaldocenten die worden ondersteund door taalvrijwilligers.

Basistraining voor taalvrijwilligers
In januari 2018 start een basistraining van vier dagdelen. De training is ontwikkeld door Stichting Lezen & Schrijven en gaat over de doelgroep, verschillende lesmethodes en handige materialen. Na de training kunnen vrijwilligers van start.

Aanmelden voor de informatieve bijeenkomst is niet nodig.


 


Auteur: Bibliotheek (Tekst)
Gepubliceerd: 04-12-2017
Aantal keer bekeken: 82


Reacties
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Verkoop afgeschreven materialen & taalvrijwilligers

© De Vlaardinger  |  Inloggen