Zoeken

Dromen worden realiteit ...

Jos Lukassen dendert door

Jos Lukassen is van het type niet denken maar doen. Zijn wieg stond kennelijk niet ver van havenstad Rotterdam. Mochten zijn ideeën aanvankelijk op enige scepsis worden getrakteerd en hij als Don Quichotterige hemelbestormer weggezet; inmiddels zijn de presentaties van de verbindende haringen druk bezochte feesten.

Zaterdagochtend 6 augustus leek ruim voor 11.00 uur of geheel Vaartland, de Laurenburg en het Zonnehuis was uitgelopen en gereden om dit vrolijke festijn van ruime aandacht te voorzien. Met veel zang en gezelligheid zorgde het talrijke publiek voor enige transpiratie vlekken op het voorhoofd en onder de oksels van Jos Lukassen, die er zowaar nerveus van werd. het beïnvloedde zijn speech niet negatief.

En of iedere Vlaardinger inmiddels de gedachte achter zijn kunstzinnige en creatief beschilderde haringen door heeft man worden betwijfeld. Duidelijk is dat zijn enthousiasme en tomeloze inzet aanslaat en dat het aantal door Vlaardingers beschilderde haringen gestaag groeit.

Naast die gipsen haringen is er het ontluikende project van de koperen slotjes. Analoog aan de Parijse Pont des Arts, met dit verschil dat in Vlaardingen de haring een meer dan manshoog beeld wordt - met het neusje van de haring aan de grond. Niet het zweverige dat de zalm wordt toegedicht.

Vanuit de politiek en de sport zijn er al schubben verkocht. Fractie voorzitter Ivana Somers-Gardenier (VV2000/LV) en voetbalclub Zwaluwen waren hier vleesgeworden voorbeelden van. Naast ettelijke andere deelnemers krijgt ook dit project vorm en windt aan status. Misschien is het een idee om aanwezig burgemeester Annemiek Jetten snel van een ambtsketen te voorzien, die schubben heeft in plaats van het huidige, ietwat obligate model.

Na afloop van de officiële kant van deze vrolijke medaille was er buiten een 'Versstraat' met gratis haring (Bertus van Gelderen, bedankt!) en snacks van Harteveld. Wat de inwoners betreft mag Jos Lukassen iedere dag langskomen. Hun kon het feest niet lang genoeg duren.

 


Auteur: Peter Joore (Tekst + Fotografie)
Gepubliceerd: 05-08-2017
Aantal keer bekeken: 628


Reacties

Re: Dromen worden realiteit ...

Ik vind die nieuwe layout maar niks

Door Pollie op 6-8-2017 14:59:55

Re: Dromen worden realiteit ...

Beste Pollie ... die komt er nog aan.

Door Peter Joore op 7-8-2017 15:27:26
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Dromen worden realiteit ...

© De Vlaardinger  |  Inloggen