Zoeken

Tsjechische kunstenares exposeert in Het Zonnehuis


Op zaterdag 24 juni wordt in Het Zonnehuis de expositie geopend van de Tsjechische kunstenares PaedDr. Hana Horská. De kunstenares komt uit Moravská Třebová, de zusterstad van Vlaardingen. De expositie wordt om 11.00 uur officieel geopend door de burgemeester van Vlaardingen, mevrouw Annemiek Jetten.

Hana Horská, kunstschilderes en grafisch ontwerpster, is geboren in Moravská Třebová op 16 mei 1963. Voor haar moderne kunstwerken maakt zij zowel gebruik van klassieke olieverftechnieken, als van softwareprogramma’s voor computergraphics. De kunstenares is van mening dat haar hand wordt geleid door liefde, de enige kracht die de wereld verandert om een betere plek te zijn.

Hana Horská heeft haar kunstwerken al eerder geëxposeerd in Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Nederland, Slowakije, Duitsland, Polen en Tsjechië.

De expositie is tot stand gekomen met medewerking van de Tsjechische kunstenares, de stichting Vrienden van Moravská Třebová en Zonnehuisgroep Vlaardingen en is te bezichtigen tot 31 juli. 

 


Auteur: Marlies den Boogert, Marlien Kranenburg (Tekst + Fotografie)
Gepubliceerd: 15-06-2017
Aantal keer bekeken: 280


Reacties
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Tsjechische kunstenares exposeert in Het Zonnehuis

© De Vlaardinger  |  Inloggen