Zoeken

Openingsconcert Internationale Orgelweek 2017


Woensdagavond 14 juni is de Internationale Orgelweek 2017 geopend in de Grote Kerk. De heer André Betsema heette de circa 100 bezoekers hartelijk welkom. Oud-burgemeester Bert Blase opende vervolgens de orgelweek officieel, door een gedicht uit eigen bundel voor te dragen.
Het openingsconcert bestond uit liedboeken uit de tijd van de rederijkers. Deze teksten uit circa 1600 hebben vaak een stichtelijke, kluchtige of amoureuze achtergrond. Veelal juweeltjes, echter ook niet zelden onkies van inhoud. De teksten worden gedragen door een melodie van een componist uit die tijd, bijvoorbeeld de Nederlander Jan Pieterszoon Sweelinck of de Venetiaanse Andrea Gabrieli. De klanken van deze twee componisten klonken woensdagavond prachtig in de akoestiek sterke Grote Kerk.

Het Utrechtse muziekensemble Camerata Trajectina speelde de liederen deze woensdagavond, tot genot van de aanhoorders. De samenstelling bestond uit : Hieke Meppelink als Sopraan, Nico van der Meel als Tenor, Saskia Coolen op blokfluit en viola da gamba, Michiel Niessen op luit en vihuela en Constance Allanic op harp en viola da Gamba. Jan Vermeire bespeelde het van Peteghem orgel.

De Orgelweek wordt gehouden van 14 t/m 20 juni en heeft een vol programma. Elke dag is er wel een lezing, wandelconcert, of bezichtiging mogelijk. Het volledige programma van de Orgelweek vind je op orgelvlaardingen.nl/internationale-orgelweek-2017/ 

Meer foto's bekijken van stadsfotograaf Cees Groen? Klik op: LINK

 


Auteur: Cees Groen (Tekst + Fotografie)
Gepubliceerd: 15-06-2017
Aantal keer bekeken: 300


Reacties
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Openingsconcert Internationale Orgelweek 2017

© De Vlaardinger  |  Inloggen