Zoeken

Vragen Loggerfestival

Annemiek Jetten geeft antwoord

Omdat vanwege alle consternatie duidelijkheid nog altijd ontbreekt stelde De Vlaardinger afgelopen zaterdag 10 juni vragen aan burgemeester Annemiek Jetten. Zij immers draagt de verantwoording en weet van alle regels. Kan zeggen wie, waar in gebreke is gebleven en werpt licht op deze voor vele Vlaardingers vooralsnog duistere zaak.

1. Op basis van welke argumenten heeft u besloten uitvoering van dit familiefeest 'te verstoren' aleer er sprake is van elementen die duiden op gevaar?
Wij verstoren geen feest. De vergunning is verleend en dus kan het festival doorgaan.

2. Welke dreigingen ziet u?
Veiligheids- en openbare orde problemen in het publieke domein, maatschappelijke ontwikkelingen die een andere benadering vragen van grootschalige publieke evenementen.

3. Staat de gemeente financieel garant voor kosten welke afzeggingen contractueel vastgelegde artiesten en inzet professionele beveiliging met zich meebrengt en het Loggerfestival nu dient te voldoen? Wat als het festival geheel wordt afgeblazen?
Nee. Het Loggerfestival is hiervoor de aan te spreken partij, contracten zijn kennelijk afgesloten zonder dat men een vergunning had.

4. Waarin schiet het veiligheidsplan tekort? Welke gevaren ziet u? Welke bezwaren opperden politie, brandweer en GHOR?
Dat staat in het multidisciplinair advies van de hulpdiensten beschreven: niet volledig en afdoende veiligheidsplan, ontbreken van crowd management, verantwoordelijkheid voor ordentelijk verloop wordt bij de hulpdiensten neergelegd in plaats van de organisatie, onduidelijkheid over publieksroutes, geen scenario’s beschreven.

5. Per welke datum heeft de gemeente St. Loggerfestival laten weten dat het veiligheidsplan diende te worden aangepast?
In het Bijzonder Evenementen Overleg waar de organisatie voor het eerst bij wilde zijn op 18 mei 2017, is dit aan de orde gekomen en vervolgens schriftelijk bevestigd op 19 mei 2017. De deadline was 1 juni. Ondanks dat expliciet gevraagd was om een gewijzigd veiligheidsplan kwam het eerdere veiligheidsplan nagenoeg ongewijzigd terug.

6. U schrijft dat u op meerdere manieren heeft meegedacht. Kunt u aangeven op welke wijze?
Wij werken op een professionele manier waarbij de veiligheid nooit in het geding mag komen. Er is een vergunning verleend op grond waarvan het Loggerfestival kan doorgaan.

7. Waarom komt het Loggerfestival niet voor de status C-evenement in aanmerking?
Omdat er geen passend veiligheidsplan is ingediend.

8. Ook schrijft u dat de organisatie in een goed gesprek met u heeft ingestemd met alle aanpassingen. De organisatie beweert het tegendeel. Wie spreekt hier de waarheid?
We hebben op vrijdag 9 juni nogmaals overlegd met de aanvrager, omdat we toen nog steeds geen aanvullende stukken hadden ontvangen. In dit gesprek zijn we overeengekomen om het Vlaardings Loggerfestival als A-evenement conform de oorspronkelijke aanvraag inclusief bijbehorende veiligheidsplan te vergunnen waarbij de programmering voor zowel de vrijdagavond als de zaterdagavond is aangepast.

9. Naar (vrijwel) ieders idee valt het Loggerfestival eerder onder de categorie B. Zeker gezien alle commotie betreffende Sinterklaas. Waarom onderschrijft u deze keuze niet?
De discussie gaat vooral over de veiligheidsrisico’s die horen bij de eindtijd. Daarvoor maakt het niet uit of het een A of B is.

 


Auteur: Peter Joore (Tekst + Fotografie),
Gepubliceerd: 13-06-2017
Aantal keer bekeken: 2843


Reacties

Re: Vragen Loggerfestival

Nu ik deze kant van het verhaal gelezen heb begrijp ik een stuk beter waarom Jetten deze beslissing genomen heeft. Blijkbaar ligt het probleem bij de organisatie van het festival, niet bij een bureaucratische Jetten. Volgend jaar wat beter jullie huiswerk doen, Logeerfestival, dan komt het vast wel weer goed

Door Pollie op 13-6-2017 18:39:41
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Vragen Loggerfestival

© De Vlaardinger  |  Inloggen