Zoeken

Cultuur

Abonneren op deze RSS-feed
Nachtburgemeester krijgt 2 jaar
27-06-2017
Auteur: Peter Joore (Tekst), Look J. Boden (Fotografie)
Het zat er al enigszins aan te komen, maar afgelopen vrijdagochtend joeg burgemeester Annemiek Jetten officieus de kogel door de kerk: Leo IJdo is nog twee jaar Nachtburgemeester. Na in 2015 feestelijk te zijn geïnaugureerd door oer-Nachtburgemeester Jules Deelder (na afloop van de Haring & Bier Wandeltocht) is unaniem besloten de populaire Vlaardinger nog een termijn van twee jaar te vergunnen. Twee jaar terug volgde hij Marco Bosman op. Nog altijd kun je de twee Nachtburgemeesters als een moderne variant op Stiefbeen en Zoon regelmatig in het stadse treffen. Bosman vrijblijvend en alleen als er echt een feestje is, maakt IJdo de nodige overuren. Zelf ziet hij zijn functie als een godsgeschenk. Nu de verlenging erdoor is, is hij helemaal Koning te Rijk. Leo IJdo mag een sociale nachtburgemeester worden genoemd. Hij legt zijn oor te luisteren bij wie daar om vraagt en geeft antwoord waar nodig. ‘Soms is een luisterend oor alleen al voldoende,’ aldus de vermoede achterneef van wijngoeroe Ilja Gort.
Commentaar (7)
Goud maar Fout
27-06-2017
Auteur: De Kroepoekfabriek (Tekst)
De Kroepoekfabriek sluit het seizoen af met mooi feestje. Wie zingt er nou niet stiekem mee met tracks van Vengaboys, Linda, Roos en Jessica, Spice Girls, Rick Astley en meer foute ‘gouwe ouwen’? Daarom op deze avond: alleen maar ‘guilty pleasures’.
Callenburgstraat 135 jaar
26-06-2017
Auteur: Redactie (Tekst)
Dat de Callenburgstraat 135 jaar oud is weet menig Vlaardinger. Om dit feest niet anoniem te laten passeren zijn er gedurende de komende zomermaanden veel festiviteiten georganiseerd. Voor elk wat wils en niet per definitie buurtgericht. Alle Vlaardingers en ander geïnteresseerden zijn welkom op diverse data. Wie per dag de actuele stand van zaken wil weten doet er goed aan even de website en Facebook te raadplegen: callenburgstraat.nl en facebook.com/Callenburgstraat .
Geld voor leuke jongereninitiatieven beschikbaar
26-06-2017
Auteur: Fonds Schiedam-Vlaardingen e.o. (Tekst + Fotografie)
Wil jij in de zomervakantie iets leuks organiseren in jouw wijk of stad? Denk bijvoorbeeld aan een groot sporttoernooi, een open lucht bioscoop of een leuke spelmiddag? Via het jongerenprogramma van Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. kun je maximaal € 2.000.= aanvragen voor de organisatie van een leuke activiteit.
Knuffels voor goed doel
26-06-2017
Auteur: Theater aan de Schie (Tekst)
Theater aan de Schie en De Stokerij Schiedam hebben al enige tijd de handen ineen geslagen. Samen werken zij aan de nieuwe kerstvoorstelling Kleine Sofie en Lange Wapper naar het boek van Els Pelgrom. Voor deze voorstelling zijn zij op zoek naar 3000 knuffels, welke daarna beschikbaar worden gesteld aan een goed doel. Deze knuffels worden ingezameld in een door D&S Vastgoed beschikbaar gesteld pand. Dit pand, het Knuffelpunt, bevindt zich op de Hoogstraat in Schiedam en wordt donderdag 29 juni, om 16.00 uur, feestelijk geopend. Iedereen is van harte welkom.
Stadswandeling Vlaardingen Ambacht 2 juli
26-06-2017
Auteur: Arjan Romers (Tekst + Fotografie)
Zondagmiddag 2 juli wandelen de stadsgidsen van ServiceTeam Vlaardingen door Vlaardinger Ambacht. Onderweg wordt stilgestaan bij historische plekken, zoals het Landje van Chardon, het voormalige Raadhuis en begraafplaats Emaus. De wandeling start om 13.30 uur bij Streekmuseum Jan Anderson, Kethelweg 50, waar de wandeling rond 15.00 uur ook weer eindigt.
Aad van Toor signeert bij Plantage Pontier
26-06-2017
Auteur: Plantage Pontier (Tekst + Fotografie)
Op zaterdag 1 juli a.s. om 11:00 uur signeert Aad van Toor zijn autobiografie met de titel: “Moe, ik kan een salto”.
Bibliotheek zoekt taalvrijwilligers
26-06-2017
Auteur: Bibliotheek (Tekst)
Bibliotheek Vlaardingen opent op maandag 4 september een centrale plek in de bibliotheek waar alle Vlaardingers tijdens vaste spreekuren terecht kunnen met een vraag over taal, rekenen of digitale vaardigheden. Naast spreekuren gaat de bibliotheek ook van start met een aantal activiteiten. Een Taalcafé, een Oefencafé, Leesclubs, Klik & Tik cursussen en Taalmaatjes.
VakantieBieb vanaf 1 juli ook open voor volwassenen
26-06-2017
Auteur: Bibliotheek (Tekst)
VakantieBieb is hét zomercadeautje van de Bibliotheek. Met de VakantieBieb heeft iedereen (bibliotheekleden en niet-leden) toegang tot een selectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer. De VakantieBieb is een initiatief van de Bibliotheek om mensen kennis te laten maken met e-books en kinderen te stimuleren in de vakantie te blijven lezen. De VakantieBieb sluit op 31 augustus.
Bacchus hoofdgast Loggerfestival?
26-06-2017
Auteur: Peter Joore (Tekst), Gemeente Vlaardingen (Brief)
Het Loggerfestival heeft een staartje. Of beter: een staart, zo dik als van een blazende nijdige kat. Uit een vertrouwelijke brief van burgemeester Annemiek Jetten blijkt dat op vrijdagavond gehouden blaastest organisator Ben Trooster onder invloed van alcohol was. Nota bene nadat dit vooraf door politie en gemeente is aangekondigd. Nu lijkt het erop dat de verhouding tussen Trooster en Jetten, toch al niet een voorbeeld van animositeit en wederzijds begrip, ernstig en misschien zelfs definitief is bekoeld. Dat Trooster zaterdagochtend om 10.00 uur bij de burgemeester op het matje moest komen, maar uitblonk door afwezigheid doet vermoeden dat rechterhand Annique Camphens volgend jaar op zoek kan naar een nieuwe leidinggevende. De brief, gericht aan Vincent Kevenaar als voorzitter van de Raad van Toezicht, laat aan duidelijk niets te wensen over.
Commentaar (7)
Meer artikelen...

© De Vlaardinger  |  Inloggen