Zoeken

Cultuur

Abonneren op deze RSS-feed
Live entertainment van RISQUE
20-11-2017
Auteur: Martin Poot (Tekst + Poster)
Op 26 november wordt het ontzettend gezellig in ’t Prikkewater Packhuys Partycentrum met speciaal live entertainment van Risque! De show vindt plaats van 15:00 tot 19:00 in ’t Prikkewater Packhuys. De tickets online zijn maar €6,- en aan de deur €10,-. ’t Prikkewater Packhuys Partycentrum is gelegen aan de Koningin Wilhelminahaven ZZ 3, een prachtige en goed bereikbare locatie in Vlaardingen.
Lees meer
OPROEP: Jonge vrouwen & hun rechten
20-11-2017
Auteur: Beaty Czetö (Tekst + Fotografie)
Zoals de jongste jaren te doen gebruikelijk is de maand maart gekoppeld aan de Geuzen. Dan is Vlaardingen in historisch rep-en-roer. Als speerpunt is er de uitreiking van de Geuzenpenning. Daaromheen gebeurt steeds meer. Hiervan is het de moeite van het rondlopen door de stad alleszins waard. Zoals de fototentoonstelling in De Windwijzer. Een eerste oproep inzendingen te schieten.
Lees meer Commentaar (1)
Peuterochtend in de Bibliotheek Kindcentrum PWA
20-11-2017
Auteur: Bibliotheek (Tekst)
Onder het motto 'Voorlezen is groeien met boeken' organiseert de bibliotheek peuterochtenden. Het is een gezellige ochtend voor peuters met hun pappa, mamma, opa, oma of oppas.
Lees meer
Populair meidenblad viert jubileum met vrolijke musical
20-11-2017
Auteur: Theater aan de Schie (Tekst), Andy Doornhein (Verzorging Fotografie)
Het grootste weekblad voor meiden bestaat vijftig jaar en wordt gevierd met een vrolijke familiemusical. Het resultaat is een “Uitermate vermakelijke voorstelling voor het hele gezin" met een "Hilarische vertolking van Annick Boer als excentrieke oma." Zaterdag 25 november a.s. in Theater aan de Schie, met na afloop een Meet & Greet met de acteurs.
Lees meer
Tulipani
20-11-2017
Auteur: Harriet Weststrate (Tekst + Verzorging Filmposter)
Tulipani (Nederland, Italië, Canada, 2017, 90 min.) Regie: Mike van Diem Met: Gijs Naber, Lidia Vitale, Donatella Finocchiaro, Giancarlo Giannini, Anneke Sluiters e.a. Tulipani is een tragikomisch sprookje over een romantische Zeeuwse boer die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar het zuiden van Italië fietst. Aan de rand van een klein dorpje weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende.
Lees meer
Van Baerle Trio met Hannes Minnaar bij Hosman Frères
20-11-2017
Auteur: Hosman Frères (Tekst)
Op zondag 26 november aanstaande vindt het eerstvolgende concert in onze serie plaats van het Van Baerle Trio met Hannes Minnaar. Ditmaal weer echt een concert om naar uit te kijken. Het gerenommeerde Van Baerle Trio bestaat uit drie topmusici, die al sinds 2004 samen internationale bekendheid vergaren:Hannes Minnaar, piano, Maria Milstein, viool en Gideon den Herder, cello.
Lees meer
Bijzondere evenementen in Museum RockArt
20-11-2017
Auteur: Museum RockArt (Tekst)
Museum RockArt organiseert regelmatig bijzondere evenementen. Zo vindt zondag 26 november de officiële overdracht plaats van de Gretsch 6120 gitaar van Eddy Christiani. Vorige eigenaar Robbert van der Ende van Max Guitar uit Den Haag meldde eerder al dat deze gitaar eigenlijk in een museum thuishoort. Met behulp van enkele gulle gevers is dat nu werkelijkheid geworden en kan deze gitaar toegevoegd worden aan de collectie van Museum RockArt.
Lees meer
Wintertentoonstelling Jong Talent
19-11-2017
Auteur: KADE40 (Tekst + Fotografie)
Als culturele instelling maakt KADE40 zich sterk om jong talent in de kunsten te ontdekken en te begeleiden. In december organiseert KADE40 de Wintertentoonstelling Jong Talent, waarin tien jonge Vlaardingse makers hun werk tonen aan het publiek. Op deze manier ontstaat ‘een visitekaartje’ van de hedendaagse beeldende kunst van jong Vlaardingen.
Lees meer
Was Leonardo da Vinci kopiist?
19-11-2017
Auteur: Lydia Roosendaal (Tekst + Verzorging Fotografie))
In De Windwijzer, Schiedamseweg 95 te Vlaardingen vinden twee activiteiten - een lezing en concert - rond Hildegard von Bingen plaats. De lezing over het leven van Hildegard von Bingen wordt gehouden op 27 november door Heleen Ransijn. Op 1 december is het concert met liederen gecomponeerd door Hildegard von Bingen te horen. Het concert wordt gegeven door de Vrouwenschola van het Vocaal Theologen Ensemble onder leiding van Hanna Rijken, musicus en theoloog.
Lees meer
Vlaardingen en de 1 ste Wereldoorlog
19-11-2017
Auteur: John Boere (Tekst)
Deze lezing zal worden gehouden door Jan Anderson van het Streekmuseum. In het Museumpaviljoen de Joon tegenover het Museum Vlaardingen op donderdagavond 23 november van 20.00 tot 22.00 uur.
Lees meer Commentaar (1)
Meer artikelen...

© De Vlaardinger  |  Inloggen