Zoeken

Cultuur

Abonneren op deze RSS-feed
Indoor Rockfestival in De Kroepoekfabriek
25-09-2017
Auteur: De Kroepoekfabriek (Tekst)
De gitaren zullen scheuren, de drums zullen dreunen. Met die verwachting opent De Kroepoekfabriek, in samenwerking met Never Mind The Hype, op zaterdag 7 oktober de deuren voor de tweede editie van het Rock ’n Rollercoaster Indoor Festival.
Come ‘Fly Like an Eagle’ met The Dutch Eagles
25-09-2017
Auteur: Stadsgehoorzaal (Tekst), Hans Guldemond (Fotografie)
De Dutch Eagles zijn in tien jaar tijd uitgegroeid tot dé ultieme vertolkers van het oeuvre en de sound van The Eagles, hun invloeden en solowerk. Uniek en herkenbaar. Op zaterdag 30 september staan zij in de Stadsgehoorzaal weer garant voor een avond met 25 gitaren, 6 loepzuivere vocalen, prachtige verhalen en vooral veel plezier.
Geschiedenis dichterbij dan u denkt
25-09-2017
Auteur: Bibliotheek (Tekst)
In de afgelopen decennia is er in Zuid-Holland veel geschiedenis uit de bodem gekomen. Archeologische opgravingen binnen en buiten de gemeentegrenzen hebben laten zien dat er hier al duizenden jaren mensen wonen. Een groot deel van de spullen die zij in de grond hebben achtergelaten bevindt zich nu in het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten in Alphen aan den Rijn.
Stadswandeling Ambacht 1 oktober
25-09-2017
Auteur: Arjan Romers (Tekst + Fotografie)
Zondagmiddag 1 oktober wandelen de stadsgidsen van ServiceTeam Vlaardingen door Vlaardinger Ambacht. Onderweg wordt stilgestaan bij historische plekken, zoals het Landje van Chardon, het voormalige Raadhuis en begraafplaats Emaus.
TOCH MAAR DOORGAAN
25-09-2017
Auteur: Jan Maneij (Tekst)
Kinderen spelen in de zonnige straten. En ik hoop dat ze niet horen hoe de machtigste man van de Verenigde Staten hun jeugdig geluk dreigt te verstoren.
Winnaar van Zappa-quiz
25-09-2017
Auteur: Jan Schrijver (Tekst), Louise Melchers (Fotografie)
SCHIEDAM - Onderdeel van 'En toen was er..Frank Zappa' zondagmiddag in het Wennekerpand was een quiz met 25 vragen. Dat eerste 24 vragen waren kennisvragen. Vraag 25 was een tekenopdracht. Oscar van Asselt was onder de circa 150 deelnemers de enige die alle kennisvragen goed beantwoordde. Als winnaar van de quiz ontving hij een waardebon van 250 euro.
Donkeyote
25-09-2017
Auteur: Harriet Weststrate (Tekst + Verzorging Filmposter)
Donkeyote (ES, DE, GB, 2017, 85 min.) Regie: Chico Pereira Met Manuel Molera Aparicio en Gorrion De 73-jarige Manolo is een eigentijdse Don Quichot: een zeer eigengereide romanticus. Samen met de ezel Gorrion, zijn Sancho Panza, trekt hij door de Andalusische heuvels. De koppige ezel is een volwaardig personage en vaak zien we de kluchtige taferelen dan ook vanuit zijn ogen.
Satire en absurdisme terug op Omroep Vlaardingen
23-09-2017
Auteur: Tjerk van der Ende (Tekst)
Het radioprogramma Vlaardingen Late Night Live keert terug op Omroep Vlaardingen. Sinds 2012 was het programma elke zaterdagavond te beluisteren. De show keert nu terug als maandelijkse variant: Vlaardingen Late Night Live’s Dicks in Space zal elke laatste zondag van de maand tussen 21:00 en 23:00 uur te beluisteren zijn op Omroep Vlaardingen.
John T. Knieriem gooit handdoek
23-09-2017
Auteur: Margriet Kleijn (Tekst)
Het bestuur van Omroep Vlaardingen deelt mee dat John T. Knieriem om persoonlijke redenen zijn functie als voorzitter van Omroep Vlaardingen heeft neergelegd. Het bestuur betreurt het zeer dat hij dit besluit heeft moeten nemen en is hem erkentelijk voor alles wat hij de afgelopen maanden aan de omroep heeft bijgedragen.
Expositie ´De Rode Draad van Shocking Blue´
23-09-2017
Auteur: Museum RockArt (Tekst)
De thema expositie over Robbie van Leeuwen, de man achter o.a. Shocking Blue, The Motions, Mistral en Galaxy-Lin wordt verlengd. In ieder geval nog tot eind oktober is de expositie te bezoeken.
Meer artikelen...

© De Vlaardinger  |  Inloggen