Zoeken

Cultuur

Abonneren op deze RSS-feed
Zomerterras: Muzikale camping met voer
08-08-2017
Auteur: Peter Joore (Tekst), Ank & Peter Joore (Fotografie)
De eerste vrijdagavond van het 18e Zomerterras dachten alle gasten: misschien komt het door het lange wachten. Door die muziekarme winter van Vlaardingen, door ambtelijke bemoeienissen. Dat er rond 18.30 uur minder mensen waren dan in onze herinnering geplaveid. Een boom van bands en publiek, die langzaam groeien moest. Feit waas dat niet veel later het gras verdwenen was onder vele voeten, het toilet regelmatig toevluchtsoord, de bar nog vaker gefrequenteerd en de sfeer goed. Wat viel ons op? In eerste instantie dat wie je kende en ’s winters onzichtbaar er een tikje ouder uit zag. Vrouwen van meerdere generaties zagen er goed uit in frivole truitjes, korte rokjes, op hooggehakte pumps en met een glimlach van oor-tot-oor. De mannen spaken tussen slokken bier door. Het volgende moment discussies over de nummers die The Daltons speelden. ‘Ik ken het van Woodstock,’ zei er eentje. Maar de naam van het nummer wist hij niet meer. Ook bracht de herkenningsapp geen oplossing. Die reageerde kennelijk enkel op het origineel. Een dame met een roze voorschoot kwam bij ons zitten. Ze verkocht met haar prettig gezicht tosti’s vanuit een caravan. Die smaakten best, wisten we later.
Commentaar (1)
Stichting Dag Zonder Drempels
10-08-2017
Auteur: Redactie (Tekst)
Op 19 augustus wordt in ’t Hof / Oranjepark te Vlaardingen de 11 e editie van de Dag Zonder Drempels georganiseerd. Een festival voor kinderen en volwassen met of zonder beperking.
Terug in de Tijd?
08-08-2017
Auteur: Redactie (Tekst + Fotografie)
Op zaterdag 12 augustus a.s. organiseert de stichting Sjaak Foundation wederom een gezellige, muzikale middag op het terrein van het Zomerterras in het Oranjepark te Vlaardingen. Na de geweldig geslaagde edities van de vorige jaren met als toppers o.a. Ronnie Tober, Peter Strykes, Saskia en Serge en Ben Cramer zijn we er in geslaagd om de bezoekers ook dit jaar weer een gevarieerd programma te kunnen aanbieden. Met een uitstekend artiestenprogramma worden de Vlaardingse senioren deze middag eens extra verwend.
GEZOCHT: C.W. Smith!
07-08-2017
Auteur: Jan Buijsse (Tekst), Jan Steehouwer (Fotografie)
Binnenkort organiseert Museum Maassluis een expositie met schilderijen van de Maassluisse kunstenaar Corstiaan Willem Smith (1861-1954), opening 9 september a.s. Naast werken uit eigen bezit van het museum wordt ook gezocht naar schilderijen in handen van particulieren en bedrijven. Dit om er een mooie overzichtstentoonstelling van te maken.
Ton Lebbink: ‘Hoe ik zo slank blijf?’
11-08-2017
Auteur: Peter Joore (Tekst), Beaty Czetö (Fotografie), Ton Lebbink (Gedicht)
Ton Lebbink zat als een jonge God aan de toog van Café de Oudere Jongere, want zo mag je zijn torso best omschrijven. Waarmee in het oog springende sportieve details ernstig tekort worden gedaan. Voor wie werkt in de kroeg, al is het met zwarte BIC en dito aantekenboek, ziet hij er nog altijd patent uit. Dat ziet een kind en - belangrijker - menig deerne met beduidend minder lentes dan deze krokettenbakker van de FEBO op haar c.v. Je hoorde hem en de almaar veranderende kalle nooit klagen. Er is nog altijd verrassend weinig nodig om hem strikt aan het werk te zien. Hij combineert met plezier nu al enige decennia cafébezoek met het schrijven van het betere gedicht. Het is algemeen bekend dat de verleidingen in het café talrijk zijn. Sommige aspirant-dichters leren mensen kennen en raken enkel aan de praat. Het niet maken van aantekeningen is funest voor productie van een vruchtbaar poëem en de ideale basis tot vergetelheid. Zeker als het niet zelden intieme gesprek gepaard gaat met alcoholisch drankgebruik. De ware dichter gaat in dezelfde tijd aan de slag en noteert kwinkslagen, aperte en nieuwe vloeken en beschouwt de sfeer in klinkende bewoordingen. Wie dit niet doet is de dag na de avond ervoor een lege emmer: een bucket zonder list . “Tom Poes, verzin een bucket list !”
Dromen worden realiteit ...
05-08-2017
Auteur: Peter Joore (Tekst + Fotografie)
Jos Lukassen is van het type niet denken maar doen. Zijn wieg stond kennelijk niet ver van havenstad Rotterdam. Mochten zijn ideeën aanvankelijk op enige scepsis worden getrakteerd en hij als Don Quichotterige hemelbestormer weggezet; inmiddels zijn de presentaties van de verbindende haringen druk bezochte feesten. Zaterdagochtend 6 augustus leek ruim voor 11.00 uur of geheel Vaartland, de Laurenburg en het Zonnehuis was uitgelopen en gereden om dit vrolijke festijn van ruime aandacht te voorzien. Met veel zang en gezelligheid zorgde het talrijke publiek voor enige transpiratie vlekken op het voorhoofd en onder de oksels van Jos Lukassen, die er zowaar nerveus van werd. het beïnvloedde zijn speech niet negatief. En of iedere Vlaardinger inmiddels de gedachte achter zijn kunstzinnige en creatief beschilderde haringen door heeft man worden betwijfeld. Duidelijk is dat zijn enthousiasme en tomeloze inzet aanslaat en dat het aantal door Vlaardingers beschilderde haringen gestaag groeit.
Commentaar (2)
Dit is een boek over BIER - Raymond van der Laan
04-08-2017
Auteur: Boekbespreking door Gerard van Os
Figurines-littlepeople in Galerie de Duig
03-08-2017
Auteur: Redactie (Tekst + Fotografie)
Galerie de Duig presenteert van zaterdag 12 augustus tot en met zondag 3 september wel een heel bijzondere expositie: Figurines-littlepeople. Misschien doet het u denken aan Madurodam, maar als u verder kijkt blijkt er iets heel bijzonders aan de hand.
Wandelen, wandelen en nog eens ... wandelen
03-08-2017
Auteur: Sjaak van 't Wout (Tekst)
Themawandeling: op zoek naar de grote grazers op 6 augustus De Schotse Hooglanders in de Broekpolder zijn trekpleisters geworden. Ze gedijen goed en zorgen, naast voor voldoende nageslacht, voor het onderhoud van het gebied De Ruigte. Op veel vragen over deze stoere dieren geven de broekpoldergidsen antwoord. Op zondag 6 augustus vertrekken zij om 14.30 uur bij de picknicktafels in het Klauterwoud. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.
Middeleeuws minikampement op het Zomerterras 2017
03-08-2017
Auteur: Gemeente Vlaardingen (Tekst)
Tijdens het komende Zomerterras maken middeleeuwse strijders van de Slag bij Vlaardingen kamp op het festival. In het mini-kampement kunnen bezoekers zelf aan de slag. Wie mee wil doen om van de zegetocht van graaf Dirk III op 15 juni 2018 een indrukwekkende en vrolijke happening te maken, kan een eigen banier en trommel maken, om die tijdens de zegetocht te laten zien.
Meer artikelen...

© De Vlaardinger  |  Inloggen