Zoeken

NK Estafette minioren/junioren 2017-2018


Wat een waanzinnige zwemochtend. Je moet er vroeg voor je bed uit, lang in de auto zitten, je door een mensenmassa naar een plekje op de tribune wurmen, in de subtropische warmte zitten ... maar dan heb je vanaf de tribune ook spektakel. ZVVS nam dit jaar deel met 3 teams in verschillende leeftijdsgroepen.

Allereerst de jongens minioren 6: Yagiz Altigan, Dave Dirks, Jack Hendriks, Nikodim Markovic en Thierry Zulver

Zij moest drie keer zwemmen. De 4x50 schoolslag ging rap. ruim 91/2 seconden van de gezamenlijke inschrijftijd af! De 4x50m wisselslag ging ook snel, ruim 3,5 seconden van de tijd af! Na twee afstanden stonden zij 2e met een achterstand van slecht 0,64 honderdste van een seconden … Marc zou zeggen: “Als ze wat willen, moeten ze er voor zwemmen!” En dat hebben ze gedaan in een super spannende race, met ook hier de verbetering van de inschrijftijd met ruim 3 1/2 seconden. Deze mannen zijn NEDERLANDS ESTAFETTE KAMPIOEN 2017-2018

Sommige hebben een kast vol met medailles en andere eremetaal…. voor sommige is juist deze medaille de eerst die ze winnen! Super gaaf!

Maar ook dames meisjes junioren 3: Anna van Droffelaar, Jill Nai Chung Tong, Tessa Poot, Evelyn, Sophia van Droffelaar en Nurlaylah Kartosentiko

Zij moesten 4x zwemmen. Met de 4x100m schoolslag maakte ze een hele goed start. Als je maar liefst 8 seconden van de inschrijftijd afzwemt, gaat dat best heel hard. Ook de 4x100m rugslag en de 4x100m vrije slag werden met secondes aan PR afgesloten. Op de 4x100m wisselslag is het dan beslissend. Nummer 1 had een te grote voorsprong en was een onmogelijke taak. Maar een tweede plaats was wel haalbaar. Nummer 3 heeft het geprobeerd maar de ZVVS-dames liet zich niet van het zilver houden! De dames zijn 2e geworden op het Nederlands Estafette Kampioenschap.

Tot slot ook jongens junioren 4: Jelle Bon, Bjorn de Heus, Jaap Schoenmakers, Lougo Gorré en Wesley Zulver

Ook zij moesten 4x zwemmen. Bij ook alle vier hun afstanden werd de inschrijftijd aan gort gezwommen. Anders dan bij de voorgaande estafetteploegen was er voor deze jongens geen zicht op een medaille. Een mooie tijden zwemmen en een top 10 klassering was het hoogst haalbare… Niets dan respect voor het ontzettend hard zwemmen tot aan de laatste meter van deze wedstrijden! Deze heren zijn 9e geworden op het Nederlands Estafette Kampioenschap.

 


Auteur: Gertjan van der Vaart (Tekst)
Gepubliceerd: 25-09-2017
Aantal keer bekeken: 99


Reacties
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
NK Estafette minioren/junioren 2017-2018

© De Vlaardinger  |  Inloggen