Zoeken

VanFrikschoten spreekt de natie toe

'Het zou zomaar Vlaardingen kunnen zijn ...!!!'

De Landelijke Demonstratie 2013, 1 Juni te Den Haag . Been there, done that, got the T-shirt. Op de Lange Voorhout in Den Haag vond vandaag een openbare vergadering plaats van Het Nederlandse Volk. Ergens tussen de 100 en 150 belangstellenden waren op het uitstekend georganiseerde spektakel afgekomen.

Niet één van de zogenaamde "volksvertegenwoordigers" kon de euvele moed opbrengen om op zijn vrije zaterdag daar eens zijn licht op te steken. Om bijvoorbeeld eens te luisteren naar wat uw hoofdredacteur te melden heeft over de gang van zaken in dit land. Onderstaand de speech van VanFrikschoten. Opdat het gehoord worde en niet onopgemerkt is gebleven:

Dag dames en heren mededemonstranten.

Geweldig dat u met zo velen de moeite heeft genomen om hier uw stem te laten horen.
Eigenlijk had ik liever tussen u gestaan maar daar is het podium helaas te klein voor. Ik had niets liever gedaan dan tussen u te staan want ik ben namelijk net als u: het volk. Dit podium behoort namelijk aan óns. Aan jullie! Het volk. Want wij zijn de mensen waar het om draait in dit land.

Dames en heren, ik ben een gewone man van 46 jaar. Mijn vader was stoffeerder en mijn moeder huisvrouw. In mijn leven heb ik van alles gedaan om de kost te verdienen en mijn lasten te kunnen betalen. Ik had een goed leven in dit land. Zoals iedereen mijn ups en downs gekend. Maar armoede heb ik nooit gekend in dit Nederland.

Beste mensen, wij staan hier allen omdat die tijd voorbij is. De tijd dat je als hulpbehoevende niet een minderwaardig leven hoefde te leiden omdat de overheid je gewoon als kostenpost ziet. De tijd dat kleine ondernemers hun hoofd nog net boven water wisten te houden omdat de overheid ze tenminste aan hun lot over liet. Het maakt niet meer uit of je tweeverdiener bent met een hypotheek of een alleenstaande huurder met thuishulp. De kosten van het levensonderhoud zijn niet meer te financieren voor veel mensen. We worden gepakt en genaaid bij het leven en dat moet ophouden!

Sinds de invoering van de Euro heb ik al geen tandarts meer gezien van de premies die ik mijn leven lang heb betaald. Ik betaalde 36 gulden in de maand. Nu bijna 100 Euro met een uitgeklede polis en 350 Euro eigen bijdrage per jaar. Twee doosjes tabletten en weg is dat geld.

Weet u nog dat we één rekening kregen voor de gemeentelijke lasten? Alles is inmiddels opgeplitst om ons zand in de ogen te strooien. Opgesplitst en verhoogd. Waterschappen, gemeentelijke belastingen, kijk en luistergeld ziet u niet eens meer maar betaalt u wel. En we kregen allemaal een bankpas. Gratis! Want pinnen was goedkoper. Ja, voor de banken! En nu betaalt u voor transacties, bankafschriften én die pas. En als die directeuren er een kolerezooi van maken, vertrekken ze met miljoenenbonussen en mag Jan met de Pet de bank overeind houden. Terwijl elk verstandig rekenmeester zo’n bank op de fles had laten gaan om schoon schip te maken in die markt door de rotte appels er uit te gooien. Vraag maar aan IJsland!

Wat wij na de Tweede Wereldoorlog hebben opgebouwd van óns belastinggeld en dat van onze ouders is verkocht! De spoorwegen, de bus, de nutsbedrijven zoals gas en licht, onze nationale industrie of ons zorgstelsel. Ja, en ook die rekeningen worden zo veel mogelijk opgesplitst zodat u door de bomen het bos niet meer ziet. En die rekeningen krijgt u drie keer per dag van drie verschillende postbodes die de voordeur zijn uitgebonjourd en met uitgeklede arbeidsvoorwaarden via de achterdeur weer naar binnen kwamen.

We betalen nota bene 5 tientjes voor “netwerkbeheer”. Weet u wat dat is? Dat zijn die 60 jaar oude stroomkabels in de grond onder uw straat, dames en heren! En nog eens wat: Die OV chipkaart was gewoon de volgende prijsopdrijving. Waar zijn onze prachtige treinstations met verwarmde wachtkamers gebleven? Het zijn tochtige aquariums op een stoeptegel in het weiland geworden. En dan mag je blij zijn áls de trein al komt.
Uw hele medische dossier ligt zowat op straat en het schijnt maar niet tot die koppen door te dringen hier in Den Haag dat het gegeven “privacy” een mensenrecht zou moeten zijn met al hun lekke computersystemen en digitale maniertjes om de burgers systematisch een poot uit te trekken. Dit land is totaal kapot gemaakt..

Ondertussen zien we een schaterlachende schooljongen als minister-president kritiekloos tekenen bij het kruisje voor de bakken vol met geld die naar Brussel gaan omdat ze daar hun begroting structureel niet op orde hebben. Niemand die zich afvraagt of we daar niet eens paal en perk aan moeten stellen. En niemand die zich afvraagt in de Tweede Kamer waarom we met meer dan 650.000 werklozen in dit land behoefte zouden hebben aan de onderklasse uit de rest van Europa die hier de goudkust denkt te vinden? Want daar gaat al dat geld naartoe: Naar domme beslissingen. Naar tekenen bij het kruisje zonder na te denken. Naar dom beleid. Naar visieloos gepaai met de macht in Brussel. Beleid van een stel amateurs. Mensen die volstrekt niet meer weten wat het is om een gewone man in dit land te zijn en ons land, ons recht en onze soevereiniteit op een presenteerblaadje overhandigen zonder ons, het volk, te raadplegen. Dit zijn slechte mensen! Bijzonder slechte mensen.

Ik zal u vertellen hoe de zogenaamde BV Nederland in Den Haag marcheert de laatste decennia.

De afgelopen regeringen hebben leuke boekhoudkundige truukjes toegepast om zogenaamd op zichzelf te bezuinigen. Per saldo is dat nooit gebeurt. 146 miljard euro belastinggeld gaat er naar zogenaamde zelfstandige bestuursorganisaties. Per jaar! Dat zijn de Kamers van Koophandel, de Buma Stemra’s, etcetera. 3200 stuks! Dit is het baantjescarrousel van uitgerangeerde politici en bestuurders zelf. Ja, zij zorgen wél goed voor zichzelf zonder dat u dat ziet. In complete kastelen houden ze kantoor.
Ik wil een andere politiek die zichzelf in de ogen durft te kijken en er weer trots op kan zijn het volk te vertegenwoordigen. Bezuinig bijvoorbeeld maar op die ZBO’s! Die vaak óf overbodig zijn, óf onder verschillende namen hetzelfde doen. Als ik daar 20% op bezuinig dan heb ik meer dan 28 Miljard. Elk jaar weer! Zet de aardgasbaten maar voor een jaar in om dit land uit het moeras te trekken. Ga maar eens de bestemmingsplannen voor leegstaande gebouwen loslaten en kijk eens wat er gebeurt. Dan zijn er opeens goedkope woningen en nieuwe winkels en staat de bouwsector opeens niet meer met de handen in de zakken. Dan worden er weer spullen gekocht om al die nieuwe ruimtes in te richten. Allemaal belastinginkomsten via de btw en de inkomsten. Denk out of the box! Ik trek zo 100 miljard per jaar van de straat mensen. Want daar ligt dat geld. Het komt alleen in de verkeerde zakken door selectief wanbeleid. 100 miljard. Zónder bezuinigingen en zónder lastenverzwaringen. Met de Btw op 15% en 5 tientjes per maand voor de zorg. All in. Ik heb dit land binnen een jaar weer aan de praat. Met mijn hakken op het bureau. En dát is wat een minister-president hoort te zeggen en hoort te doen! Daadkracht! Dát is wat we willen!

Dit land, dames en heren, heeft met wat we nu op dit moment nog aan boord hebben de potentie om de rijkdom van een oliestaat als Brunei te hebben. We zouden er voor de lol België en Luxemburg bij kunnen kopen. Alleen de wil ontbreekt bij het bestuur.

U vraagt zich natuurlijk af waarom niemand kennelijk meer in staat is om dit land behoorlijk te besturen. Dat, beste mensen, is omdat de middelmaat regeert. De regering bestaat niet uit volksvertegenwoordigers zoals het hoort maar uit amateurs en opportunisten die alleen hun eigen belang najagen. Marionetten die enkel nog debatteren over de niemandalletjes. Ze dansen naar de pijpen van Brussel en de Grootindustriëlen. Ze hebben geen visie, ze kunnen het niet en ze willen het niet. De regering wisselt tegenwoordig om de anderhalf jaar en de hoge ambtenaren op de verschillende departementen, die feitelijk de dienst uitmaken in dit land, blijven zitten. Dat moet veranderen. Dáár zit de kern van het probleem. Bestuur met een visie, durf en met daadkracht heeft dit land nodig.

Ik wil een andere politiek. Ik wil een politiek die er staat voor de burgers! Voor u en voor mij! Ik sta op dit podium vandaag voor u en ga er niet meer vanaf! Om de regering van Rutte duidelijk te maken dat ze ophoepelen moet. In het belang van ons allen in Nederland. Ik wil ons land terug! Het is genoeg geweest!

Ik dank u zeer.

 


Auteur: Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten (tekst), Archief (Fotografie)
Gepubliceerd: 04-06-2013
Aantal keer bekeken: 1545


Reacties
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
VanFrikschoten spreekt de natie toe

© De Vlaardinger  |  Inloggen