Zoeken

PvdA wil eigen democratie spelregels Vlaardingse gemeenteraad

VVD nijdig

'PvdA blijft ten onrechte denken de democratiespelregels te kunnen bepalen in de Vlaardingse gemeenteraad.' Met deze regel opent de VVD haar persbericht naar aanleiding van de afgelopen donderdag 26 oktober gehouden raadsvergadering.

Een interpellatieverzoek van de oppositie was voor de PvdA de 2 keer in één maand aanleiding om met veel bombarie luidkeels te verkondigen dat raadsleden hun boekje ver te buiten gaan.

·      Was het de eerste keer op 12 oktober een motie buiten de orde (CU/SGP) waarvan de PvdA voorafgaand aan de indiening reeds hun veto uitsprak dat behandeling volgens ongeschreven regels niet aan de orde kon zijn; was het op 26 oktober het veto van de PvdA dat de indieners van het interpellatiedebat voornemens waren vragen te stellen waarvan voor de PvdA vast staat dat ze niet gesteld mogen worden.

Het moet niet gekker worden.

Indieners van het interpellatiedebat hebben een poging gedaan de PvdA uit te leggen dat de voorzitter van de Raad er op toeziet dat raadsleden hun boekje niet te buiten gaan en dat we die rol toch echt bij de voorzitter van de Raad moeten laten.

Of denkt de PvdA dat de voorzitter van de Raad daar hulp bij nodig heeft?

Het leverde een onaangenaam ordedebat op waarvan de kijkers naar de Raadsvergadering gedacht moeten hebben : Hoe zit het met de democratie in de Vlaardingse Raad?

Slotopmerking
Het siert de PvdA niet dat zij na afloop van het interpellatiedebat niet de moeite hebben genomen in het openbaar hun excuus aan te bieden voor het feit dat ze volkomen ongepast èn onterecht het aangevraagde debat reeds op voorhand hebben afgewezen.

Hun aanname dat indieners ongepaste vragen zouden stellen is namelijk totaal niet uitgekomen.

Niet de indieners, maar de portefeuillehouder zèlf ging tijdens het debat in op zaken waarvan hij op voorhand had laten weten daarover niet met de Raad te willen debatteren.

Hand in eigen PvdA-boezem steken is in dit geval dus passend.

 


Auteur: Vera Kalf (VVD)(Tekst)
Gepubliceerd: 30-10-2017
Aantal keer bekeken: 326


Reacties

Re: PvdA wil eigen democratie spelregels Vlaardingse gemeenteraad

De Gemeentewet schrijft geen regels voor over hoeveel steun ervoor een interpellatieverzoek moet zijn. De Raad bepaalt dat zelf. Benieuwd of de Raad een en ander heeft geregeld in het Reglement van orde. Ik kan het niet vinden. Dat maak het wel erg lastig om het persbericht op zijn waarde te kunnen schatten.

Door Tina Rossem op 30-10-2017 19:42:53

Re: PvdA wil eigen democratie spelregels Vlaardingse gemeenteraad

Het is diep triest gesteld wat het niveau van deze college betreft. Ik heb me geërgerd afgelopen donderdag, marathon weg duurder uitgevallen de SP onder leiding heer Hoekstra die het begrip onvoorziene uitgaven nooit op school heeft gehad... Die Hans Versluijs PVDA die elke keer weer negatief in het nieuws komt, Mariskwartier, Tradiro Polen, Huisarten Hoed Holy, enz En onze burgemeester komt ze wel eens op straat, weet ze wat er leefd onder de Vlaardingers? Vera hou je rug recht en stuur deze college nog voor de verkiezingen naar huis.

Door mevr Riedee op 30-10-2017 19:46:58

Re: PvdA wil eigen democratie spelregels Vlaardingse gemeenteraad

Ach, zat Pol nog maar in de gemeenteraad, die had het niet zo ver laten komen, die zorgde er wèl voor dat zijn fractie beslagen de raadzaal binnenkwam

Door Pollie op 30-10-2017 19:56:35

Re: PvdA wil eigen democratie spelregels Vlaardingse gemeenteraad

Weet ook niet zo goed wat VVD met deze actie wil. Is het een afleidingsmanoeuvre om het eigen falen in het Mariskwartier te verhullen? Is het met modder smijten met het oog op de aanstaande verkiezingen? Hoe dan ook is het verwerpelijk te zien hoe de vlaardingse partijpolitiek verlaten, op de man/vrouw lijken te spelen zonder zich maar ook op te realiseren dat Vlaardingen en Vlaardingers zijn gebaat bij een constructieve opstelling. Blijkbaar slaagt ook deze burgemeester er (nog) niet in de vrede te stichten!

Door Tina Rossem op 31-10-2017 09:35:37
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
PvdA wil eigen democratie spelregels Vlaardingse gemeenteraad

© De Vlaardinger  |  Inloggen