Zoeken

Rolstoeltoegankelijkheid (Korte) Hoogstraat

ONS.Vlaardingen wil het op rolletjes

Afgelopen gemeenteraadsvergadering stelden wij vragen aan wethouder Van Harten over de slechte toegankelijkheid voor gehandicapten van veel winkels aan de Korte Hoogstraat, en een aantal aan de Hoogstraat.

Omdat het antwoord van de wethouder voor de zoveelste keer onduidelijk en ontwijkend was, probeert de fractie van ONS.Vlaardingen het nóg een keer, maar nu dan in de vorm van art.36-vragen.
  1. U heeft in de raad al gezegd bekend te zijn met de onbereikbaarheid van hierboven genoemde winkelpanden. Hoe kan het dat nog zoveel panden ontoegankelijk zijn voor mensen in een rolstoel, scootmobiel of met een rollator?
  2. Waar ligt volgens u de verantwoordelijkheid voor toegankelijkheid voor gehandicapten van panden in de gemeente Vlaardingen in het algemeen, en van openbare panden en winkels in het bijzonder? Meer specifiek: wat ziet u als de verantwoordelijkheid van de gemeente Vlaardingen op dit onderwerp?
  3. Wilt u concreet beschrijven wat u wel en niet als uw taak ziet op dit onderwerp?
  4. Wat is voor u de reden om níet proactief op te treden?
  5. Wat vindt u ervan dat veel gehandicapten deze panden niet in kunnen?
  6. Hebt u het gevoel dat dit college de belangen van gehandicapten net zo belangrijk vindt als van andere Vlaardingers? 
  7. Als u vraag 6 met ja hebt beantwoord, hoe kan het dan dat nog steeds de hierboven beschreven situatie bestaat?
  8. Wanneer kunnen gehandicapten de genoemde panden wél in?
  9. Als u op vraag 8 heeft geantwoord dat dit vooral een verantwoordelijkheid is van de winkeliers, waarom bent u dan niet proactief (dat betekent dat u zélf actie onderneemt, voordat er klachten of vragen komen) in contact getreden met die winkeliers, om samen naar een oplossing te zoeken?

Wij ontvangen de antwoorden graag vóór de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering, zodat wij in geval van een teleurstellende reactie, in die vergadering kunnen reageren.

 


Auteur: ONS.Vlaardingen (Tekst)
Gepubliceerd: 27-09-2017
Aantal keer bekeken: 245


Reacties

Re: Rolstoeltoegankelijkheid (Korte) Hoogstraat

Ik vind dat de (lokale) overheid verantwoordelijk is voor de rolstoeltoegankelijkheid van openbare instellingen en het openbaar vervoer en dat winkels en dergelijke zelf maar zorg moeten dragen voor de oplossing van dat probleem. Winkeliers die gehandicapten tegemoet komen zullen dat terugzien in de stijging van hun omzet. Drempels weg!

Door Pollie op 27-9-2017 18:05:16
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Rolstoeltoegankelijkheid (Korte) Hoogstraat

© De Vlaardinger  |  Inloggen