Zoeken

SP op glad ijs?

ONS.Vlaardingen heeft geen geheimen
De fractie van ONS.Vlaardingen zou zijn omgekocht door het bedrijf De Vries Speelautomaten. Dat insinueert de fractie van de SP in een brief die gisteren aan alle fractievoorzitters en de burgemeester is verstuurd.

De SP stelt in de brief dat ONS.Vlaardingen zich schaart achter de belangen van De Vries en daardoor alle normen rondom integriteit schendt en verlangt een onderzoek door de burgemeester. ONS.Vlaardingen heeft geen geheimen, en heeft alle vertrouwen in een onderzoek.

Kerstpakketten
De SP noemt de kerstpakkettenactie van ONS.Vlaardingen, die afgelopen jaar deels door De Vries is gesponsord. Daarnaast verwijst de SP naar het muziekfestival van maart 2014. Deze twee sponsoractiviteiten brengt de SP in verband met de woorden die Frans Hoogendijk namens ONS.Vlaardingen sprak bij de raadsvergadering van afgelopen donderdag. Daar kwam de ‘verordening speelautomatenhal 2017’ aan de orde.
Vragen
De SP stelt drie vragen aan de burgemeester:

1. Is ONS.Vlaardingen gesponsord door De Vries Speelautomaten?
2. Wat vindt u daarvan?
3. Is de integriteit geschonden en/of zijn er strafbare feiten gepleegd?

ONS.Vlaardingen was partner in de Kerstpakkettenactie, waarbij al vier jaar lang ook het lokale bedrijfsleven partner is. ONS.Vlaardingen heeft het muziekfestival van 2014 georganiseerd om de stad te laten bruisen, waarbij de lokale horeca aan de Westhavenplaats samen met haar zakelijke partners zoals De Vries speelautomaten de horeca-activiteiten voor haar rekening heeft genomen, en meerdere muzikanten gratis hebben opgetreden.

Betrokken
De Vries senior is een maatschappelijk betrokken ondernemer en ereburger van Vlaardingen. Het bedrijf ondersteunt al vele jaren lokale initiatieven en clubs. Bijvoorbeeld de Sjaak Foundation, Loggerfestival, Historische Vereniging Vlaardingen, kinderontbijt, Dag Zonder Drempels en het horeca voetbaltoernooi. ONS.Vlaardingen is vereerd onderdeel te mogen zijn van dit rijtje.

Overigens is sponsoring van politieke partijen in Nederland gewoon toegestaan.

Dossier
Dan de aantijging rondom de integriteit van de fractie van ONS.Vlaardingen tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag.

ONS.Vlaardingen was als enige partij goed ingevoerd in het dossier. Dat vindt zijn oorsprong in het feit dat Frans Hoogendijk oprichter is van de stichting Sport en Cultuur Support (SCS), die in 2013 mededinger was naar de te vergeven vergunning voor een speelautomatenhal. SCS wilde de opbrengsten van zo’n speelautomatenhal ten goede laten komen aan lokale sport en cultuur.

Gelijke kansen
Afgelopen donderdag wilde Hoogendijk met zijn raadbetoog twee zaken bereiken:

1. Het voorkomen dat De Vries bij het college met een claim van tonnen komt (te betalen uit
    belastinggeld)
2. Gelijke kansen voor elke ondernemer die een speelhal wil beginnen, overeenkomstig de recente
    uitspraak van de Raad van State. De rechter heeft de gemeenteraad namelijk op de vingers getikt
    omdat er in de oude verordening geen sprake was van gelijke kansen.

ONS.Vlaardingen heeft geen geheimen. De boekhouding van de partij is uiteraard beschikbaar.

 


Auteur: ONS.Vlaardingen (Tekst)
Gepubliceerd: 22-09-2017
Aantal keer bekeken: 634


Reacties

Re: SP op glad ijs?

Nou, boven tafel die boekhouding dan maar. Binnen 24 uur, graag :)

Door Pollie op 23-9-2017 13:00:03

Re: SP op glad ijs?

Terechte vragen van de SP.. Stem niet op de SP maar zeker niet op ONS Vlaardingen. Hoe kun je op komen voor de belangen de Vries speelautomaten als het je sponsor is??

Door Vlaardinger op 23-9-2017 15:04:08

Re: SP op glad ijs?

Insinuaties,aantijgingen..boute woorden terwijl de SP-vraag heel legitiem is.Transparantie in en van openbaar bestuur is een groot ding.Ik lees helemaal niets in dit epistel anders dan een groot ego, dat een schijn van verstrengeling ontkracht, slechts een aanbod van 1 enkel bewijs,nl. een boekhouding. Dat is op zich onvoldoende om '' onschuld" te mogen veronderstellen.

Door Tina Rossem op 23-9-2017 15:11:15

Re: SP op glad ijs?

Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt. Of, hoe rechtser de partij, hoe meer er vanuit het bedrijfsleven gesponsord wordt. En in de praktijk blijken de partijen die zich 'fatsoenlijk' noemen de scheefste schaatsen te berijden

Door Pollie op 23-9-2017 16:45:27

Re: SP op glad ijs?

Benieuwd om welk bedrag de sponsoring gaat. Vorige verkiezingen zou het €20.000 zijn geweest voor hun campagne. Benieuwd of ze de boekhouding zo ver open gaan geven.

En dan zeggen dat mijnheer Hogendijk de enige was die ingevoerd was op dit dossier. Een gotspe. Hij had de raadszaal moeten verlaten met zijn fractie. Elke schijn van belangenverstrengeling moet worden voorkomen en het stuitende is, dat hij zelfs in een verklaring ervoor uitkomt dat hij belangen heeft en dan nog niet begrijpt dat dit kwalijk is. Benieuwd naar uitkomsten van dit integriteitsonderzoek.

Door Joop op 25-9-2017 12:50:39

Re: SP op glad ijs?

Bijzonder ook dat de titel van dit stuk is 'SP op glad ijs?', dat geeft de steun vanuit DeVlaardinger voor ONS weer duidelijk weer.. De titel had beter kunnen zijn: "ONS niet integer?"..

Door Joop op 25-9-2017 12:52:47

Re: SP op glad ijs?

SP deelt mee. Vijfentwintig jaar geleden werd de SP al gesponsord bij de aanleg van het 'Volksbos' door Frans Kuil Party- en cateringservice met soep voor de bomenplanters.

Door Frans Kuil op 25-9-2017 13:57:20

Re: SP op glad ijs?

Ho ho, Joop. ONS.Vlaardingen is zelf de redacteur van dit artikel, vandaar dat hierin juist de integriteit van de SP in twijfel wordt gebracht.
Maar je zal inderdaad geen kritisch stukje van De Vlaardinger zelf over ONS.Vlaardingen lezen

Door Pollie op 25-9-2017 14:07:57

Re: SP op glad ijs?

Frans heeft soep uitgedeeld bij het planten van het volksbos, maar dat is niet te vergelijken met de sponsoring die door De Vries wordt gedaan. Die sponsort gericht 1 politieke partij, die het daarna voor haar opneemt in de raadszaal. Ik denk niet dat Frans soep ging uitdelen om daar zelf voordeel mee te behalen, ik denk dat Frans achter de doelstellingen van de stichting die de aanplant organiseerde stond (en staat).

Ik zeg hier helemaal niet dat ONS.Vlaardingen corrupt is, laat dat duidelijk zijn. Ik constateer alleen dat ONS.Vlaardingen zich op een hellend vlak bevindt, en dat het flauw is de boodschapper te veroordelen

Door Pollie op 25-9-2017 14:54:34

Re: SP op glad ijs?

Pollie, opnieuw nodig ik je uit de discussie aan te gaan in politiek openbaar terrein De Burgerzaal van het Stadhuis. Maar tot aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zal je zo een openbaar debat niet aandurven?

Door Frans Kuil op 25-9-2017 17:23:38

Re: SP op glad ijs?

Frans, je hebt mij niet eerder uitgenodigd om in de Burgerzaal met je te gaan discussieren.
Ik sla de uitnodiging af. Ik zie het nut er niet van in om dat daar te gaan doen, ik vind dit platform al openbaar genoeg

Door Pollie op 25-9-2017 18:03:34

Re: SP op glad ijs?

Bijzonder teleurstellend van ONS, dat zij zomaar de Historische Vereniging Vlaardingen noemt in de brief. De HVV heeft nimmer contact gehad met het bedrijf De Vries over enige ondersteuning dan ook.
HVV.

Door HVV op 25-9-2017 21:04:13

Re: SP op glad ijs?

Pollie en Tina: Altijd maar weer gezeur en lange tenen en evenzo verongelijkt reageren. Vanuit de cocon van de anonimiteit spelen zij een smerig spelletje. Houden er pesterige manieren op na. Treden opposanten, die kritiek uiten op het Vlaardingse politiek beleid, alsmaar provocerend tegemoet. Vinden transparantie van Openbaar Bestuur een groot goed. Zelf verschuilen ze zich in de cocon van de anonimiteit. Kenmerkend daarbij is dat zij zich gedragen alsof het lijkt dat ze buikspreeksters van het college zijn. Te vuur en te zwaard verdedigen zij falend gemeentelijk beleid. Pollie en Tina Fessem; geven op nagenoeg elk onderwerp commentaar: irritant en nietszeggend. Geen wonder dat jullie moe worden van jezelf.

Door Frans Kuil op 20-10-2017 19:52:03
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
SP op glad ijs?

© De Vlaardinger  |  Inloggen