Zoeken

'Gemeente arrogant in beantwoording Art. 36-vragen'

CDA spuugt vuur
Dinsdag 18 juli kreeg het CDA antwoorden op gestelde Art. 36 vragen naar aanleiding van verontrustende berichten dat in de zomermaanden weinig politie beschikbaar was om werkroosters rond te krijgen. De partij viel over de zeer arrogante toon in de brief, met daarin opgenomen de zinsnede dat de gemeente Vlaardingen niet gaat over de inzet en het personeelsbeleid van de Nationale Politie.

Raadslid Marco van Unen is erg ontevreden met de beantwoording: 'Verder wordt elke vraag met een ontwijkend en nietszeggend antwoord afgedaan. Wordt er ook zeer zielig gedaan over het feit dat noodhulp niet meer bestaat. In principe is dit zo na de vorming van de Nationale Politie, maar voor de volksmond en voor de burger zijn noodhulp en prio-meldingen rijden hetzelfde. Het gaat erom of er politie op straat is.

Maar op vraag 1 krijg ik al geen antwoord als ik vraag hoeveel auto’s er rijden? Hetzelfde geldt voor vraag 2. Geen duidelijk antwoord over wat nu exact de minimum bezetting is. Op vraag 4 zijn de antwoorden, die hier op theorie gestoeld zijn, anders dan de realiteit die ik ontvangen heb uit bronnen. En de 80-20% regeling wordt bij lange na niet gehaald.

Ook een zuiver antwoord op de vraag hoeveel politiemedewerkers worden ingezet bij het verlenen van bijstand bij bijvoorbeeld evenementen, voetbal, ..., et cetera kan of wordt niet gegeven. Best vreemd allemaal dat op simpele vragen geen simpele antwoorden gegeven kunnen worden. Vooral in een dienst waar cijfers zo centraal staan.'  


Auteur: Peter Joore (Tekst),
Gepubliceerd: 19-07-2017
Aantal keer bekeken: 1460


Reacties

Re: 'Gemeente arrogant in beantwoording Art. 36-vragen'

Dat komt omdat de desbetreffende ambtenaren schijt aan je hebben Marco

Door Anoniem op 19-7-2017 17:01:37

Re: 'Gemeente arrogant in beantwoording Art. 36-vragen'

De ambtenaren zijn niet de enige die er schijt aan hebben. De heer Buischwater heeft het sterke vermoeden dat het college van b en w bezig zijn de stad naar een nog lager niveau te tillen.

Door T.Buischwater.sr op 20-7-2017 08:13:09

Re: 'Gemeente arrogant in beantwoording Art. 36-vragen'

Vlaardingen mist leiderschap met dit college.

Door r.glimmerveen op 14-8-2017 11:02:30
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
'Gemeente arrogant in beantwoording Art. 36-vragen'

© De Vlaardinger  |  Inloggen