Zoeken

Arnout Hoekstra legt uit

AD-verhaal als uitgangspunt

Afgelopen dagen stond in het Algemeen Dagblad een stuk waarin Arnout Hoekstra zijn mening gaf ten aanzien van de al-dan-niet uitglijder van Loggerfestival-organisator Ben Trooster. Het verhaal deed voorkomen alsof de wethouder alles vanaf de eerste rij had meegemaakt. Alive and kicking, zoals de Simple Minds ook wel zeggen.

We stelden wat vragen per e-mail en gewoontegetrouw volgde snel zijn repliek. Want je kunt van Arnout Hoekstra zeggen wat je wil, weglopen of stilzwijgend storm en regen afwachten is er bij hem niet bij.

De vraag
Hoe kwam jij aan de info betreffende de dronken Ben Trooster van 23 juni? Zeg maar, de feiten die jij het AD vertelde.

Antwoord
Hoi Peter,

Ik begrijp je vraag, maar ik heb geen zin om Ben te beschadigen. Als cultuurwethouder bewonder ik Vlaardingers die zich inzetten voor het Vlaardingse cultuuraanbod, en Ben is er daar een van.

Ben drinkt - net als ik - wel eens een biertje, en dat is op zich helemaal prima. Echter niet als dat op de momenten plaatsvindt wanneer dat volgens de Drank- en Horecawet verboden is. Het gegeven dat deze wet tijdens de openingsavond overtreden is, heb ik zelf niet naar buiten gebracht.

Toen Ben in het AD de bevindingen van de opsporingsambtenaren ontkende, bagatelliseerde en ik twijfel trok, vroeg het AD mij om een verklaring. Zoals je begrijpt neem ik het op voor de opsporingsambtenaren die aangewezen zijn met de controle op de naleving van de Drank- en Horecawet. Dit zijn beëdigde professionals die aan de hand van geijkte apparatuur controles uitvoeren, in opdracht van de wetgever, vanuit het belang van de samenleving. Deze mensen wordt onrecht aangedaan wanneer hun professionaliteit publiekelijk in twijfel wordt getrokken.

Vanuit hun proces-verbaal is op te maken dat betrokkene teveel had gedronken, in de zin van een score 'A' op de blaasapparatuur, wat staat voor 'méér dan 220 Ugl (0,5 promille)'. Dat is teveel.

Groet,
Arnout

PS. Je mag mij helemaal citeren, maar graag niet selectief :-)

 


Auteur: Peter Joore (Tekst), Arnout Hoekstra (Brief), Gemeente Vlaardingen (Fotografie)
Gepubliceerd: 30-06-2017
Aantal keer bekeken: 1879


Reacties

Re: Arnout Hoekstra legt uit

Arnout blijkt eveneens zeer slecht op de hoogte van de wet (of stelt Vlaardingen zich hierboven?) en de door de gemeente verstrekte vergunningen. WORDT VERVOLGD!

Door Ben Trooster op 30-6-2017 10:35:56

Re: Arnout Hoekstra legt uit

Mag een burgemeester tijdens een dergelijk evenement wel drinken trouwens. Ik las dat ze de schellevispekel goed tot zich nam. Uiteindelijk is ze in geval van calamiteiten hoofd Politie en Brandweer.

Door Marc op 30-6-2017 10:52:39

Re: Arnout Hoekstra legt uit

Marc, in zulke gevallen neemt de loco-burgemeester, Arnout Hoekstra, de zaken waar voor de burgemeester

Door Pollie op 30-6-2017 15:16:47

Re: Arnout Hoekstra legt uit

Biertje? Baco!

Door Walter J op 1-7-2017 19:37:10
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Arnout Hoekstra legt uit

© De Vlaardinger  |  Inloggen