Zoeken

11 maart - Vlaardings politiek debat

Zaterdagmiddag debat in De Windwijzer

Wie zaterdagmiddag 11 maart naar het Vlaardings politiek debat van De Windwijzer gaat, dan daar achtereenvolgens oud-burgemeester Bert Blase en voormalig stadsdichter Elma Oosthoek. treffen. Dan een debat met Arnout Hoekstra (SP), Jacky Silos (CDA), Frans Hoogendijk (ONS Vlaardingen) en Neill Voorburg (GroenLinks).

Met het oog op de Tweede Kamerverkiezingen houdt De Windwijzer een Vlaardings politiek debat. Het thema is: ‘Leven we in een tijdperk van verandering – of beleven we een verandering van tijdperk?’ Op zaterdagmiddag 11 maart geven twee lokale bekenden hun visie. Oud-burgemeester Bert Blase trapt af met een visie op vernieuwing van het politieke systeem. Elma Oosthoek, voormalig stadsdichter en betrokken Vlaardinger, volgt met haar visie op de maatschappelijke betekenis van veranderingen in de samenleving. Na de beide inleidingen krijgen vier lokale politici gelegenheid voor een korte reactie: Arnout Hoekstra (SP), Jacky Silos (CDA), Frans Hoogendijk (ONS Vlaardingen) en Neill Voorburg (GroenLinks). Daarna is het debat aan het publiek.

Met het thema speelt De Windwijzer in op Vlaardingers die zich zorgen maken. Neemt de computer mijn werk over, voel ik me in mijn buurt nog wel veilig, en kunnen we met elkaar gewoon een gesprek voeren zonder te vervallen in harde taal? Zijn deze zorgen terecht, of zijn ze van voorbijgaande aard? Hoe moeten politieke partijen reageren? Welke initiatieven kunnen Vlaardingers zelf nemen? Deze en andere vragen komen ruim aan bod.

Het Windwijzerdebat vindt plaats op zaterdag 11 maart van 15.30 tot 17.15 uur (zaal open om 15.00 uur). Na afloop is er ruim gelegenheid tot napraten. Het debat staat onder leiding van Willy van Bree, onder meer bekend als docente aan het Groen van Prinstererlyceum. Bij binnenkomst, tussen de discussieblokken en tijdens de borrel zorgt de band Moods voor een milde muzikale sfeer.
Voor meer informatie over het Windwijzerdebat kunt u terecht bij Jan de Geus, tel. 010 – 4746948

Programma
15.00 uur             Inloop
15.30 uur             Welkom door dagvoorzitter
15.35 uur             Inleidingen door Bert Blase en Elma Oosthoek, omlijst door Moods
16.00 uur             Vier lokale politici reageren: Arnout Hoekstra (SP), Jacky Silos (CDA), Frans
   Hoogendijk (ONS Vlaardingen) en Neill Voorburg (Groen Links)
16.15 uur             Muziek door Moods
16.20 uur             Discussie met het publiek
17.15 uur             Sluiting en borrel

Adres : De Windwijzer / Schiedamseweg 95 / 3134 BD / VLAARDINGEN

Text: De Windwijzer / Foto's: Cees Groen

 


Gepubliceerd: 06-03-2017
Aantal keer bekeken: 1128


Reacties
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
11 maart - Vlaardings politiek debat

© De Vlaardinger  |  Inloggen